BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 10:31 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2011 8:41 pm 

Zdravím všechny členy a majitely automobilu BMW.
Stal jsem se teď čerstvým majitelem BMW 525i a chtěl bych se zeptat na pár věcí (zatím...).
1) Můžete mi doporučit jaký olej do automobilu dát + nějaký takový lepší olejový filtr.
2) Dával už někdo z Vás sportovní sání do motoru? Kam jste jej umístili? (Nelíbí se mi zbytečně veliký airbox).
Zatím vše, pokud si na nic nevzpomenu.
Děkuji.

PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2011 9:05 pm 
Moderátor
Moderátor

1. Oleje by jsi měl dávat jen dle doporučení výrobce a dle jím stanovených norem. Ale z vlastní zkušenosti by jsme doporučil Liqui moly, popřípadě texaco.
2. Olejový filtr nejlépe Fram, champion nebo mann. Starline, febi atd se raději vyhnout
3.Sportovní sání do motoru je super věc ale na druhou stranu si uvědom že to velké sání tam nedali inženýři z BMW jen tak, vše máš odladěno, tepelně odstíněno atd.......Tudíž pokud sání tak nad tím alespoň přemýšlet a ne tam dát nějaký polský, čínský nebo jen květináč.
4. Co se týká typu oleje, množsství tak by nebylo od věci napsat alespoň ročník vozidla aby jsme věděli + najeté km.

PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2011 9:15 pm 

Nemůžu věřit tomu, co mi nakecal ten člověk od kterého jsem to kupoval, protože jsem v kontaktu s ještě předchozím majitelem a tomu věřím více.
Motor je to 2.5L 141kW (benzín) (četl jsem na něj jen pozitivní ohlasy).
Najeto má okolo 250 000km. Tah to má hodně lusuní (automechanik co v tom jel říkal, že ten motor vyhoněný není ani kdybych chtěl). Zabírá pěkně už od 1000 otáček a stoupá krásně až k 7 000 otáčkám (zkoušeli jsme, jestli je motor vpořádku).
Kastle rezavá (kompletně se bude brousit, svařovat, vyvařovat atp.)

Jinak to sportovní sání... Koupím nejspíše hliníkovou trubku a tu si nechám upravit a dám nějaký kvalitní filtr (cca 500kč). místo toho boxu... Nechci tahat zbytečně trubky až kdesi dolů nebo dopředu kvůli vodě atp.
Chci si motor upravit vzhledově (pěkná barva atp.) a chci si dát na výfuky ty teplovodivé pásky.

PříspěvekNapsal: úte bře 29, 2011 9:48 pm 
Moderátor
Moderátor

Tak z vlastní zkušenosti do tohoto motoru rozhodně nedávej nic typu 5w-40, 5w-30 atd co tam cpou ostatní,rozhodně zapomeň na Castrol Magnatec, to je břečka největší :V , začnou ti cvakat hydra a to je pak děs. tento motor funguje výborně s oleji od Liqui moly nebo texaco 10W-40, ale lepčí je ta molyka. pokud by jsi chtěl něco úplně top tak od Fuchs-u TITAN SYN MC 10W-40. ten udělá zázrak:-) Motor pak jede tiše a bez problémů.
S tím sáním zrovna moc nevím jestli trubka přidá koně nebo tak, spíše ubere ale já by jsme to řešil sportovní vložkou do originál airboxu popřípadě celým sáním z M3 e36. Mělo by být záměnné.
Jinak ty obaly na výfuky nejsou teplovodivé ale naopak izolační. Jelikož udržují teplotu výfuku které následně méně chladne a má lepší odvod spalin.

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 6:03 am 

Máš pravdu s těma obalama, blbě jsem to napsal :)
Olej tedy objednám: http://www.dilyfiatov.cz/p891-motorovy- ... 10w-40-5l/ jak říkáš:)
Kolik se tam toho oleje vleze do toho auta?

