PeteBMW píše:
EdyBoyS píše:
... ty levny mrdky co prodávají někde v obi stojí za hovno, tomu se musim vždycky smát, jak může 1 guma stát 5oo,- to musí být opravdu excelentní kvalita

To jsou jasné protektory. Kdysi jsem měl ještě na Nissanu Sunny 1.6SLX (r.v. 1989) gumy značky "Obnova Brno" , taky protektory a při 120ceti na dálnici to hučelo jako náklaďák a při každé zatáčce to pískalo jako v USA filmech. Jel jsem stím do NL a v Německu jsem zkusil co Nissan ještě dokáže.Dokázal tachometrových 190 km/h. Pak přišla zácpa, 3/4 hodiny na místě. Když jsem se rozjel zjistil jsem, že mám defekt. Zajel jsem po havarijním pásu asi 3km na první odpočívadlo, vyměnil kolo a jel nach Holland. Druhý den v NL jsem zjistil, že na předním kole, ve vrchní vrstvě pneu chybí kus gumy velikosti CD. Vyndám tedy to píchle kolo s kufru a dívám se - tam tak stejně velká díra.Prostě se propálily. Když si představím, že já blbec stím jel 190...
Kámoš letos koupil na Aukru zimáky 14" na Fáčko. Je to z Ukrajiny a za kus dal 200kč. Vypadají jako ze 70. let. God bless him!
Tyvole, tak to je na sebevraždu

Na tak levných gumách bych si opravdu tak rychle jet netroufnul, navíc takový gumy jsou uplně k hovnu, jak se tak říká, laciný = 2x placený... + riziko, že díky horšim gumám se vysekáš kvuli špatné přilnavosti...
Já pořešim buď Michelin, Dunlop či GoodYear, cena okolo 2ooo / ks.
To by snad mělo vydržet... Šířku koupim asi těch 185, stejně nejezdim vic jak 50, v tom sněhu to raději nehecuju a jezdim předpisově.