BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 09, 2025 3:47 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Změna podsvícení
PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 2:21 pm 

EdyBoyS píše:
ALLIES E34 píše:
Ahoj, omluv prosím kvalitu fotek 3110c lepsi nezvladne ;) .
Krok 1 Povolit šrouby co drží přední kryt, jsou po obvodu a jejich celkem 6.
Krok 2 Po sejmutí předního krytu máme odhalený displej viz. obrázek. Opatrně vytáhneme modul displeje( je v kovovém pouzdře).
Obrázek
Krok 3 Na zadní straně modulu je kovové pouzdro uchyceno zahnutými plíšky. Otočíme je kleštěma tak, aby se dalo pouzdro stáhnout. (v kroužkách jsou 4 žarovky)
Obrázek
Krok 4 Nyní sejmeme displej( Velmi opatrně displej je lepené sklo připojené ke kontaktům pomocí ružovo-černého vodivého pásku- doporučuji si natrénovat manipulaci na staré kalkulačce ;) ). Opatrně uchopíme nehty nebo něčím plastovým nikoliv kovovým, displej by mohl prasknout, zároveň dáváme pozor aby se vodivý pásek odpojil od kovových kontaktů nikoliv od displeje!!
Obrázek
Krok 5 Displej uložíme nejlépe do antistatického sáčku, např. od komponentů z pc. pokud nemáme postačí papír do kterého displej zabalíme.
Krok 6 Samotné stínítko... Tento díl musíme vyrobit nový z podobného materiálu, jako vhodný nátěr se nabízí modelářské barvy. Nátěr musí být rovnoměrný, jinak to bude na podsvícení vidět!!! Obrázek
Krok 7 Montáž displeje je poměrně jednoduchá, ružovo-černé pásky přetřít nitroředidlem na kousku hadříku, který nepouští vlákna. Ihned po natření napojit zpět. Vyzkoušet si můžete opět na displeji kalkulačky. ;) Přeji hodně zdaru.
Ukázal bych vám jak to svítí jenže moje bmw je na dílně. a do funkčnosti mu chybí ještě hodně věcí.

Jak na to tak koukám, tak se začínám trošku bát :-D Nejsem si jist, že bych to zvládl tak precizně jako ty.
Škoda, že se ty plastové lišty neprodávají jako třeba plastové budíky, viz třeba tohle
http://www.aluramecky.cz/e-shop/budiky- ... 1686.eshop

To bych si sám vyměnil v poho, ale rozebírat displej a ještě si lakovat plastovou lištu, to už chce velice dobrou zručnost... Jsem vyučený instalatér, takže v tomhle oboru jsem jelito. Asi to zkusim prokonzultovat s nějakým dobrým známým autoelektrikářem, jestli by si troufnul.
Jo jinak jak je to u těch tlačítek na stahování oken?? Včera jsem je vycvakl ven, sundal z nich ten rámeček, ale samotné tlačítko rozebrat nešlo, jsou tam 4 takové plastové packy, které drží vnitřek tlačítka v jeho konstrukci a nešlo mi to nijak zamáčknout, abych to mohl rozebrat... Takže jsem to raději vrátil zpět do auta

Tak je pravda že nejjednoduší to není, ale nemožné taky ne. Jo kdyby tu lištu někde prodávali taky bych si jí radši koupil:-)

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 2:35 pm 

Zkusim napsat do toho Tuning Samolepka S.R.O.
třeba by to dovedli vyrobit na zakázku

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 3:14 pm 

Mam to uz rozvyrobene, kamos ma airbrush pistoli tak to zkusime striknout. Rad bych si to udelal sam:-) musi to jit!

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 7:04 pm 

ALLIES E34 píše:
Mam to uz rozvyrobene, kamos ma airbrush pistoli tak to zkusime striknout. Rad bych si to udelal sam:-) musi to jit!

Tak mě napadlo, jak je u E36stek palubní PC (taky svítí oranžově, takže to bude asi uplně stejnym zpusobem) tak co kdybych vyndal ten oranžovej kus plastu a místo bílých žárovek dal modré led diody?? to by mohlo fungovat ne?
asi to vyzkoušim

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 7:12 pm 

EdyBoyS píše:
ALLIES E34 píše:

Tak mě napadlo, jak je u E36stek palubní PC (taky svítí oranžově, takže to bude asi uplně stejnym zpusobem) tak co kdybych vyndal ten oranžovej kus plastu a místo bílých žárovek dal modré led diody?? to by mohlo fungovat ne?
asi to vyzkoušim

Do jisté míry to fungovat asi bude, ale modré LED mají poměrně bodové švětlo a malý úhel rozptylu, Myslím si že tam stejně bude muset být nějaké bílé stínidlo, aby to světlo bylo rovnoměrné. Pak by to možná i šlo ;)
Mimochodem dobréj nápad

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 7:58 pm 

ALLIES E34 píše:
EdyBoyS píše:
ALLIES E34 píše:

asi to vyzkoušim

Do jisté míry to fungovat asi bude, ale modré LED mají poměrně bodové švětlo a malý úhel rozptylu, Myslím si že tam stejně bude muset být nějaké bílé stínidlo, aby to světlo bylo rovnoměrné. Pak by to možná i šlo ;)
Mimochodem dobréj nápad

Zkusim to nějak promyslet, pak dám kdyžtak vědět jak jsem dopadl

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 9:37 pm 

urcite dej vedet.
Pred par lety jsem s podsvicenim experimentoval, jako nejlepsi vodice svetla se osvedcily: ciry silikon, plexi zmatnene smirkem min 600 nej je 1000. Napodobenina displeje( kdyz podsviceni nesviti je videt jen leskla cerna plocha, kdyz podsviceni sviti je videt jen to co je prosviceno) staci na plexi nalepit cernou folii min 20% a tou stranou s folii nalepit dospodu. Vrchni strana je cerne leskla... Treba ti to pomuze pri vyvoji;-)

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 11:12 pm 

Kde se dá sehnat nějakej kus plexiskla?? Nikdy jsem ho k ničemu nepotřeboval, takže vůbec nevím, kde hledat...
Ale každopádně díky moc za radu, asi dám místo žárovek modré diody a vyrobím si místo oranžového plastu ten zdrsněný kus čirého plexiskla... to by mělo fungovat

PříspěvekNapsal: sob pro 04, 2010 12:05 am 

Našel jsem výbornou stránku !!!
http://plexisklo.eu/
tady mají i různé barvy plexiskel, takže nakonec si asi nechám vyrobit na zakázku kousek modrého plexi a jen ho vyměním za to standartní oranžové...

PříspěvekNapsal: sob pro 04, 2010 12:53 pm 

Tak dneska se mi konečně povedlo rozebrat tlačítka na stahováni oken... Budu měnit podsvícení z červené na modrou.
Je tam malinká červená dioda 3mm, tak ji nahradim modrou ledkou 5mm...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

pak pošlu foto jak to svítí

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]