BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 4:56 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: benzín už nechci ...
PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2010 7:59 pm 

vstřiky benzínový i s lištou ti zůstanou. Nad každým válcem se navrtá sání. do tý nový dirky se dá triska . tohle je nad každým válcem, každá triska má svoje čerpadýlko viz ty červený potrvory na předchozím obrázku a každý to čerpadýlko stříkne do trisky přesně podle teho jak by to vstřikovalo na benzín. takže motor má 6 vstřiků na benzín a 6 vstřiků na LPG. pokud přepneš na LPG cvakaj LPGčkový vstřiky, pokud na béňo tak cvakaj benzínový. :idea:

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: pát bře 19, 2010 8:58 pm 

Filozof píše:
Kluci co tak jednoduché počty ? :D

mam řekneme 6válec lpg stojí 35tisic kč.

Cena je poloviční 30kč benál oproti 13,50-15kč LPG.

Budeme počítat tu horší alternativu což je 15kč/litr LPG

BENZIN
Ted jednoduché počty. 100km na benzín při 10L spotřebě je 300kč (10L x 30kč= 300kč)

tedy 3kč/km
pokud najedu 30 000km ročně to jest 30 000km x 3kč = 90 000kč ročně provoz na BENZIN

LPG
Cena lpg 35 000kč
spotřeba cca 11L x 15kč = 165kč mě stojí 100km neboli 1,65kč/km
30 000km x 1,65kč je 49500kč ročně LPG

plus cena 35 000 za pořízení lpg systemu je ( 49 500 + 35 000 = 84 500 )
Připočítám cca 2-3tisice drobnosti kolem filtr a revize atd.
takže cca 84 500kč + 3 000 = 87500kč

Takže kolem 30 000km se mi vyplácí LPG. Pokud seženu levněji LPG, protože byl před 2roky za 10,50-12kč tak se to vyplatilo ještě dříve. Tam to bylo ježdění za třetinovou cenu oproti dnešku kdy je to cca polovina.

To byl jen takovej ukázkovej příklad. Vezmem si že jezdím dlouhé trasy a připočítám starty na benzín tak to bude pár tisíc navíc. ročně ale vezmu to tak že moje učty za benzín jsou tak 4tisice ročně při cca 30 000km u BMW.

Pokud někdo má auto jen na víkendy leštěnku a jezdí hodně málo cca 5-10tisic km ročně už se to moc nevyplatí.
Tam bych to zvažoval zda LPG ano či ne !!! ;)

a k tomu vsemu, po namontovani lpg zacne clovek casto najizdet vic km

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 9:59 am 

ÁÁÁno, podstatně víc. To když si člověk jezdí za polovinu, tak jezdí i na h@jzl a dokonce se u toho i pořádně sveze a nesleduje ekonoměr :lol: Zas o to dřív se to zaplatí :D

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 10:53 am 

To jo,to všechno je pravda,kamarád když sehnal tenkrát ještě Peugeot 305...dnes už veterána,kdyby ho nerozsekal jak každé auto :lol: tak nebyl 5 dnů doma,jen jezdil,oči v krvi a usměv na rtech :D

Já do BMW plyn nikdy nechtěl,je pro mě něco jako modla ;) a momentálně to mám kousek do práce...takových řekněme 21.5 metrů :lol: takže ho mám na výkend na pizzu a na výlety. . .

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 11:29 am 

To pro mě taky. Raději BMW v plynu, než chroptáfku f TéDéÍčku :V

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 12:39 pm 

destinye34: a váhu bys tam neměl? jinak to lpg je to samý co mám v autě já ... :|

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 2:36 pm 

Loki: jo no,promiň za fake,věřil jsem druhým,protože se v plynu nevyznám,no a dopadlo to blbě ;)

Váhu vzduchu si šetřím pro sebe a nevím v jakém je stavu... Pokud by jsi chtěl něco z plynu,nebo věděl o někom kdo by to bral,udělám lepší cenu :D

Mimo to všechno mám křídlo HELLA s brzdovkou v zelené metalíze,jestli máš zájem??

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 2:50 pm 

Hádáte se tu jak malý děti na piskovišti...

Sám mám LPG ve Vé 8mě a jsem max spokojenej. Měl jsem plyn i v předchozím bávku (Lokiho 525ka) a tam to bylo taky bezproblémový. Záleží u koho si to necháš udělat.
Třeba ta 525ka má klasickej reduktor s podtlakovým řízením a funguje to tam taky vcelku spolehlivě. (už tam má krokovej motorek kterej tu směs přímo dávkuje ale má to nevýhodu ž to plyn cpe do kolena sání a směs není homogenní do všech válců :(. Nic méne to jede dobře. A ten plyn je tam už cca 12 let a snad přes 200 tkm.

