BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je stř čer 18, 2025 3:25 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rychlá jízda s BMW?
PříspěvekNapsal: pát kvě 21, 2010 1:41 pm 

1,8 jede ok ale ten zvuk je :?

PříspěvekNapsal: pát kvě 21, 2010 2:09 pm 

1.8 ma nahodou taky super zvuk...Kamarad ji ma, nema zadnej sportovni filtr a zvuk je krasnej na 4 valec...A ted koupil celkem decentni ladak, kterej nedela zadnej bordel, jen ma proste peknej zvuk a je to super... :)

PříspěvekNapsal: pát kvě 21, 2010 3:22 pm 

Jinak doufám, že se Studnet nebude zlobit, ale co jsem četl jeho příspěvky, tak se mi zdá, nemá tušení o sportovní, ale bezpečné jízdě ani páru. Jezdí sice rychle, ale rozum a odhad nechává doma. Sorry, ale vlítnout do zatáčky, tak, že jí musí celou probrzdit svědčí pouze o nevyzrálém řidiči. Nebudu moralizovat, sám jezdím občas rychleji a rád se svezu "sportovně" i na okruhu. Ale v žádném případě závodění na obyčejnou silnici nepatří. Raději tyhle obvykle pubescentní závodníky pustím, ať si svoje laminátové obludy rozprcnou o někoho jiného. Nebudu mít na svědomí někoho, koho jsem vyhecoval aby jezdil mimo jeho schopnosti. Howg, můj názor.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: pát kvě 21, 2010 3:41 pm 

Každej mladej, co si myslí kolik už toho nema odjeto a zvládnuto, si musí prožít větší, či menší kolizi, aby k autu dostal respekt. U mě to bylo to samé. Pak jsem se jednou v báčku vinou špatného silentbloku vzadu na kastli přetočil na mokru na rovince cca ve 100km/h a putoval pozpátku do křipopy. To sem se po 3. narodil - mi ani autu se nic nestalo. Od te doby mám k tomu autu respekt :!:

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 8:26 am 

student nejsi náhodou někde od Plzně že bych ti ukázal pár triků? :D

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 11:05 am 

paca píše:
Student píše:
... a tak nebyl důvod radám zkušenějších nevěřit.

No záleží, jestli ti zkušenější vlastně vůbec se zadokolkou jezdili. Já měl 6,5 roku e30tku 325e (2,7 ccm) a tam nebyly žádné vychytávky (servo, abs....) a nikde jsem neměl problém v zimě nebo na mokru někam vyjet atd...

krásné vzpomínky :)
Obrázek

toto se líbí uživateli patriot
;) ;)

Paca, nádherná ETA ;) Super barva, nevídaná. Nemáš více fotek, pls. ?? Buď sem, nebo klidně mailem, jak chceš... Klidně sem, každý se rád na pěknou e30 podívá, já tedy určitě :idea: ;)

Jinak souhlasím s tím co píšeš. Pár BMW jsem taky už měl, většinou e30 a jak říkáš. Je to nohama a rukama, auto za to nemůže. Jezdím s bawkem po celý rok, každý den a nikdy problém nebyl ( i když letošní zima trochu potrápila, byla obvzlášť "krutá" a dlouhá :evil: )

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 2:04 pm 

Demostenes píše:
Ono si staci polozit jednu otazku. Proc maji vsechna kvalitni sportovni/zavodni auta nahon zadnich kol....

Citace:
Octavie 1,9TDI a první model Fábie Combi, také 1,9TDI(pokud to v někom vyvolalo bouřlivý smích, tak s tou Fábkou jsem to s ledovým klidem natíral Passatům i Bavorákům a věřte, že takového řidiče nenaštve nic víc než malá kára co na něj doráží ve zpětném zrcátku:-), nebylo ani nutné předjíždět, stačí, že spolu udržely krok)

Me v me byvale 535i neustale pronasledovaly oktavky v TDI, permanentne se mi lepily na prdel a blikaly jak o zivot, to auto je vylozene drazdilo do nepricetnosti. Ja si jel po dalnici na tempomat pohodovych 130 a kdyz teda tak moc chtely, tak jsem je se smichem pustil....Verim, ze pak vecer prejli domu a na forum napsali, jak jejich oktavka v TDI to natrela 535i. Kdyz ma clovek silne auto, nemusi si porad dokazovat, ze to jede. Protoze to jede. Kdezto oktavkar ma neustale potrebu vsem ukazovat, jakou ma raketu....

Mám krátce 540 E39 a jakoby jsem to napsal já...úplně stejné zkušenosti :D

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 2:31 pm 

Ne nezlobím se, každý na to má jiný pohled.

