BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 09, 2025 3:10 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Změna podsvícení
PříspěvekNapsal: stř pro 01, 2010 5:18 pm 

EdyBoyS píše:
ALLIES E34 píše:
Ahoj, vím jak změnit podsvícení Displeje CHECK CONTROL na E34-rku. Myslím si ,že to bude na e36 rešeno obdobným způsobem.

A jak na to??

No je to asi takhle zkoušel jsem podsvítit dispej LED diodama ruzné barvy a vždycky to svítilo nějak divně. Rozebral jsem tu plechovou skřínku displeje. Pozor na ružovo černý pásky mezi displejem a kontaktama. Odlepit z kovových kontaktů nikoliv z displeje(obtížně se "lepí" zpět). Mezi diplejem a podsvícením displeje je plastová destička která je prusvitná a natřená barvami, pro barvu podsvícení.
Stačí tedy podle originálního stínidla vyrobit vlastní podle požadovánýh barev. Mužu i nafotit ale to až o víkendu.

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:17 am 

Vypadá to hodně brutálně... Asi si s tim zkusim pohrát...
Sice nemám digi klimu, ale manuální, foto zde:
Obrázek

Ale zdá se mi, že svití strašně málo, takže tam šoupnu pořádny ledky a ten ukazatel teploty a hodin pod klimou zkusim buď zeleně nebo modře, ještě uvidim... akorát nechápu jak podsvítil tlačitka na stahováni oken?? Ty nemám vubec podsviceny, nebo si alespoň neuvědomuju, že by mi svítily..

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 12:19 am 

ALLIES E34 píše:
EdyBoyS píše:
ALLIES E34 píše:
Ahoj, vím jak změnit podsvícení Displeje CHECK CONTROL na E34-rku. Myslím si ,že to bude na e36 rešeno obdobným způsobem.

A jak na to??

No je to asi takhle zkoušel jsem podsvítit dispej LED diodama ruzné barvy a vždycky to svítilo nějak divně. Rozebral jsem tu plechovou skřínku displeje. Pozor na ružovo černý pásky mezi displejem a kontaktama. Odlepit z kovových kontaktů nikoliv z displeje(obtížně se "lepí" zpět). Mezi diplejem a podsvícením displeje je plastová destička která je prusvitná a natřená barvami, pro barvu podsvícení.
Stačí tedy podle originálního stínidla vyrobit vlastní podle požadovánýh barev. Mužu i nafotit ale to až o víkendu.

Zkus to nějak nafotit, budu ti moc vděčný (-:
Dík moc za info

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 9:30 am 

tlacitka na stahovani oken by ti svitit meli, rozebiral jsem je a mam tam takovou pidi oranžovou ledku, je lehky ten spinac rozdelat.Barvu podsvetleni bych nemenil, letecka cervena/oranzova je best.

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 11:28 am 

Kelvin píše:
tlacitka na stahovani oken by ti svitit meli, rozebiral jsem je a mam tam takovou pidi oranžovou ledku, je lehky ten spinac rozdelat.Barvu podsvetleni bych nemenil, letecka cervena/oranzova je best.

A jak to tlačítko rozdělám?? Vydělává se stejně jak třeba ovladač klimy či palubni pc, že je to jen nacvaknuté?? A nebo musim vyndat celej ten kastl okolo řadící páky??

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 11:42 am 

Tak tohle je taky docela luxus, co vy na to?

Obrázek

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 3:23 pm 

EdyBoyS píše:
Kelvin píše:

A jak to tlačítko rozdělám?? Vydělává se stejně jak třeba ovladač klimy či palubni pc, že je to jen nacvaknuté?? A nebo musim vyndat celej ten kastl okolo řadící páky??

Pokud si dobre pamatuju jsou tam nacvakly, vycvaknul jsem jen rámeček s koženou manžetou řadící páky, tím vznikne dost prostoru k tlačítkům oken.

PříspěvekNapsal: čtv pro 02, 2010 7:31 pm 

Kelvin píše:
EdyBoyS píše:
Kelvin píše:

Pokud si dobre pamatuju jsou tam nacvakly, vycvaknul jsem jen rámeček s koženou manžetou řadící páky, tím vznikne dost prostoru k tlačítkům oken.

