BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 09, 2025 8:39 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: jakou autobaterii??
PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 7:37 pm 

Sakra Jéňo vzpamatuj se !

Výkon alternátoru se udává v A (Ampérech)
Kapacita baterie v Ah (Ampér-hodina)

Ač se to zdá skoro stejné, není to to samé a nejde to zaměnit a kombinovat, jak se zrovna komu hodí.

Alternátor s 75A (Ampérama, né 75Ah nic takovýho u alternátoru není, je to jen zdroj proudu, Ah (Ampér-hodina) už velikost el.náboje, což je vyjádření kapacity)

Takže ten 75A alternátor jen tu 100Ah baterii nestihne nabít přesně za hodinu jako by nabil 75Ah baterii, ale 100Ah baterie mu bude trvat plně dobít 1h20m.

řešení příkladu s nádobou
Alternátor = tekoucí ! přívod vody (né balená v PET flaškách na kusy !)
Baterie = nádoba

Takže naplnit 100 litrovou nádobu, když mi přitéká 75litrů vody za hodinu bude trvat 1:20h.

Identicky naplní 100vku baterii 75A alternátor. (1:20h)

Problém v pochopení je v tom, že alternátor dodává a vyrábí proud pořád pokud je poptávka. Takže když plní baterku, tak ji vždy naplní, jde jen o čas, rozdíly u baterií pak jsou jen desítky minut.

Jediné s čím je možné u posledního Jéňova příspěvku souhlasit je to že výbava vozu určuje sílu altíku.

No osobně si myslím, že všechny firemní certifikáty stojí za houby, nedávají se za znalosti a vědomosti, no ale řekněme, že spíš za účast a zaplacení poplatku. Někdo je holt sběratel certifikátů, jinej se ověší zlatejma řetězema, někdo zase má na kůži obrázek vedle obráku, nebo desítky kroužků. Společný maj jen to, že každej si myslí jak je hustej. Ale těch vážně hustejch lidí zas tak moc není.

P.S. Jestli ještě někde nechápe ten příklad s vodou tak už Vám fakt nepomůžu, protože to by pochopilo i malý dítě.

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 2:39 pm 

Jéňa píše:

Ale k věci: Je vidět že jste na slovo vzatý odborníci kteří odbornou terminologií nešetří (jako petebmw a jeho typologie motorů V a R 6) Tam jsi se ukázal jako odborník a že ti není hanba furt se někam srát s těma blábolama!

Typologie motorů: R - řadový, V - vidlicový, B - boxer. Co na tom nechápeš Honzo?

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 7:41 pm 

PeteBMW píše:
Jéňa píše:

Ale k věci: Je vidět že jste na slovo vzatý odborníci kteří odbornou terminologií nešetří (jako petebmw a jeho typologie motorů V a R 6) Tam jsi se ukázal jako odborník a že ti není hanba furt se někam srát s těma blábolama!

Typologie motorů: R - řadový, V - vidlicový, B - boxer. Co na tom nechápeš Honzo?

Mě není jasý ten obor.kde se taková TYPOLOGIE MOTORŮ asi tak studuje a pak do dnešního dne (cca 2měsíce) jsi mi neodpověděl co je to ten VR6 motor a laicky mi to popsal když jsi takovej typolog!!!!! :V

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 8:52 pm 

Obrázek
Ano typ motoru VR6 existuje. Na tento jsem zapomněl. Je to motor, který vyvinul koncern Wagen. A je to něco mezi V motorem a R (z německého "reihe" = řada) motorem, protože válce jsou v podstatě řazeny do V , avšak pod velmi ostrým úhlem: 10°-15°. Ovšem v BMW jsou jedině motory R4,R6,V8,V10,V12 a jeden prototyp V16.

Stačí??

a = typ R
b = typ V
c = typ VR
Obrázek

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 9:39 pm 

Demostenes píše:
My o voze, ty o koze....

Nevím,jestli je dobré aby jsi něco posuzoval když takovéto názory na vás mají ostatní účastníci tohoto fóra: převzato "Moderátoři - technice příliš nerozumí, kromě toho nejsou nestranní.
Pokud je zde nějaká technická informace, je vykradená odjinud nebo je to návod přes dvě stránky na něco typu "jak vyměnit žárovku."

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 9:44 pm 

PeteBMW píše:
Obrázek
Ano typ motoru VR6 existuje. Na tento jsem zapomněl. Je to motor, který vyvinul koncern Wagen. A je to něco mezi V motorem a R (z německého "reihe" = řada) motorem, protože válce jsou v podstatě řazeny do V , avšak pod velmi ostrým úhlem: 10°-15°. Ovšem v BMW jsou jedině motory R4,R6,V8,V10,V12 a jeden prototyp V16.

