BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je pon čer 17, 2024 3:59 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 530d automat zlobí volení rychlostí
PříspěvekNapsal: pon dub 26, 2010 5:23 pm 
Offline

Registrován: pon dub 26, 2010 4:36 pm
Příspěvky: 5
Čauky ! Potřeboval bych poradit,koupil jsem 530d r.v.2000 automat ,nejde dát zpátečka a když dam neutral nebo Péčko tak je cítit že tam je jako rychlost a na neutral se to rozjede,někdy se ale povede dát spátečka i neutrál ale je to jako v mezipoloze těch rychlostí .jinak na Déčko i manuální řazení to funguje normálně. jede to řadí to podřazuje ani žádný zvuky to nevydává,nesetkal se s tím náhodou někdo? díky za pomoc.Milan. :cry:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte kvě 04, 2010 9:59 pm 
Offline

Registrován: pon dub 26, 2010 4:36 pm
Příspěvky: 5
Zdravim, tak převodovka po diagnostice bez závad, takže asi mechanická chyba,po odmontování vany žádný piliny ani špony, tak ted už je u doktora a uvidíme co s tím. jinak i s vypuštěným olejem to jelo vpřed. Jen mě trochu zaráží že na dieselpower foru se pár rad vyskytlo ale tady nic ačkoli to tu je forum přímo BMW,že by nikdo tady neměl žádnou zkušenost? :shock: :?: :?:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 12:03 am 
Offline

Registrován: úte úno 02, 2010 1:05 pm
Příspěvky: 307
Automatů je tady asi málo,každý si totiž rád ,,podřadí" 8-)

_________________
BMW E34 525i 24V The best of BMW..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 8:58 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv říj 29, 2009 1:38 am
Příspěvky: 79
Bydliště: SeWeRoČech
Mam něco podobnýho-na všechny stupně i na R.to jede jen pomalu dopředu.mám to taky u doktora kterej se měl na to tenhle týden podívat....tak zatim nevím :(


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř kvě 05, 2010 10:34 am 
Offline

Registrován: úte úno 02, 2010 1:05 pm
Příspěvky: 307
Jen jsem si ještě vzpoměl,že známý mechanik řešil podobný problém.
Automaty moc nedělá a dojela k němu paní s nějakým chevroletem(taková ta větší dodávka) a že jí to pořád mírně jede dopředu a musí motor moc točit,aby přeřadil. Bylo to olejem,stačilo ho vyměnit a bylo po problému ;)

Snad budete mít podobnou ,,levnou" závadu

_________________
BMW E34 525i 24V The best of BMW..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 10, 2010 8:28 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: čtv říj 29, 2009 1:38 am
Příspěvky: 79
Bydliště: SeWeRoČech
dík za šanci :)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 11:57 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 15, 2010 8:56 pm
Příspěvky: 71
Teda chlapy......to jste "Bávaři" Přece u každého výpušťáku u automatu na E39 je samolepka nebo na tý zelený záslepce s nápisem NO OIL CHANGE / LIFETIME OIL Spíš je potřeba také k dotazu k blbnutí toho řazení jestli na paludní desce zobrazené udaje o volbě se i tam ukazují špatné údaje (tj. páka na N palubka ukazuje např.N ale vozidlo couvá atd.) Začal bych ale u nastavení lanka od páky a jeho spoj s táhlem v převodovce (z boku převodovky pod stranou řidiče) je tam totiž oválná díra cca 3cm kde je možnost seřízení. ;)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 8:15 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon říj 12, 2009 12:50 pm
Příspěvky: 270
Bydliště: Týniště nad Orlicí
To myslíš,že se olej nemá měnit vůbec??? Celoživotní náplň znamená,cca 140 nebo 160tis km,teď ani nevim,tak abych nekecal... Takže určitě začni výměnou oleje,tím nic nezkazíš a pak uvidíš dál...