U sebe ve V8 mám sekvenci, a tam je to proti benzínu opravdu nerozeznatelný. Vsadím se že kdybych někoho z vás zarytých odpůrcu svezl tak mi nebudete věřit že to jede na plyn! Možno vidět na BIGu. Byť ten plyn před půl rokem stál 40k teď už mám 2/3 pořizovací hodnoty splacených (a to popojíždím jaždej den 15 km do práce 15 zpět a sem tam nějakej vejlet. za půl roku už bude zaplacenej a ušetřenejch dalších 8k navíc který půjdou asi do podvozku:) (Plyn montovanej při 213 tkm)

Ad bezpečnost plynu - garantuju vám že ten plyn je 100x víc bezpečnej než vámi obhajovanej benzín.... Jednak vedení plynu je všude v mědi (a ne v gumových hadičkách jako benzín a za druhý nádrž je pevnější (fakt tlustej plech) a navíc je jištěna multiventilem. Dneska už auto na plyn nepoznáte ani po čuchu, snad je podle tankovacího hrdla a možná samolepky (ale tu už tam nemám :) ).

Ještě si neodpustím jedno rýpnutí do zdejších odpůrců LPG...
Pánové zeptám se KOLIK z vás mělo auto s pohonem na LPG? Libovka, elektrik, Krtek? Hmm? Nikdo z vás co ??
A kolika z vás co měli plyn to LPG zkurvilo motor?

Ze 70% to zkurví motor když tu montáž někdo zfušuje a když to pak střílí... (to ovšem u sekvence nehrozí) ;)
Za zbylejch 30% může montáž do načatýho motoru.

Dneska už jsou ty systémy blbuvzdorný a prakticky automatický. Na LPG se to přepne až po ohřátí motoru (má to vlastní čidlo na zplyňovači)

Ještě vám sem nacpu fotky jak ta sekvence vypadá aby tu nedocházelo k šíření mylných informací.
Jo a DestinyE34 majiteloj vyřiď že to sekvence 100% není a tomu mechanikovi vyřiď že je tele a sekvenci nikdy neviděl ;)

Obrázek
Tady máte jak to celý po instalaci vypadá (celej systém bez ŘJ - ta je schovaná u ŘJ motoru v tom plastovým kaslíku)
Obrázek
tady je vidět jak je každej válec plněnej zvlášť
Obrázek
Zplyňovač.. má menší rozměry než klasickej zplyňovač protože v něm není membrána.
regulace množství plynu tu říděj vstřikovače.
Obrázek
No a takhhle to vypadá když je to schovaný pod deklem.

PříspěvekNapsal: sob bře 20, 2010 5:19 pm 

Hadice tažené všude po sání :roll: ,šlo by to udělat i líp,ale musím přiznat,že kdybych chtěl zůstat v ČR :V jdu do toho taky ;) . Plyn nemám rád,nedal ho tam výrobce ;) ,což nemusí znamenat,že je to špatně,ale ani auta na plyn co vím nevyrábějí,jen se upravují,takže to se mi taky příčí. A sehnat krásný motor + ještě LPG..moc starostí a práce. Ale pokud je vše jak má být,tak je výsledek pěkný,jezdit za půlku,proč ne? Já chci ale za každou cenu benzín..už pro ten pocit ;) :D

PříspěvekNapsal: ned bře 21, 2010 6:09 am 

DestinyE34 píše:
Hadice tažené všude po sání :roll: .... Já chci ale za každou cenu benzín..už pro ten pocit ;) :D

No to je mi racionalizace jak kráva..... Když dojdou kloudný argumenty tak si nějaký nesmysly vymyslíme :roll: :V
Čemu tam ty hadice tažený po sání vaděj? 1)Jsou tam přychycený ke konstrukci držáku a nemaj se kam hnout a za 2) je to schovaný pod deklem takže je to stejně šumák.
Imho když chceš mít všechno takurovnaný tak si srovnej kabely pod volantem, tam je budeš mít taky jen tak hala bala mrsknutý :|

Ad ten tvůj pocit: Myslíš že bys poznal jestli jedeš na LPG nebo benzín? Já bych řekl že ne ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]