Ano závodění na silnici nepatří, ale jak už to v mládí bývá nechte se předjet někým kdo se vám pověsí na zadek a místo toho, aby vás předjel, tak pořád doráží, postižení řidičů "laminátových oblud" a mladých Octávkářů. Pak se snadno necháte vyhecovat a až pohled na tachometr vás uvede do "mírné" nejistoty.

V úvodu jsem se ptal na to jak se auto zachová, pokud pojedete trošku rychleji, špatně odhadnete poloměr zatáčky a budete muset brzdit. To nemusí být hned v dálniční rychlosti přenesené na okresku, ale v i devadesátce. Stačí jet delší trasu, kdy vás celou dobu potkávají mírné zatáčky a v některé z nich kdy to po padesáti km jízdy nečekáte se náhle zmenší její poloměr a pro unaveného řidiče se stane nebezpečnou.

Něco podobného jsem zažil včera večer, po osmé hodině večer jsem musel na otočku vyrazit do Zlatých Hor od nás asi 98 km. Zpáteční cesta svítila jak vánoční stromeček díky odrazkám ve středu silnice a po jejích krajích (nemůžu si vzpomenout jak se ty bezpečnostní prvky jmenují), každá zatáčka s velkým poloměrem byla označena značkou, problém se objevil až nad Šternberkem (na té trase se myslím jezdí Ecce Homo), po 80km zpáteční jízdy v noci za deště po označené cestě, jsem už prostě nečekal, tak ostré zatáčky, které nebyli nijak označené, takže i padesátka ve služební felicii bylo hodně a nezbývalo než v zatáčce zabrzdit.

Jinak jsem od Olomouce.

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 3:10 pm 

No a že jsem věděl, že se k průjezdu zatáčkou vrátíme, tak jsem vyhrabal učebnici autoškoly, ze které jsem čerpal své teoretické znalosti, konkrétně z kapitoly "Zásady bezpečné jízdy".

Jízda v zatáčkách
Autor popisuje průjezd zatáčkou se zmenšujícím se poloměrem.

"Je-li řeč o zatáčkách, je třeba připomenout nebezpečné zatáčky, jimž se říká "utahovák". Poloměr takové zatáčky se postupně zmenšuje a v okamžiku, kdy jste na vrcholu zakřivení, ocitnete se na začátku další, ostřejší zatáčky, zhusta (strašné slovo) v rychlosti, která zakřivení neodpovídá. Takto nepříjemně je u nás navržena řada výjezdů z dálnic, což je o to horší, že řidič po rychlé jízdě s podobným nebezpečím příliš nepočítá. Bezpečná rychlost se na takovém výjezdu pohybuje (podle typu automobilu) mezi 50-70 km/h, často i méně.
Pokud bezpečnou rychlost v takové zatáčce neodhadneme správně, pomůže jen citlivé brzdění (podpořené brzdným účinkem motoru při zařazeném rychlostním stupni), abychom případným zablokováním kol neuvedli vůz do smyku, a přesné ovládání volantu."

Nedotáčivý smyk u auta s předním pohonem:
"Když je náznak, že předek vozidla vybočuje ven ze zatáčky, prudce ubereme plyn za současného natočení kol do směru zatáčení." Dále se popisuje stejná situace při velké nájezdové rychlosti, ale na kluzkém povrchu.

Zabránění smyku při intenzivním brzdění.
Už se mi to nechce opisovat, takže buď brzdit a nebo točit volantem platí je u vozidel bez ABS.
U aut s ABS objíždíme překážku při pokračujícím intenzivním brzdění se sešlápnutou spojkou.

Takže tu divokou teorii mám z autoškoly:-)

A ještě jsem se chtěl omluvit, ve svém prvním příspěvku jsem psal o průjezdu s nohou až na podlaze, takže pokud kvůli tomu došlo k nějakému nedorozumění, tak se všem omlouvám.

PříspěvekNapsal: sob kvě 22, 2010 4:33 pm 

Student píše:
Ne nezlobím se, každý na to má jiný pohled.

Ano závodění na silnici nepatří, ale jak už to v mládí bývá nechte se předjet někým kdo se vám pověsí na zadek a místo toho, aby vás předjel, tak pořád doráží, postižení řidičů "laminátových oblud" a mladých Octávkářů. Pak se snadno necháte vyhecovat a až pohled na tachometr vás uvede do "mírné" nejistoty....
Jsem mladší než ty, takové problémy nemám. Pokud neudržíš své ego na uzdě, tak odevzdej řidičák.

A k té teorii z autoškoly. Nevidím na ní nic zvláštního, takže si to jen dle mého blbě pochopil.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]