BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je čtv čer 12, 2025 2:58 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Rada při výběru auta
PříspěvekNapsal: sob zář 18, 2010 7:27 pm 

Zdravím. Vybírám auto po tom, co mi to nynější jedna milá dáma "sešrotovala" a už dlouho před tímto neštěstím jsem si říkal, že další auto bude BMW a to e46. Zajímalo by mě, jak jsou na tom majitelé s výdaji. Co jsem měl možnost slyšet, tak by to měla být poměrně spolehlivá auta, ale reději si to ověřuji :D.

Mám zatím v hledáčku dvě, jedna je 330D a druhá 320i. Jsou na tom tyto motory dobře? Nebo raději zvolit něco jiného? Popřípadě kterým motorizacím bych se měl vyhnout? Díky moc.

Předmět příspěvku: Re: Rada při výběru auta
PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 11:06 am 

330D je sice levná na provoz, motor hezky jede. Ale levné na servis to není. Když ti odejde turbo, vstřiky a váha je to fakt raketa. Ono záleží na co to chceš. Pokud na dojíždění do práce, tak diesel je jasný. Pokud na zábavu, tak je 328i/330i jasný.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 11:21 am 

No o zábavu už mi ani tak nejde, takže spíš to dojíždění do práce, plus sem tam nějaká ta delší cesta po dálnicích. Ta turba jsou u 330d respektive 320d nějak víc poruchová?

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 12:24 pm 

Turba jsou tak spíš průměrně spolehlivá. Ale říkám to furt, jako pracovní auto si nekupuj BMW. Kup si Octavii 1,9TDi. Budeš jezdit zadarmo, díly jsou levnější, motory nesmrtelné. A k tomu si kup nějaké benzínové BMW pro zábavu. Měli jsme ve firmě 530d a už nikdy znovu. Auto výborné, ale na provoz to byl průvan. A to platí o všech modelech BMW. Na naše silnice nejsou stavěné, takže silentbloky, tyčky řízení, stabíky, ramena... jsou prostě spotřební díly. A s tím musíš prostě počítat. Pokud chceš na dojíždění BMW, tak je to drahá snobárna. Pokud chceš auto pro zábavu, tak je to ta pravá volba!

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 12:53 pm 

Díky, tohle jsem potřeboval vědět. Tak já jdu hledat zase o dům dál.

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 2:22 pm 

fidzi píše:
A to platí o všech modelech BMW. Na naše silnice nejsou stavěné, takže silentbloky, tyčky řízení, stabíky, ramena... jsou prostě spotřební díly. A s tím musíš prostě počítat. Pokud chceš na dojíždění BMW, tak je to drahá snobárna.

Sorry, ale to jsou kecy v kleci - na naše silnice není stavěné skoro žádné auto, možná tak H1. A jak píšeš, silentbloky, čepy a další jsou spotřební věci, které se budou sypat na každém autě - od BMW přes Octavii až já nevím kam. A když víš kde nakoupit, tak na BMW se dají pořídit i levněji než třeba na tu Octávku.

Někomu nevadí mít auto stejné jako 70% populace a že musí u supermarketu hledat, která z těch stejných plechovek je jeho, někdo se chce třeba trochu lišit, tak si koupí BMW. Rozhodně ale náklady budou podobné, pokud porovnáme srovnatelná auta - třeba Octavii s 320D. Ono ty "dieselové" věci typu turbo, vstřiky, apod... odejdou stejně pravděpodobně i na té Octavii, to není o značce, ale o životnosti dnes vyráběných dílů.

Vše je jen o údržbě, a a tu může mít mizernou nebo naopak výbornou jak jetá Octavia, tak jeté BMW.

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 2:45 pm 

archeolog píše:
fidzi píše:
A to platí o všech modelech BMW. Na naše silnice nejsou stavěné, takže silentbloky, tyčky řízení, stabíky, ramena... jsou prostě spotřební díly. A s tím musíš prostě počítat. Pokud chceš na dojíždění BMW, tak je to drahá snobárna.