Stačí??

a = typ R
b = typ V
c = typ VR
Obrázek

Nóó to jsi to teda dlouho hledal!!!!! Ale zkopírovat něco z enciklopedie umí i moje 7mi letá holka která je v 1. třídě ZŠ.
Bývalo by mě stačilo napsat že je to jako V6ka ale protože ten motor má společnou hlavu pro všechny válce jako R motor dostal název VR

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 9:50 pm 

Myslím, že jsem to vysvětlil dostatečně. A v dnešní době nemusíš zrovna všechno mít zapsané v hlavě. Stačí vědět kde hledat. Tolik k typologii motorů. A BMW žádný motor VR6 nemá a mít (zřejmě) nebude, proto nevím přoč jsi to onehda vytahoval. Bavíme se tady o Wágnech?

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 9:56 pm 

Jéňa píše:
Pokud je zde nějaká technická informace, je vykradená odjinud nebo je to návod přes dvě stránky na něco typu "jak vyměnit žárovku."

No lepší, než 2 stranky sraček o ničem od tebe!

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 10:07 pm 

wEnC píše:
Sakra Jéňo vzpamatuj se !

Výkon alternátoru se udává v A (Ampérech)
Kapacita baterie v Ah (Ampér-hodina)

Ač se to zdá skoro stejné, není to to samé a nejde to zaměnit a kombinovat, jak se zrovna komu hodí.

Alternátor s 75A (Ampérama, né 75Ah nic takovýho u alternátoru není, je to jen zdroj proudu, Ah (Ampér-hodina) už velikost el.náboje, což je vyjádření kapacity)

Takže ten 75A alternátor jen tu 100Ah baterii nestihne nabít přesně za hodinu jako by nabil 75Ah baterii, ale 100Ah baterie mu bude trvat plně dobít 1h20m.

řešení příkladu s nádobou
Alternátor = tekoucí ! přívod vody (né balená v PET flaškách na kusy !)
Baterie = nádoba

Takže naplnit 100 litrovou nádobu, když mi přitéká 75litrů vody za hodinu bude trvat 1:20h.

Identicky naplní 100vku baterii 75A alternátor. (1:20h)

Problém v pochopení je v tom, že alternátor dodává a vyrábí proud pořád pokud je poptávka. Takže když plní baterku, tak ji vždy naplní, jde jen o čas, rozdíly u baterií pak jsou jen desítky minut.

Jediné s čím je možné u posledního Jéňova příspěvku souhlasit je to že výbava vozu určuje sílu altíku.

No osobně si myslím, že všechny firemní certifikáty stojí za houby, nedávají se za znalosti a vědomosti, no ale řekněme, že spíš za účast a zaplacení poplatku. Někdo je holt sběratel certifikátů, jinej se ověší zlatejma řetězema, někdo zase má na kůži obrázek vedle obráku, nebo desítky kroužků. Společný maj jen to, že každej si myslí jak je hustej. Ale těch vážně hustejch lidí zas tak moc není.

P.S. Jestli ještě někde nechápe ten příklad s vodou tak už Vám fakt nepomůžu, protože to by pochopilo i malý dítě.

[color=#FF0000]Hele ty pitomče 75A alternátor nikdy není schopen dobít AKU se 100A i kdyžby jsi mu dal o tejden navíc času,je ti to jasný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Já nechápu kam všichni na ty vaše nesmysle chodíte a kdo vám je nakecal. Kdo z vás je tady automechanik,co????? Proč si myslíte že mechanik od BMW kterej prošel nějakejma školeníma autům nerozumí a vy jo??? Chce se snad někdo měřit se mnou v praxi kolik aut už opravil,nebo co? O co vám furt jde že se navážíte do mejch certifikátů že je maj blbci,volové tohleto-támhleto a přitom jste vy samotny úplný jelita a příjde mi že vás štve že je mám a vy ne.
OSOBNĚ BYCH RÁD UZAVŘEL TUTO DEBATU O HOVNĚ S RADOU PRO TOHO KLUKA CO SE PTAL JAKOU AKU SE ZÁVĚREM ŽE ODPOVÍDAJÍCÍ AMPÉRAMA CO JE SCHOPEN DOBÍT JEHO ALTERNÁTOR!!!! (je to na něm zezadu napsaný)
BUĎTO DÁ NA RADU MECHANIKA OD BMW , NEBO NA VAŠE POLEMIZOVÁNÍ TO JE NA NĚM!!!!!!!!!
Můj názor na vás jaký jste odborníci se zase ukázal,protože když věříte tomu že 75A altík dobije 100A AKU baterku tak to jste pěkný pitomci do jednoho :lol: Zeptejte se někde nestraně v autoservisu elektrikáře co vám řekne a pak mi napište jeho odpověd jako frajeři co uznaj svůj omyl(na omluvě netrvám)
[/color]

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 10:23 pm 

nakonec sem koupil 88Ah a pohodička :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 50 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]