BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 7:54 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: benzín už nechci ...
PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2010 10:40 pm 

Tommel píše:
Blackie píše:
Všude se píše,že lpg je méně náchylné k výbuchu než benzín... :idea:

Taky to tak je, když jsme se vybourali v autě tak větši problem byl tekouci benzin z nadrže než plyn kterej vyfučel jen z trubky, protože lpg ventil na nadrži plyn uzavřel !! Zato benzin tekl z převraceneho auta proudem :roll:

asi tak. http://ladaclub.szm.sk/orech/oriesok/
plyn chvilku sycel a pak konec. slo to jen z trubky. ale benzinu kolem bylo dost.
zabit motor ciste jen kvuli plynu je blbost. tomu se musi dopomoct. napr. nedbalou udrzbou, spatne provedena montaz apod......
u lpg je potreba casteji menit olej a svicky. olej se rychleji znehodnocuje, ac pri pohledu na nej se zda byt "lepsi". pri provozu na lpg se tolik neznecistuje, jelikoz pri jeho spalovani nevznika tolik karbonu. vymenu treba zkratit napr. o 2tkm.
pri provozu na lpg ma motor na volnobeh mekci a plynulejsi chod, v nizsich a strednich otackach to na lpg jede opravdu trochu lepe, ve vysokych uz trochu ztraci
ja se lpg nebojim. s predchozim autem jsem na nej jezdil, byl jsem spokojenej. usetreny penize jsem mohl vrazit jinam. sice vstupni invetsice neco stoji, ale po case se vrati a kdo hodne jezdi, oceni usporu. pro ty co najezdi malo je celkem k nicemu.
a s tim lpg v bmw. mno. majitele audi budou rvat ze do audi ne, majitele mercedesu ze tam taky ne, koncern to sami. nejde o znacku. jde pouze o lidi, kteri jsou proti tomu a svuj nazor vnucuji druhym. at kazdej uvazi sam co chce 8-)

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 12:07 am 

to Loki:
...s těma vstřikama,nevěděl jsem,že jsou i jiné vstřiky. Jde to jen před klapku,vstřiky by měly být originál,ne? ..když to jede i na benzin. Nebo nevim,jestli tě špatně chápu,když tak mi to prosím přibliž ;)

ještě jsem si vzpoměl,že jsem zapoměl ;) vyfotit,nějakou jakoby redukci na sání,je to před škrtící klapkou,to je k tomu samozřejmě taky,zítra to cvaknu,nevím jestli v tom jsou nějaké vstřiky... ;)

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 9:34 am 

to destiny: k tomu sou normálně "střiky" nevypadá to úplně stejně jako benzínový ... triska je zadělaná v sání a je spojená hadičkou s "ventilem" kerej je ovládanej el signálem z plyn řj ... v sobotu jedu za klukama tak to kdyžtak vyfotím a hodím sem ... ;)

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 11:26 am 

Něco jsem ještě našel,večer to sem hodím...

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 1:06 pm 

kámoš si koupil e38 740 na plyn, časem mu díky LPG odešel motor, dal přez 70tis u Savky za repasy a teď jezdi za 18l benzínu a ani nedutá...., řiká..... ,že je pořád lepší platit 18l/100km než každej den dávat 400-500 za tágo :D

now e36 323i Cupe Carbonschwarz M-paket, Bilstein B8 Sprint + LOWTEC, Debaffled Airbox + Simota, Brembo MAX
+ VW Golf 1.9TDi

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 4:59 pm 

:shock: ,tak to je tvůj kámoš trochu trdýlko ;)

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 8:17 pm 

Každej to svede na něco... Jednomu se o to nestaral předchozí majitel,druhýmu to odrovnalo LPG.... Každej si musí najít záminku...

Má tvůj kamarád něco podle čeho zjistil,že je to díky LPG?

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 9:01 pm 

LPG opravdu může zabít motor ... hodně záleží na na tom jak a kdo to dělal a taky na stavu motoru, i zdánlivě dobrý motor může dosti brzo přestat táhnout, žrát olej ... z plynu je míň "karbonu" a víc vody než v benzínu, při spalování dochází k "čištění motoru" na principu parního čističe ... motor to vyčistí od karbonu a tím vzniknou vůle který karbon předtím vymezoval ...

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 9:51 pm 

Tak je ale jasný,že si plyn nedám do motoru těsně před smrtí,ale musim mít alespoň trochu jistotu,že je v dobrym stavu ;)

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 10:48 pm 

Ach jo ... to je zase diskuze.
To mi přijde stejne jak diskuze audi vs bmw atd. Stejne si každej mele svoje. :roll:

Pokud je dobře udělané LPG tak to auto nalítá desítky nebo i stovky tisíc km bez problému.

Já mám osobně přes 60 000km pouze na LPG u staré E34. Auto jezdí jako víno a pokud něco blblo tak to bylo většinou něco jiného v autě. jinak mě nikde nenechalo krom jednoho kdy jsem si sám odpálil benzínovou pumpu protože jsem jezdil bez benzínu tak jela nasucho.

Jinak když to vemu vím o pár lidech co mají auta a jezdí na LPG a jsou spokojeni.
Mercedes S a pak několik bmw....taky BMW X5 4,4 atd.

Pravda je ta že se musí na kontroly a revize jednou za čas a je tam filtr navíc. Ale jinak to je obrovská uspora a mít 100tisic doma či nemít .... je velkej rozdíl.

Komu se nelíbí nic at si koupí naftu.
Takže pokud někdo prachy neřeší at si jezdí klidně v 750i na benál. za 20L na sto.
A neremcá tady do těch co nechtěj prachy vyhazovat oknem.
A ti co chtěj jezdit hodně a levně a nechtěj kvuli tomu kupovat oktávku klidne at jdou do 6-8válce a nechaji si to předelat na LPG.

Protože se jim to po cca 30-35tisicich km vyplatí. Ten kdo jezdí hodně, má to do roka doma.
Výhoda je pokud se auto koupí bez plynu a nechá se dodělat kvalitní LPG system.
Anebo dobrá koupě od známého s kvalitním LPG systemem už v a autě.

Tak se tady už nehadejte kvuli takovejm věcem. Pak to tu vypadá jak babinec o přestávce. :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]