Hádáte se tu jak malý děti na piskovišti...
Sám mám LPG ve Vé 8mě a jsem max spokojenej. Měl jsem plyn i v předchozím bávku (Lokiho 525ka) a tam to bylo taky bezproblémový. Záleží u koho si to necháš udělat.
Třeba ta 525ka má klasickej reduktor s podtlakovým řízením a funguje to tam taky vcelku spolehlivě. (už tam má krokovej motorek kterej tu směs přímo dávkuje ale má to nevýhodu ž to plyn cpe do kolena sání a směs není homogenní do všech válců

. Nic méne to jede dobře. A ten plyn je tam už cca 12 let a snad přes 200 tkm.
U sebe ve V8 mám sekvenci, a tam je to proti benzínu opravdu nerozeznatelný. Vsadím se že kdybych někoho z vás zarytých odpůrcu svezl tak mi nebudete věřit že to jede na plyn! Možno vidět na BIGu. Byť ten plyn před půl rokem stál 40k teď už mám 2/3 pořizovací hodnoty splacených (a to popojíždím jaždej den 15 km do práce 15 zpět a sem tam nějakej vejlet. za půl roku už bude zaplacenej a ušetřenejch dalších 8k navíc který půjdou asi do podvozku:) (Plyn montovanej při 213 tkm)
Ad bezpečnost plynu - garantuju vám že ten plyn je 100x víc bezpečnej než vámi obhajovanej benzín.... Jednak vedení plynu je všude v mědi (a ne v gumových hadičkách jako benzín a za druhý nádrž je pevnější (fakt tlustej plech) a navíc je jištěna multiventilem. Dneska už auto na plyn nepoznáte ani po čuchu, snad je podle tankovacího hrdla a možná samolepky (ale tu už tam nemám

).
Ještě si neodpustím jedno rýpnutí do zdejších odpůrců LPG...
Pánové zeptám se KOLIK z vás mělo auto s pohonem na LPG? Libovka, elektrik, Krtek? Hmm? Nikdo z vás co ??
A kolika z vás co měli plyn to LPG zkurvilo motor?
Ze 70% to zkurví motor když tu montáž někdo zfušuje a když to pak střílí... (to ovšem u sekvence nehrozí)
Za zbylejch 30% může montáž do načatýho motoru.
Dneska už jsou ty systémy blbuvzdorný a prakticky automatický. Na LPG se to přepne až po ohřátí motoru (má to vlastní čidlo na zplyňovači)
Ještě vám sem nacpu fotky jak ta sekvence vypadá aby tu nedocházelo k šíření mylných informací.
Jo a DestinyE34 majiteloj vyřiď že to sekvence 100% není a tomu mechanikovi vyřiď že je tele a sekvenci nikdy neviděl

Tady máte jak to celý po instalaci vypadá (celej systém bez ŘJ - ta je schovaná u ŘJ motoru v tom plastovým kaslíku)

tady je vidět jak je každej válec plněnej zvlášť

Zplyňovač.. má menší rozměry než klasickej zplyňovač protože v něm není membrána.
regulace množství plynu tu říděj vstřikovače.

No a takhhle to vypadá když je to schovaný pod deklem.