BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je stř čer 18, 2025 12:15 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rychlá jízda s BMW?
PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 2:15 pm 

Kamarád už totiž asi tři roky jezdí v trojkovým baworáku z roku 92 nebo 93, přesně nevím a říkal, že je to v pohodě, zatím bez poruchy, při každodenním ježdění. Auto ho stálo asi 20 000 Kč a nahnáno bude mít brzo 290 000 km.

PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 10:29 pm 

Mam E39 528i uz skoro mesic a zatim si jizdu uzivam...Myslim si ze sportovni styl mi neni zrovna cizi...Predtim jsem jezdil jen v Toyota Yaris 1.0L 48kw :D pak Golf IV 74Kw takze presun do tehle 142Kw byl opravdu velikej...A musim rict ze je to bomba, zatacka podl plynem neni problem, kdyz ujede zadek je to jedine plus :D Na mokru je s tim neuveritelna sranda, ale to je vlastne i na suchu :) Kazdopadne rizeni tohodle auta je uplne jina dimenze...Jeste ted se smeju kdyz jsem z golfem vletel na kulatak pridal sem a hnalo me to na obrubnik :D

PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 10:43 pm 

To student: Snad tady pochopíš, jak (dobře ) se ovládá BMW: http://www.youtube.com/watch?v=RQH-Xj7N ... re=related

PříspěvekNapsal: stř kvě 19, 2010 8:17 am 

Ahoj,celé jsem si to pročetl a tak bych ti taky něco rád napsal. Jezdíš s autem 4 roky a nemáš vlastní názor? Opíráš se o fakta,která ti řekl někdo jiný? Proč prosím tě?

Moje rada,vem nějakého řekněme zkušeného řidiče ať tě v zadokolce sveze ať máš jasnou představu co to umí...
Když vletíš do zatáčky jak prase,tak je jasné že někam poletíš,ale i to 20 let staré BMW má
ABS,takže jde ukontrolovat nemožné,pokud si koupíš 5er tak budeš z podvozku víc než nadšený. Tím nechci shazovat v žádném případě 3er..jen ji neznám a co jsem slyšel 5tka má podvozek lepší,ale to už je OT. Taky bych být tebou koupil 2.5litra a víc. BMW bude při chuti i s nižší motorizací a až opravdu poznáš co BMW umí,tak budeš chtít více srandy,tedy Kw ;)

PříspěvekNapsal: stř kvě 19, 2010 9:04 am 

Ahoj
Dobré video.

Vlastní názor mám pouze na jízdu s předolkama.

Ano opíral jsem se o fakta, která mi řekl někdo jiný, protože jsem auto se zadním náhonem nikdy neřídil, ani jsem v něm nejel a tak nebyl důvod radám zkušenějších nevěřit.

PříspěvekNapsal: stř kvě 19, 2010 11:54 am 

Student píše:
... a tak nebyl důvod radám zkušenějších nevěřit.

No záleží, jestli ti zkušenější vlastně vůbec se zadokolkou jezdili. Já měl 6,5 roku e30tku 325e (2,7 ccm) a tam nebyly žádné vychytávky (servo, abs....) a nikde jsem neměl problém v zimě nebo na mokru někam vyjet atd...

krásné vzpomínky :)
Obrázek

PříspěvekNapsal: stř kvě 19, 2010 2:05 pm 

Taky to tady sleduji a pokud pujdeš do BMW běž určitě do 6válce.
Já sám mám 525i 24v z roku 1993 a jsem autem stále nadšenej i po 3letech.
Nikdy jsem s autem neboural a to jezdím denně a mám přes 60tisic km.

Vyjel jsem sním v alpách na hory i v ČR bez problému.
Taky jsem měl strach, když jsem začínal před lety, ale po pár krizovkách, kdy jsem jel moc rychle na mokru a listí a na sněhu jsem projel vždy řízeným smykem. ( tuk,tuk,tuk na dřevo) Asi Intuice nebo co.

Vždy má reakce byla správná. Oproti předokolce, kde jen čekáš až buchneš do něčeho.
Takže s BMW zatim žádnej problém. Jedinné na co dávej pozor je pokud hodně sjedeš zadní pneu potom rychle vyměn poznáš na mokru. To pak klouže. No a potom taky koukej na tachometr.
Často se mi stává, že se zakecám a nekoukám a najednou jedu 180km/h. V tom autě to prostě nevnímáš. :D

Takže tobě pokud mohu doporučit vyber bud E36 nebo E34 ideal na začátek od 2,5 litru nahoru.
U 5ky je lepší bezpečnost a luxusnější výbava a pohodlnější cestování. Idea je ten 525i 2,5litr s vanosem. (od 93 roku)
3ka je zase na vyblbnutí, ale komfort tam moc nebude. (328i E36 je za málo penez hodne muziky a jeden z nej motor co tam dávali)
Spotřeba u obou se dá korigovat od 8,5-11litru pruměr. Jde i za více ale to je pak na zabití a většinou velkoměsto.

Pokud se naučíš se zadokolkou je to návykové jako droga, to tě varuji předem hlavně se spojením se silnějším R6. :twisted:

Hlavně ze začátku se musíš s autem naučit jezdit a vyzkoušet si někde bokem jak se auto chová na mokru a při smyku at te to nepřekvapí.
Jinak brzdy a podvozek je excelentní a vždy mě ukázali kde má auto hranice či spíše stále si je posouvám.

Takže se BMW neboj jen novější kousky jsou finančně náročnější do toho bych bejt tebou nešel. U starších typu si hodně věcí uděláš pokud jsi šikovnej.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 20, 2010 8:19 am 

Abych přispěl svou troškou do mlýna... Rozhodně nezastávám názor že když BMW tak R6. Měl sem e30 318i m40. motor měl nalítaný přes 250 000 a pořád jel krásně. To auto sem měl fakt rád a ta jízda s ním mě bavila. Sice sem přešel na 525i ale nezastávám názor že by 1.8 byla špatná nebo neměla cenu. Svez se vyzkoušej toho víc a uvidíš sám 8-)

Upgrade on E32 735i
up E34 m20 525i Saloon
ex E30 m40 318i Touring

PříspěvekNapsal: čtv kvě 20, 2010 11:26 pm 

Marwes píše:
...Sice sem přešel na 525i ale nezastávám názor že by 1.8 byla špatná nebo neměla cenu. ...

No on (skoro) každý přejde na R6 :D

PříspěvekNapsal: pát kvě 21, 2010 12:39 pm 

PeteBMW píše:
Marwes píše:
...Sice sem přešel na 525i ale nezastávám názor že by 1.8 byla špatná nebo neměla cenu. ...

No on (skoro) každý přejde na R6 :D

No já o přechodu neuvažoval ( aspoň ne v blízké budoucnosti) ale dostal sem nabídku která se neodmítá :twisted: :twisted: :twisted:

Upgrade on E32 735i
up E34 m20 525i Saloon
ex E30 m40 318i Touring

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 68 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]