Filozof píše:
Stejne tak cokoliv jineho vydělate si slušně ale ne 2míče na auto a dalších 3tisic ročně na udržbu.
Vydělat 2 míče není zas tak nekonečný problém, ale ve chvíli, kdy mám dva míče, tak si za ně rozhodně nekoupím auto, to bych měl v hlavě uplně nasráno. Je třeba si uvědomit, že ten, kdo si kupuje auta za dva míče, má těch míčů mnohem, mnohem více. A to už člověk jako zaměstnanec v ČR nemá šanci vydělat, téměř bez ohledu na místo. Mýslím, že ani většina živnostníků.
A ve chvíli, kdy člověk začne podnikat, tak zajímavější zakázky (20m+) jsou VŽDY o korupci. Znám pár lidí, co mají domací flotilu stylu Hummer + Porshe a nikdo z nich to nevydělal uplně čistě, vždy za tím bylo minimálně nějaké všimné. Každý úspěšný podnikatel jednou stojí před rozhodnutím, zda začít dávat uplatky a získat super zakázky, nebo být čístý, ale být řádově chudší. A to mám na mysli poctivé podnikaní, ne vybírání výpalného na vietnamské tžnici, nebo přijímaní úplatků. A to není moje teorie, to je prostě fakt, se kterým se ve svém oboru setkavám pořád.
Čili šance, že člověk v novém mercedesu od AMG je čístý jako sníh, ja fakt hodně malá. Neříkám, že nebudou vyjímky, ale je jich fakt hodně, hodně málo.