BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 9:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: první sníh
PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 5:31 pm 

tak co jak ste přežili se svým bmw první sníh?? já od rána v pohodě? horší už byla cesta domů hlavně v kopci pod barákem uprostřed kopce prostě konec dál to nejede :cry:

tak sem si vyřval traktor a 5tka je doma

Předmět příspěvku: Re: první sníh
PříspěvekNapsal: pon lis 29, 2010 10:48 pm 

Ditr píše:
tak co jak ste přežili se svým bmw první sníh?? já od rána v pohodě? horší už byla cesta domů hlavně v kopci pod barákem uprostřed kopce prostě konec dál to nejede :cry:

tak sem si vyřval traktor a 5tka je doma

Já jel dneska svojí E36 323i coupe pro kámoša do práce a jak jsem vjížděl na most, tak jsem jel asi 50km/h na 4rku, dal jsem tak 40% plynu a zničeho nic mi ustřelila prdel... Tak hned kontra a uletěla na druhou stranu, takhle jsem lítal z levyho do pravyho pruhu asi 200 metrů, byla to ledovice jako kráva, měl jsem štěstí že jsem neťuknul o svodidla, jinak by to bylo asi docela v crashu...
První projížďka v BMW na sněhu a hned nečekanej drift, ale naštěstí jsem si to povodil a auto je OK. uff

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 1:28 am 

Zaklad jsou gumy s dobrym vzorkem a citlivou nohu, minuly rok jsem se trapil s e34 jakmile byl vyšši snih tak jsem na nej lehl břichem(plus předek jsem měl vyšši než zadek :? ), sniženi a velka vaha děla sve :roll: ale vždy jsem vyjel. Tento rok zase třica a zatim těžka pohoda :)

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 8:52 am 

Já musím "testnout" někde na placu co vše "umí" DSC. Dle návodu DSC obsahuje ještě nějakou funkci ADB a CBC, uvidíme co to umí :-)

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 10:11 am 

po vcerejsim klouzani na dzbane, kde byl misto snehu led, sem ji trochu polestil. Jela predemnou Primera znamyho, zastavil kvuli nakymu jantarovi ve fele... ja jel cca 20-50 metru za nima, lehce sem slapnul na plyn, auto slo do nekontrolovatelnyho boku, nasledne sem se pretocil celej o 180 a kdyz sem 10 metru stal na brzde narval sem to prdeli do jeho zadniho lemu a dveri
:(

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 10:26 am 

paca píše:
Já musím "testnout" někde na placu co vše "umí" DSC. Dle návodu DSC obsahuje ještě nějakou funkci ADB a CBC, uvidíme co to umí :-)

Co to je vůbec za zkratky? :-D Znám akorát ASR a ESP...
Koukám, že ta tvoje E46 už má o hodně brutálnější výbavu, co to máš vlastně za rok?

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 11:33 am 

Do provozu 2000 a výbava je takový střed, ještě bych tam chtěl něco časem dodělat ;)

BMW má vlastní zkratky, takže je to vlastně ASC = ASR a DSC = ESP

DSC systém optimalizuje dynamickou stabilitu při akceleraci a rozjezdu a optimalizuje tažnou sílu. Navíc dokáže rozpoznat nestabilní chování za jízdy, jako je nedotáčivost nebo přetáčivost a pomáhá vůz stabilizovat regulací výkonu motoru a přibrzďováním jednotlivých kol.

ADB (Automaticky brzděný diferenciál) přibrzďováním hnacích kol funguje jako konvenční uzávěrka diferenciálu a zvyšuje
hnací sílu za zvláštních podmínek, např. na sněhu.

CBC Cornering Brake Control - řízení rozložení brzdné síly na jednotlivá kola při změnách směru jízdy

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 1:39 pm 

paca píše:
Do provozu 2000 a výbava je takový střed, ještě bych tam chtěl něco časem dodělat ;)

BMW má vlastní zkratky, takže je to vlastně ASC = ASR a DSC = ESP

DSC systém optimalizuje dynamickou stabilitu při akceleraci a rozjezdu a optimalizuje tažnou sílu. Navíc dokáže rozpoznat nestabilní chování za jízdy, jako je nedotáčivost nebo přetáčivost a pomáhá vůz stabilizovat regulací výkonu motoru a přibrzďováním jednotlivých kol.

ADB (Automaticky brzděný diferenciál) přibrzďováním hnacích kol funguje jako konvenční uzávěrka diferenciálu a zvyšuje
hnací sílu za zvláštních podmínek, např. na sněhu.

CBC Cornering Brake Control - řízení rozložení brzdné síly na jednotlivá kola při změnách směru jízdy

Díky za vysvětlení... Tak to musí být uplně jiny poježdění, než v mojí E36... já dám čtvrt plynu a už mi lítá prdel zleva doprava, nemám ani to ASC ani DSC... Ale zimu snad nějak přežiju a v létě už to snad nebude potřeba (-:
Jakou máš teď v zimě průměrnou spotřebu?

PříspěvekNapsal: úte lis 30, 2010 1:47 pm 

ASC jsem měl na bývalé e36tce a myslím, že je to vcelku "zbytečná" záležitost :) Jsem odkojený z e30tky 8-)
Tak "zima" ještě pořádně nezačala, momentálně mám průměrnou spotřebu dle BC 8,0 L/100km. Nevím, jestli je to tím "double vanosem", ale oproti 323i co jsem měl v e36tce (singl vanos), tak mám momentálně o litr menší spotřebu.

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 12:25 pm 

Tak už jsem letos taky zadriftil. Letos popvé s automatem a naprosto na pohodu. Joo to jsou ty léta praxe, když se to umí rozhodit a člověk ví co to udělá, tak se nemůže nic stát. Chce to trénink , trénink, a zase trénink :idea:

I´m Dj Pioneer rulezz

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]