A o to sání mi jde spíše o vzhled než o výkon... Přijde mi to takové nepřirozené ten box :)

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 7:52 am 
Moderátor
Moderátor

Oleje se ti tam vejde 6,75l.
Co se týká toho filtrboxu tak pokud je to ze vzhledové stránky tak musím podotknout že je hlavně funkční, a o to by mělo jít. Ale pokud chceš mít pod kapotou zdechlou Monu lisu tak proč ne :lol:

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 3:30 pm 

Chceš tedy říci, že sportovní sání sníží výkon? Já myslel, že se to třeba kvůli tuningu dává :).
Jinak ještě taková věc.
Jeli jsme dneska ze školy, celou cestu krásně vpohodě. Dojedeme, vypneme klíček a napsalo to něco typu: UELSTAND MOTOR... Napsal jsem si to špatně, takže nevím přesně co to je, jinak bych to našel ve slovníku...
Jinak olej objednán 10L :)

Naposledy upravil freme dne stř bře 30, 2011 4:24 pm, celkově upraveno 1

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 4:08 pm 

Psalo ti to pravdepodobne "oelstand motor", cimz se ti to auto snazi naznacit, ze bys mel pouzit merku a zkontrolovat, jestli je hladina mezi min a max. Pravdepodobne totiz nebude a mel bys dolejt. Objem oleje mezi riskou min a max je 1 litr.

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 4:21 pm 
Moderátor
Moderátor

Krásně napsáno "Plecháči" :lol:
No tak bvuď olej rychle vyměň nebo si alespoň u čerpačky doplň ten +-litr oleje než to zadřeš.
Jinak slovo "tuning" vzniklo ve Spojených státech a má značit vylepšení vozidla.
Ovšem v českých zemích značí něco jako "zprasit, převrtat, potrápit, zničit" vozidlo a většinou není funkční. Viz křídlo na škodě 105L o velikosti křídla Boeingu 747:-)
Já by jsem zde úpravy vozidel spíše začal označovat jako performance či tak nějak. Tím ovšem myslím ty funkční, ne nálepku "Turbo" od benzinky :geek:
Každé vozidlo se dá vylepšit ale je to o slově přemýšlet které zde většina "Tunerů" nepoužívá v praxi.
Musíte si uvědomit že různá sání, výfuky atd které za něco stojí, znamenají hodiny, dny a týdny vývoje a odladění na příslušný automobil, které si ovšem následně nechá výrobce mastně zaplatit.

Co se týká tvého sání tak ano neříkám že ta trubka o které jsi zde mluvil musí vypadat ošklivě, ale asi by jsem to řešil až po tom co si budeš moci říci " Mám dobré brzdy, mám vyměněný olej a všechny filtry, mám v pořádku podvozek i řízení, auto vypadá hezky a motor šlape jako hodinky"
Většina "Tunerů" má sice auto že z venku zaujme ale když by jsem se podíval na technický stav tak většinou trnu hrůzou když vidím ty vyjeté kotouče, po destičkách zbývá už jen obtisk, tlumiče vyteklé.......

Popřemýšlej než něco uděláš ;)

PříspěvekNapsal: stř bře 30, 2011 4:34 pm 

PLECH: Člověk, od kterého jsem to kupoval mi tvrdil, že olej a filtr vyměněný, nevěřím tomu.
Na palubovce mám čtverečky a mám asi 2 z 10. V Úterý budu měnit celý olej, takže z toho asi prd vyteče...

Jak si říkal o těch brzdách.. Tak všechny čtyři jsou nové a Zimmermanny...
Jinak neříkám, že budu dávat teď filtr...
V první řadě kompletně vyvařit auto, spodek atp. a dostat auto do pěkného vzhledu a stavu a pak se věnovat více a více :)
Jinak u nás v republice není TUNING, ale TUZING, jak některé ty lidi vidím :)

Ještě taková věc... Máme tady benzínku SLOVNAFT, jaký je nejlepší koupit olej od nich? Bojím se toho, že tam žádný TITAN nebude :)
A toho oleje je tam přesně mezi ryskama.

EDIT: V garáži mám cca 900ml oleje SHELL 10W-40 co jsem kupoval do motorky před zimou... Zajmá mě co to udělá... Jinak jak si psla, že při CASTROL oleji začnou cvakat hydra, tak po výměně oleje se zase zklidní, kdyby to začlo dělat i u toho oleje z SHELL? :)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]