wEnC píše:
Sakra Jéňo vzpamatuj se !
Výkon alternátoru se udává v A (Ampérech)
Kapacita baterie v Ah (Ampér-hodina)
Ač se to zdá skoro stejné, není to to samé a nejde to zaměnit a kombinovat, jak se zrovna komu hodí.
Alternátor s 75A (Ampérama, né 75Ah nic takovýho u alternátoru není, je to jen zdroj proudu, Ah (Ampér-hodina) už velikost el.náboje, což je vyjádření kapacity)
Takže ten 75A alternátor jen tu 100Ah baterii nestihne nabít přesně za hodinu jako by nabil 75Ah baterii, ale 100Ah baterie mu bude trvat plně dobít 1h20m.
řešení příkladu s nádobou
Alternátor = tekoucí ! přívod vody (né balená v PET flaškách na kusy !)
Baterie = nádoba
Takže naplnit 100 litrovou nádobu, když mi přitéká 75litrů vody za hodinu bude trvat 1:20h.
Identicky naplní 100vku baterii 75A alternátor. (1:20h)
Problém v pochopení je v tom, že alternátor dodává a vyrábí proud pořád pokud je poptávka. Takže když plní baterku, tak ji vždy naplní, jde jen o čas, rozdíly u baterií pak jsou jen desítky minut.
Jediné s čím je možné u posledního Jéňova příspěvku souhlasit je to že výbava vozu určuje sílu altíku.
No osobně si myslím, že všechny firemní certifikáty stojí za houby, nedávají se za znalosti a vědomosti, no ale řekněme, že spíš za účast a zaplacení poplatku. Někdo je holt sběratel certifikátů, jinej se ověší zlatejma řetězema, někdo zase má na kůži obrázek vedle obráku, nebo desítky kroužků. Společný maj jen to, že každej si myslí jak je hustej. Ale těch vážně hustejch lidí zas tak moc není.
P.S. Jestli ještě někde nechápe ten příklad s vodou tak už Vám fakt nepomůžu, protože to by pochopilo i malý dítě.
[color=#FF0000]Hele ty pitomče 75A alternátor nikdy není schopen dobít AKU se 100A i kdyžby jsi mu dal o tejden navíc času,je ti to jasný!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já nechápu kam všichni na ty vaše nesmysle chodíte a kdo vám je nakecal. Kdo z vás je tady automechanik,co????? Proč si myslíte že mechanik od BMW kterej prošel nějakejma školeníma autům nerozumí a vy jo??? Chce se snad někdo měřit se mnou v praxi kolik aut už opravil,nebo co? O co vám furt jde že se navážíte do mejch certifikátů že je maj blbci,volové tohleto-támhleto a přitom jste vy samotny úplný jelita a příjde mi že vás štve že je mám a vy ne.
OSOBNĚ BYCH RÁD UZAVŘEL TUTO DEBATU O HOVNĚ S RADOU PRO TOHO KLUKA CO SE PTAL JAKOU AKU SE ZÁVĚREM ŽE ODPOVÍDAJÍCÍ AMPÉRAMA CO JE SCHOPEN DOBÍT JEHO ALTERNÁTOR!!!! (je to na něm zezadu napsaný)
BUĎTO DÁ NA RADU MECHANIKA OD BMW , NEBO NA VAŠE POLEMIZOVÁNÍ TO JE NA NĚM!!!!!!!!!
Můj názor na vás jaký jste odborníci se zase ukázal,protože když věříte tomu že 75A altík dobije 100A AKU baterku tak to jste pěkný pitomci do jednoho
Zeptejte se někde nestraně v autoservisu elektrikáře co vám řekne a pak mi napište jeho odpověd jako frajeři co uznaj svůj omyl(na omluvě netrvám) [/color]