Sorry, ale to jsou kecy v kleci - na naše silnice není stavěné skoro žádné auto, možná tak H1. A jak píšeš, silentbloky, čepy a další jsou spotřební věci, které se budou sypat na každém autě - od BMW přes Octavii až já nevím kam. A když víš kde nakoupit, tak na BMW se dají pořídit i levněji než třeba na tu Octávku.

Někomu nevadí mít auto stejné jako 70% populace a že musí u supermarketu hledat, která z těch stejných plechovek je jeho, někdo se chce třeba trochu lišit, tak si koupí BMW. Rozhodně ale náklady budou podobné, pokud porovnáme srovnatelná auta - třeba Octavii s 320D. Ono ty "dieselové" věci typu turbo, vstřiky, apod... odejdou stejně pravděpodobně i na té Octavii, to není o značce, ale o životnosti dnes vyráběných dílů.

Vše je jen o údržbě, a a tu může mít mizernou nebo naopak výbornou jak jetá Octavia, tak jeté BMW.

To je ale zajímavé, že se nám Mondeo ani Land Cruiser, ani Oktávka nesype. Možná to bude tím, že to není hitparáda techniky a je to z oceli ne z hliníku. Že se dají sehnat levněji díly na BMW než na Oktávku je tak otřepaná a trapná fráze. Ano dají se sehnat levné druhovýrobové díly na BMW, které jsou levnější než originální na Škodovky. Ale stejně tak se dají sehnat druhovýrobové na Škodovky. A životnost "dieslových" věcí na Octávii 1,9TDi jsou podstatně větší. Proč? Protože to není CR ani PD, protože to není překoňované-výdrž turba 2x vyšší. Jediné co ti může hrozit je ještě čerpadlo, které se ale dá levně repasovat. Z VLASTNÍ zkušenosti vím, že náklady nejsou srovnatelné. Stejně tak nejsou srovnatelné jízdní vlastnosti, prestiž, luxus... Ale sám autor se musí rozhodnout, jestli chce auto, které má sloužit a nebo se chce blýsknout před 70% populace u hypermaketu ;)

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 2:56 pm 

Pro srovnání:

BMW 5 na 30000km:
přední tlumiče(v historii auta již druhá výměna)
tyčky stabilizátorů přední
levé zadní ložisko
silentblok horní uložení přední nápravy 3x
tyčka řízení P a pak i levá
ramena vpředu

Mondeo na 30000km:

levé přední ložisko
uložení PL tlumiče
přední tlumiče

Oboje pravidelně servisovány v aut. servisech, oboje cca. stejně najeto. Originální díly Ford +- na ceně lepší druhovýroby BMW. Kde vidíš ty stejné náklady a spolehlivost? Hliníková E39, E46 není ocelová E36 a E34. Ty hliníkové slámky, táhla apod. nikdy nevydrží jako kovařina u jiných aut. Takže kecy v kleci si nech od cesty ano?

PříspěvekNapsal: ned zář 19, 2010 10:39 pm 

Hmm. Tak teď jse mi nasadili brouka do hlavy. :D Abych to upřesnil, nejezdím jak "hovado" (v pohodě mi stačí 320d nebo i 318ci) a cesty po kterých jezdím jsou v poměrně kvalitním stavu (pokud zrovna nenarazím na železniční přejezd nebo na geniální retardéry). Na minulém autě jsem krom silentbloku nemusel měnit nic (když nepočítám tyčky stabilizátorů po předchozím majiteli).

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 12:57 am 

Zeptám se jinak. Proč si chceš koupit pro svoje účely zrovna BMW? V čem spatřuješ jeho výhody proti ostatním autům. Takhle vybírám osobně já. Řeším teď taky výběr auta, takže vím, čím si procházíš. I když naštěstí já mám jasno, za co vyměním modrou vrtuli. Za Land Rover :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]