Sekacek_Prdola píše:
PeteBMW píše:
Ano takže se shodnem, že vlastně E36 320i je jako první BMW ideální auto. Spojuje krásný zvuk (= emoce, což 4válec nenabídne) a klidnou sílu. Po skoro třech letech užívání můsím konstatovat, že s motorem jsem spokojen. Najeto 254 tisíc (na počítadle) a pořád přede jako kočka. Akorát sem měnil těsnění pod hlavou - ale to byla čistě moje vina, že jsem ho přehřál. Dnes, už chci silnější, ale opět benzín (323i, 328i ?).
urcite se na tom shodnem. Ja bych sel jedine do benzinu casem az se s tim naucim chci prikoupit turbo

dival sem se na ceny a stoji cca kolem 40 000 kč a prida na vykonu až 100 kW takze parada ja zustanu na 320i protoze je to moje prvni BMW a sem s nim maximalne spokojeny

za nic bych ho nevymenil mozna casem az bude rodina prejdu na tourina ale u e36 zustanu!!! a kazdemu ho doporucuji zatim co sem delal upravy tak mam na aute stredovy rezonator za katalizatorem a koncovku DTM yet sport a zvuk krasny jinak cely original. zvuk krasny stredne dunivy ani ne moc hlasity toho bych a 4valci nedosahl !!!!
Místo turba si raději připlať za M3 a vyjde ti to výkonově nastejno, akorát že M3 bude mít delší životnost motoru, nežli předělaný atmosferický šestiválec, ke kterému přidáš turbo...
Vlastní zkušenost s tím nemám, ale někde na fóru jsem už zaslechl, že se o to někdo pokoušel, dát na 328i turbo a sice to mělo brutální výkon, ale motor najel sotva 50 tisic a šel do kytek...
To bys musel udělat kompletní generálku a trošku pozvyměňovat sériové díly za nějaké sportovní, aby to vydrželo... Podle mě motor 15 let starý, který má najeto cca 200 tisic moc dlouho s turbem nevydrží...