_________________
Obrázek
BMW E34 540iA :-)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 19, 2010 5:05 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 15, 2010 8:56 pm
Příspěvky: 71
Jóó jak ti radí tady kolega začni olejem,tím nic nezkazíš. Jen sice vyhodíš tak pět talířů co dáš za sadu filtru s těsněnim a LIFETIME specifikace a druhu oleje dle požadavku od výrobce,což je to dlouhý číslo na štítku s nápisem LIFETIME OIL ONLY který má upozornit na to - lidově řečeno: NÉ ABY JSI SEM NACPAL ATFko II NEBO III OD BENZÍNKY!!!
No a kdo to zná tak už správně tuší že to číslo,ten kód oleje je číslem BMW takže celý to je kódem objednávacím u přepážky náhradní díly/prodej original BMW teile což je zárukou že tam necháš ranec a pokud se ti podaří zjistit výrobce že jako ho tam koupíš levnějc,tak mi to pak napiš a budu tě mít za frajera protože to chodí schválně pod etiketou BMW vy....ně!
Nóó,jak říká tady kolega začni olejem,tím nic nezkazíš........ale ani nezískáš! Nevim,co já tady čtu,tak jako problém nezmiňuješ chování převodovky ale problém s volením jízdních režimů prostřednictvím volící páky a odchylkách ve dráze vůči pozicím jízdních režimů. Tak si myslím že tím nic nezkazíš....ani nezískáš.....ale naopak že tím ztratíš zbytečně na rady druhých celkem ranec! Já ti radím zkus to seřídit na tý oválný díře jak se připojuje to řazení od auta. je tam jedna matička na 10ku ppř. 13ku klíč. Hlavně na téhle radě neustřelíš zbytečně ani korunu a náklady k tomu co radím jsou 0.-Kč
Jinak draku s E39 - proti tobe tohle směřovat nemá i když se celej tenhle můj příspevek motá kolem tebe. Je hned všem jasný proti komu a jakým jeho radám jak utopit nějaký tisícovky do něčeho co ti funguje a není příčinou závady ( převodovka řadí,vše jak má být tady píšeš,taky jsem to četl a tak se snažím ti dát radu k problému co existuje a nebudu ti doporučovat ať sy vyměníš komplet brzdy,tím taky nic nezkazíš a pozor i získáš. Leda že bych tě poslal koupit volítaný desky a kotouče na vrakoviště,to by se rovnalo tomu jak vyhodit prachy do kanálu.
Né,mě to prostě štve když druhýho trápí problém tak moc,že se odrací i na fórum o radu a pak mojí radu někdo napadá nebo co a sám doporučuje kdyby četl pořádně tak nenapíše takovýhle nesmysle mimo popisovaný problém. Vlastně co by jsi chtěl a ostatní (asi většina nás) teda dle znalce při pojmu Doživotní se mi jako vysmívá , co je doživotní 140 000 nebo kolik km uvádí v příspevku, no nevim ale potom většina z nás máme auta po smrti a já při 260 000km už opakovaně tak co teda tady prosíte o rady. Takže BMW dělá takový auta že si prostě kdo hodně jezdí skákne ob dva roky do BMW pro automatku asi? Nemusíte se bát stojí totiž jen 130 000.- tak to zase jde,ne?
Nám teda v BMW na školeních k autům řikali že je li někde doživotní náplň rozumí se tím že vydrží a bude vykazovat stejné parametry z období na jaké je věc zkonstruovaná. Co já vím, BMW E65 tedy 7ma je konstruovaná na 10 let zaručené životnosti. Tak buďto se v BMW tak moc zlepšili (oproti E39 se 140 000km životnosti) a nebo tady někdo mystyfikuje ostatní nějakýma kravinama. Já přece co nevim a neznám tak v první řadě o tom držim hubu a né to prezentovat ostatním. V mých příspěvkách si to může každý jasně přečíst - co nevím tak o tom nekecám a i co vím prezentuju né jeko návod na opravu,ale jen jako doporučení k opravě! nebo si tady budeme radit kraviny? Doufám že někdo stojí při mě a má totožný názory. Né,fakt me to s..e! já dělal v BMW na dílně x-let a jak vokurka píšu: nerad bych dělal chytrýho atd. když někomu chci poradit a pak se najdou odborníci s lifetime 140 000km a radou "zkus to, tím nic nezkazíš". :V


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 3:25 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon říj 12, 2009 12:50 pm
Příspěvky: 270
Bydliště: Týniště nad Orlicí
Jéňa: Je vidět,že si chytrej,ale asi si představ jak bude vypadat ten tvůj LIFETIME OIL po půl mega km... :roll: Na netu najdeš plno diskuzí o automatech ať BMW či ne,ale všude se dočteš,že celoživotní náplň je :V Třeba u BMW je to cca těch 160 tis km,teď jsem si to našel... Vypustili jste v BMW servisu někdy 20 let sterej olej nebo na tom školení by vám ho mohli ukázat... A o odbornosti autorizovaných servisů u nás bych moc nemluvil,protože je mi z nich nablití a BMW není žádná vyjímka... Potom co jsem sám viděl nebo slyšel od známých,tak je to fakt paráda,tekže pokud chce někdo vyhodit peníze za to na co nikdo nesáhl,šup s autem do servisu.... :lol:

Tak,teď očekávám reakci typu uraženého mechanika od BMW,tak šup do toho ať se pobavim :D

_________________
Obrázek
BMW E34 540iA :-)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 27 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO