BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 4:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: první sníh
PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 2:30 pm 

No to se zase bude driftovat :mrgreen: - jedině kvůli tomu mám rád sníh, že si můžu zablbnout s báčkem.

EdyBoyS: Minulou zimu jsem měl průměrnou spotřebu asi 11l/100km. Ale to sem projezdil celou zimu na letních a bez všech DSCADBCBC, takže zadní náprava co chvílí v prokluzu. Jíinak pneu vzadu byli kleber - na podzim vzorek 7mm - na jaře slick... Taky hodiny, sražená popelnice, pochroumaný přední nárazník od závějí a ztráta přední SPZ (dobří lidé ji našli a vrátili) - to bylo na denním pořádku.:mrgreen: Ale všechno se to stalo v obci. Mimo obec jsem jezdil mega opatrně... to se ví. Tedy letní gumy nedoporučuju. Už jedině zimáky.

P.S. Vyjel jsem všude, a když jsem akorát jednou nezvládl zatáčku a vyjel do závějí (kvůli blondýně co to řezala naproti :D ), shodou okolností jel kolem traktor a hned mě vytáhl.

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 3:50 pm 

e36 sice nema elektronicke asistenty (me dokonce nefunguje ani ABS, jake prekvapeni :lol: ), ale ma 3 pedaly. spojku,brzdu a plyn. A vo tom to je. trenovat, zkouset,poznavat auto ;)
nic proti elektronice.
Jinak pro zajimavost, vcera jsme driftili s kamosem. ma Simira v dieselu.
zkouska brzdne drahy na ujezdenem snehu z cca 50kmh
3x - auto z ABS zastavilo o cca 3-5m dale
vyndal pojistku ABS
3x - zastavili jsme +- 0,5m nastejno

Lada Niva na tuhých

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 10:54 pm 

Jo..a k tomu prvnímu sněhu! Dneska 16.-18.h ,to je čas co jsem byl v autě v Ostravě - to byla brutalita brutální: zeléná na semaforu a ono není kurva kam jet! Křižovatka foll! To jsem zatím zažil jenom v Rotterdamu (a to bez sněhu). :shock:

PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 11:28 pm 

paca píše:
ASC jsem měl na bývalé e36tce a myslím, že je to vcelku "zbytečná" záležitost :) Jsem odkojený z e30tky 8-)
Tak "zima" ještě pořádně nezačala, momentálně mám průměrnou spotřebu dle BC 8,0 L/100km. Nevím, jestli je to tím "double vanosem", ale oproti 323i co jsem měl v e36tce (singl vanos), tak mám momentálně o litr menší spotřebu.

Promiň,ale i u auta co máš teď máš ASC a také DSC to jsou 2 asistenti pod jedním tlačítkem jen na něj píšou DSC. To ale poznáš sám a malá rada: když to tlačítko zmáčkneš vypneš ASC ale DSC zůstává aktivní (což je nap...u když chceš driftovat na sněhu) ale když to tlačítko zmáčkneš a cca 5. vteřin podržíš máš pak ASC a DSC off!!! tak to zkus že to tak je! A příště se do mě nenavážej když já ti teď dobrovolně dávám tip aby jsi si dobře zadriftoval a vyřádil se s bávem. Jéňa

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:22 am 

paca píše:
ASC jsem měl na bývalé e36tce a myslím, že je to vcelku "zbytečná" záležitost :) Jsem odkojený z e30tky 8-)
Tak "zima" ještě pořádně nezačala, momentálně mám průměrnou spotřebu dle BC 8,0 L/100km. Nevím, jestli je to tím "double vanosem", ale oproti 323i co jsem měl v e36tce (singl vanos), tak mám momentálně o litr menší spotřebu.

Tak to já teď přes zimu jezdím okolo 10 litrů, když je fakt docela hustej sníh, tak i za 12...
Ale když sem dneska zkoušel asi půl hodiny driftovat na takovym zasněženym plácku okolo pneumatik, tak bych odhadl průměrnou spotřebu tak na 21 litrů :-D
Ale to neřešim, potřebuju se vyjezdit na sněhu, abych pak nějakej nečekanej drift dovedl skorigovat a neposlal auto do škarpy

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:28 am 

Já dneska vyjezdil asi 10 - 12 litrů benálu, zkoušel sem napřed driftovat kolem nějaké řepy, pak na parkovišti a nakonec i v provozu, jen 1x jsem ťuknul pravym přednim kolem o obrubnik, ale jel jsem celkem pomalu, takže se nic nestalo...
Zimni pneu mám, ovšem párkrát jsem zahrabal na asfaltu - třeba i nechtěně a už mám jen 2 - 3 milimetry a když se brouzdám v nějakym sněhu, tak to jde docela poznat... hrabe to a stojí na místě, budu muset vyřešit nějaky novy, protože teď když jedu někam po městě, tak věčně prdel v driftu :-D někdy jsem v zatáčkaćh až moc širokej, ale to se časem snad dopiluje.
chce to hold jezdit, jezdit, jezdit.
u nás v Olomouci je celkem kalamita, dneska napadlo tak 15cm sněhu, někde i 20 - 25, takže fakt masakr

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 2:58 am 

kup si hned gumy na 2mm letňakach se klidně rozsekaš v letě, zimaky maji mit minimalně 5mm aby opravdu fungovali :!: jete zimaky 5mm a vice stoji par korun a zkušenosti ziskavej hlavně na praznych parkovištich určitě ne v provozu - vlastni zkušenost :cry: :)

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 8:38 am 

Jéňa píše:
Promiň,ale i u auta co máš teď máš ASC a také DSC to jsou 2 asistenti pod jedním tlačítkem jen na něj píšou DSC. To ale poznáš sám a malá rada: když to tlačítko zmáčkneš vypneš ASC ale DSC zůstává aktivní (což je nap...u když chceš driftovat na sněhu) ale když to tlačítko zmáčkneš a cca 5. vteřin podržíš máš pak ASC a DSC off!!! tak to zkus že to tak je! A příště se do mě nenavážej když já ti teď dobrovolně dávám tip aby jsi si dobře zadriftoval a vyřádil se s bávem. Jéňa[/color]

Díky že to se mnou myslíš dobře, ale co se "skrývá" pod tlačítkem DSC vím, jen jsem neměl zatím možnost pořádně odzkoušet, jak se auto chová v praxi, když je vše " on " nebo " off " ;)

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 11:36 am 

ARMAN píše:
kup si hned gumy na 2mm letňakach se klidně rozsekaš v letě, zimaky maji mit minimalně 5mm aby opravdu fungovali :!: jete zimaky 5mm a vice stoji par korun a zkušenosti ziskavej hlavně na praznych parkovištich určitě ne v provozu - vlastni zkušenost :cry: :)

Zimáky mám, na letnich bych nikdy v zimě nejel... Předni maji cca 6mm vzorek, zadni už tak 3mm, takže budu muset aspoň dozadu koupit nějaky novy, jednu gumu aspoň za 2 litry, ať to má nějakej význam, ty levny mrdky co prodávají někde v obi stojí za hovno, tomu se musim vždycky smát, jak může 1 guma stát 5oo,- to musí být opravdu excelentní kvalita :-D

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 2:10 pm 

Mám Goodyeary UG 7 a spokojenost, v 15´budou stát okolo 1500,- za ks.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]