BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je stř čer 18, 2025 12:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rychlá jízda s BMW?
PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 2:40 pm 

Jak to víš?:-)

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 3:04 pm 

Student píše:
... ale většinou jsem slyšel jen poznámky, že zadokolky jsou nestabilní-zatáčka+plyn=přetáčivý smyk, na sněhu to samé(na sněhu se ani pořádně nerozjedeš), mokrá cesta zase smyk a to jsem ještě nezmínil smyk na mokrých kostkách, zařazená rychlost v zatáčce=smyk, nečekaná překážka v zatáčce s následným brzděním=smyk, prý buď jen brzdím nebo točím volantem, obojí naráz=smyk, tak jsem začínal mít z toho auta docela strach a pochyby o rychlé jízdě, při které můžu bezpečně reagovat na vzniklou krizovou situaci.

Tak to byli asi pitomci :lol: ... Jednoduchý příklad - proč se různé supersporty (a nejen ty) (od Ferrari, Caterham po F1) dělají s náhonem na zadek? Protože je to prostě lepší. Pokud někdo dostane při každý akci na silnici smyk, pak to není chybou auta ;)

Napište SZ.

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 3:07 pm 

Asi ano a nebo dostávali stejné informace jako já.

Ještě reakce na tu "závodní" jízdu:

Tak literaturu jsem samozřejmě četl Vyšší škola jízdy, Sportovní jízda autem a ještě učebnice z autoškoly. Můžu říct, že některé informace co jsem si přečetl a mé poznatky z praxe se trošku vylučují. Např. tvrzení, že pneumatika nedokáže současně přenášet velké přenosné síly při brzdění a přitom ještě zaručit přenos příčných sil pro zatáčení, záleží jak moc veliké budou, jinak s tím nemůžu vůbec souhlasit, několikrát už jsem jel, tím stylem, že jsem brzdil i do poloviny (někdy i dál) zatáčky a druhou polovinu jsem zase akceleroval, celou dobu jsem se snažil držet i tzv.ideální stopu a neřezat zatáčky, překvapivě jsem na výjezdu a ani při průjezdu zatáčkou smyk nedostal, to vše při rychlostech které vedou snad rovnou do vězení, ale musím přiznat, že po zpomalení jsem se pomalu pět minut klepal strachy a měl co dělat, abych se i nerozbrečel, takže jsem si párkrát zkusil jet na hraně a doufám, že už nikdy nepojedu, žádné auto se nechovalo, tak jak se v těchto knihách popisuje, se smykem jsem se setkal jen při seznamování s autem a to v zimě.
To si prostě musíte zkusit v autě sami a pak mi určitě dáte za pravdu.

A beru na vědomí i to, že v BMW budu muset svůj styl jízdy změnit.

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 4:20 pm 

Student píše:
Tak literaturu jsem samozřejmě četl Vyšší škola jízdy, Sportovní jízda autem a ještě učebnice z autoškoly. Můžu říct, že některé informace co jsem si přečetl a mé poznatky z praxe se trošku vylučují.

Když už jsi toho tolik přečetl, tak už jsi hotový řidič. Z těch knih si nic nedělej, to píšou jen pitomci, co se bojej poslat auto do zatáčky plnou rychlostí a celou jí projet se zašlápnutou brzdou.
Naopak si myslím, že když ti ani nepískaly gumy, zdaleka si nejel na hranici auta - příště bych to zkusil rychleji :geek:

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 5:09 pm 

To jsem neřekl.
Jen jsem napsal, to co jsem v takové situaci u aut pozoroval, jak se chovaly, srovnal jsem to a udělal si vlastní názor. Nic víc.
Jinak působení odstředivé síly během jízdy se přenáší na tvůj zadek a záda, tím můžeš taky poznat určitý limit, no a pokud ti to nerve zadek ze sedadla a ani ti nepískají gumy, tak to jde příště projet rychleji:-), to jen za předpokladu, že máš auto v nejlepším možném pořádku.
Hlavně jsem chtěl vědět něco o chování zadokolky v různých situacích od lidí co s těmito auty mají nějaké zkušenosti.
Díky všem a přeji šťastný dojezd do zvoleného cíle.

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 9:09 pm 

Ze svých cca 200 000km ,co jsem najel za svoji řidičskou kariéru, jsem cca 50 000 najel se zadokolkou - konkretně BMW (toho co mám v avataru). Výsledek? S BMW se dá jet víc na hraně, než s jakymkoliv autem s předním náhonem. Poslední zimu jsem 'prodriftoval' na letních gumách a je fakt, že ti zadek občas ujede, ale smyk je tak je tak kontrolovatelný, že to je zábava. Momentálně je auto na operaci hlavy, takže si různě půjčuju předohraby, ale radost z jízdy je tatam. Nebaví mě stím jezdit prostě..

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 10:48 pm 

ja studenta i chapu, taky jsem měl bobky ze zadohrabu a když jsem měl prvni prohlidku 318ky kterou jsem pak koupil tak jsem projižděl zatačky jak stara baba a měl jsem dostatek blbosti ze sebe vypustit "něchtěl bych se někde přetočit když přidam plyn" a nevěřil jsem prodavajicimu když mi řikal že na to 318 zdaleka nema silu :mrgreen: v mimoni jsem se pak přesvědčil že abych urval 318 bez svoru tak ji musim docela mučit a až pak mě ty strachy přešly

a studentovi - do p*če s knižkama, jdi se radši v zadohrabu projet

PříspěvekNapsal: pon kvě 17, 2010 10:54 pm 

ARMAN píše:
...a studentovi - do p*če s knižkama, jdi se radši v zadohrabu projet

Jo di se radši projet. Šedá je teorie, zelená je praxe :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 1:46 pm 

Ok díky.

Rád bych si časem koupil nějakou 318 nebo 320 sedan asi do 120 000 Kč. Jaká jsou úskalí auta, které je deset let staré a jeho motor má za sebou kolem 200 000 km. Poruchovost, je možné s ním jezdit denně ještě dalších pět nebo i deset let?

PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 1:53 pm 

Zásadní úskalí je, že pokud to bude čtyřválec s 200 tis. km, tak už mu moc času do smrti zbývat asi nebude, pokud to bude šestiválec, tak to bude dobře zajetý motor.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]