Trošku jsem si uletěl, tlačitka na stahováni oken mi svítí, ale jen tak light do červena... Dneska jsem vyndal samotná tlačítka ale nepodařilo se mi je rozebrat... Jsou tam z každé strany 2 cvočky, které se musí součastně zamáčknout dovnitř, aby se prostředek dal vysunout, jenže to je tak robustně udělané, že to zaboha nejde zamáčknout, takže se mi nepodařilo to rozdělat )-:

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 11:47 am 

Ahoj, omluv prosím kvalitu fotek 3110c lepsi nezvladne ;) .
Krok 1 Povolit šrouby co drží přední kryt, jsou po obvodu a jejich celkem 6.
Krok 2 Po sejmutí předního krytu máme odhalený displej viz. obrázek. Opatrně vytáhneme modul displeje( je v kovovém pouzdře).
Obrázek
Krok 3 Na zadní straně modulu je kovové pouzdro uchyceno zahnutými plíšky. Otočíme je kleštěma tak, aby se dalo pouzdro stáhnout. (v kroužkách jsou 4 žarovky)
Obrázek
Krok 4 Nyní sejmeme displej( Velmi opatrně displej je lepené sklo připojené ke kontaktům pomocí ružovo-černého vodivého pásku- doporučuji si natrénovat manipulaci na staré kalkulačce ;) ). Opatrně uchopíme nehty nebo něčím plastovým nikoliv kovovým, displej by mohl prasknout, zároveň dáváme pozor aby se vodivý pásek odpojil od kovových kontaktů nikoliv od displeje!!
Obrázek
Krok 5 Displej uložíme nejlépe do antistatického sáčku, např. od komponentů z pc. pokud nemáme postačí papír do kterého displej zabalíme.
Krok 6 Samotné stínítko... Tento díl musíme vyrobit nový z podobného materiálu, jako vhodný nátěr se nabízí modelářské barvy. Nátěr musí být rovnoměrný, jinak to bude na podsvícení vidět!!! Obrázek
Krok 7 Montáž displeje je poměrně jednoduchá, ružovo-černé pásky přetřít nitroředidlem na kousku hadříku, který nepouští vlákna. Ihned po natření napojit zpět. Vyzkoušet si můžete opět na displeji kalkulačky. ;) Přeji hodně zdaru.
Ukázal bych vám jak to svítí jenže moje bmw je na dílně. a do funkčnosti mu chybí ještě hodně věcí.

PříspěvekNapsal: pát pro 03, 2010 2:05 pm 

ALLIES E34 píše:
Ahoj, omluv prosím kvalitu fotek 3110c lepsi nezvladne ;) .
Krok 1 Povolit šrouby co drží přední kryt, jsou po obvodu a jejich celkem 6.
Krok 2 Po sejmutí předního krytu máme odhalený displej viz. obrázek. Opatrně vytáhneme modul displeje( je v kovovém pouzdře).
Obrázek
Krok 3 Na zadní straně modulu je kovové pouzdro uchyceno zahnutými plíšky. Otočíme je kleštěma tak, aby se dalo pouzdro stáhnout. (v kroužkách jsou 4 žarovky)
Obrázek
Krok 4 Nyní sejmeme displej( Velmi opatrně displej je lepené sklo připojené ke kontaktům pomocí ružovo-černého vodivého pásku- doporučuji si natrénovat manipulaci na staré kalkulačce ;) ). Opatrně uchopíme nehty nebo něčím plastovým nikoliv kovovým, displej by mohl prasknout, zároveň dáváme pozor aby se vodivý pásek odpojil od kovových kontaktů nikoliv od displeje!!
Obrázek
Krok 5 Displej uložíme nejlépe do antistatického sáčku, např. od komponentů z pc. pokud nemáme postačí papír do kterého displej zabalíme.
Krok 6 Samotné stínítko... Tento díl musíme vyrobit nový z podobného materiálu, jako vhodný nátěr se nabízí modelářské barvy. Nátěr musí být rovnoměrný, jinak to bude na podsvícení vidět!!! Obrázek
Krok 7 Montáž displeje je poměrně jednoduchá, ružovo-černé pásky přetřít nitroředidlem na kousku hadříku, který nepouští vlákna. Ihned po natření napojit zpět. Vyzkoušet si můžete opět na displeji kalkulačky. ;) Přeji hodně zdaru.
Ukázal bych vám jak to svítí jenže moje bmw je na dílně. a do funkčnosti mu chybí ještě hodně věcí.

Jak na to tak koukám, tak se začínám trošku bát :-D Nejsem si jist, že bych to zvládl tak precizně jako ty.
Škoda, že se ty plastové lišty neprodávají jako třeba plastové budíky, viz třeba tohle
http://www.aluramecky.cz/e-shop/budiky- ... 1686.eshop

To bych si sám vyměnil v poho, ale rozebírat displej a ještě si lakovat plastovou lištu, to už chce velice dobrou zručnost... Jsem vyučený instalatér, takže v tomhle oboru jsem jelito. Asi to zkusim prokonzultovat s nějakým dobrým známým autoelektrikářem, jestli by si troufnul.
Jo jinak jak je to u těch tlačítek na stahování oken?? Včera jsem je vycvakl ven, sundal z nich ten rámeček, ale samotné tlačítko rozebrat nešlo, jsou tam 4 takové plastové packy, které drží vnitřek tlačítka v jeho konstrukci a nešlo mi to nijak zamáčknout, abych to mohl rozebrat... Takže jsem to raději vrátil zpět do auta

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]