BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 4:59 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: první sníh
PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 10:34 am 

PeteBMW píše:
EdyBoyS píše:
... ty levny mrdky co prodávají někde v obi stojí za hovno, tomu se musim vždycky smát, jak může 1 guma stát 5oo,- to musí být opravdu excelentní kvalita :-D

To jsou jasné protektory. Kdysi jsem měl ještě na Nissanu Sunny 1.6SLX (r.v. 1989) gumy značky "Obnova Brno" , taky protektory a při 120ceti na dálnici to hučelo jako náklaďák a při každé zatáčce to pískalo jako v USA filmech. Jel jsem stím do NL a v Německu jsem zkusil co Nissan ještě dokáže.Dokázal tachometrových 190 km/h. Pak přišla zácpa, 3/4 hodiny na místě. Když jsem se rozjel zjistil jsem, že mám defekt. Zajel jsem po havarijním pásu asi 3km na první odpočívadlo, vyměnil kolo a jel nach Holland. Druhý den v NL jsem zjistil, že na předním kole, ve vrchní vrstvě pneu chybí kus gumy velikosti CD. Vyndám tedy to píchle kolo s kufru a dívám se - tam tak stejně velká díra.Prostě se propálily. Když si představím, že já blbec stím jel 190... :o

Kámoš letos koupil na Aukru zimáky 14" na Fáčko. Je to z Ukrajiny a za kus dal 200kč. Vypadají jako ze 70. let. God bless him!

Tyvole, tak to je na sebevraždu :o
Na tak levných gumách bych si opravdu tak rychle jet netroufnul, navíc takový gumy jsou uplně k hovnu, jak se tak říká, laciný = 2x placený... + riziko, že díky horšim gumám se vysekáš kvuli špatné přilnavosti...
Já pořešim buď Michelin, Dunlop či GoodYear, cena okolo 2ooo / ks.
To by snad mělo vydržet... Šířku koupim asi těch 185, stejně nejezdim vic jak 50, v tom sněhu to raději nehecuju a jezdim předpisově.

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 1:09 pm 

koukněte se na 5th gear myslim že tady ta sezona zkoušeli myslim že se škodovkou na okruhu jet maximalni rychlosti po nějakou dobu a rozpadly se jim nove gumy stejně jak tady protektory

PříspěvekNapsal: ned pro 05, 2010 7:22 pm 

Edysboys: Já jezdím taky na 185 a v pohodě.

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 12:54 am 

PeteBMW píše:
Edysboys: Já jezdím taky na 185 a v pohodě.

Ona bude za ty 185tky asi i přijatelnější cena, než za 205...
Asi koupím gumy na vánoce, a když už, tak všechny 4, ať to má nějakej význam... tyhle už jsou k hovnu a hrabe to snad všude, takže si je nechám na léto, na spálení...

PříspěvekNapsal: pon pro 06, 2010 6:34 pm 

ARMAN píše:
koukněte se na 5th gear myslim že tady ta sezona zkoušeli myslim že se škodovkou na okruhu jet maximalni rychlosti po nějakou dobu a rozpadly se jim nove gumy stejně jak tady protektory

Ovšem, ovšem, každá pneumatika má svůj rychlostní index, který udává jakou rychlostí možno jet, aniž by došlo k poškození pneumatiky. Udává se písmenkem. Např. gumy 205/6O R15 91 V mají rychlostní index V. Ten je roven 210 km/h. H je 190 km/h, W je 240 km/h atd.
Takže to ani nemusí být protektory - můžou to být kvalitní Michelliny, ale pokud mají např. rychlostní index Q (150 km/h), tak je na okruhu vklidu roztrháš.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]