Taky to tady sleduji a pokud pujdeš do BMW běž určitě do 6válce.
Já sám mám 525i 24v z roku 1993 a jsem autem stále nadšenej i po 3letech.
Nikdy jsem s autem neboural a to jezdím denně a mám přes 60tisic km.
Vyjel jsem sním v alpách na hory i v ČR bez problému.
Taky jsem měl strach, když jsem začínal před lety, ale po pár krizovkách, kdy jsem jel moc rychle na mokru a listí a na sněhu jsem projel vždy řízeným smykem. ( tuk,tuk,tuk na dřevo) Asi Intuice nebo co.
Vždy má reakce byla správná. Oproti předokolce, kde jen čekáš až buchneš do něčeho.
Takže s BMW zatim žádnej problém. Jedinné na co dávej pozor je pokud hodně sjedeš zadní pneu potom rychle vyměn poznáš na mokru. To pak klouže. No a potom taky koukej na tachometr.
Často se mi stává, že se zakecám a nekoukám a najednou jedu 180km/h. V tom autě to prostě nevnímáš.
Takže tobě pokud mohu doporučit vyber bud E36 nebo E34 ideal na začátek od 2,5 litru nahoru.
U 5ky je lepší bezpečnost a luxusnější výbava a pohodlnější cestování. Idea je ten 525i 2,5litr s vanosem. (od 93 roku)
3ka je zase na vyblbnutí, ale komfort tam moc nebude. (328i E36 je za málo penez hodne muziky a jeden z nej motor co tam dávali)
Spotřeba u obou se dá korigovat od 8,5-11litru pruměr. Jde i za více ale to je pak na zabití a většinou velkoměsto.
Pokud se naučíš se zadokolkou je to návykové jako droga, to tě varuji předem hlavně se spojením se silnějším R6.

Hlavně ze začátku se musíš s autem naučit jezdit a vyzkoušet si někde bokem jak se auto chová na mokru a při smyku at te to nepřekvapí.
Jinak brzdy a podvozek je excelentní a vždy mě ukázali kde má auto hranice či spíše stále si je posouvám.
Takže se BMW neboj jen novější kousky jsou finančně náročnější do toho bych bejt tebou nešel. U starších typu si hodně věcí uděláš pokud jsi šikovnej.