BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pát čer 13, 2025 2:14 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Rada při výběru auta
PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 7:53 am 

Kup si e46tku, nejlíp facelift od roku 2002, motor 2,0i (m54, obsah 2200ccm, 170koní) a budeš spokojen ;) 6ti válcové motory jsou držáky, spotřeba u toho dvojlitru bude okolo 8,5l/100km. Spotřební věci jsou cenově víceméně stejné jak u ostatních značek.
Problém u dízlů je takový, že ty auta mají najeto hodně přes 200tis km a tam můžeš čekat, že ti něco odejde (turbo, vstřiky...) a ty náklady jsou u bmw opravdu velké. Jinak nafťáky má bmw jedny z nejlepších na světě, jenže si ho musíš koupit od novoty :)

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 10:00 am 

fidzi píše:
Ty hliníkové slámky, táhla apod. nikdy nevydrží jako kovařina u jiných aut. Takže kecy v kleci si nech od cesty ano?

Aha, a proto to má většina dnešních aut z hliníku, škoda, že jsi jediný, kdo na to přišel, možná bys to měl inženýrům v automobilkách poradit :lol:

Mě přijde celkem odvážné na dvou konkrétních autech udělat takto paušální závěr - povedené či nepovedené kusy jsou jak mezi BMW, Škodovkami či Fordy. Ostatně je celkem známo, že třeba auta vyrobená v pondělí či pátek mají mnohem nižší kvalitu než ta "úterní" nebo "středeční".

A tvrzení o levnějších dílech na BMW není fráze, beru v potaz kvalitativně srovnatelné díly. Zrovna u Octavie se to shání dost blbě, protože má spoustu věcí shodných s Golfem, čili to jsou dvě masovky a výrobci to moc dobře vědí, nemají tedy důvod to nějak zlevňovat.

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 10:50 am 

archeolog píše:
fidzi píše:
Ty hliníkové slámky, táhla apod. nikdy nevydrží jako kovařina u jiných aut. Takže kecy v kleci si nech od cesty ano?

Aha, a proto to má většina dnešních aut z hliníku, škoda, že jsi jediný, kdo na to přišel, možná bys to měl inženýrům v automobilkách poradit :lol:

Ty jsi fakt kus vola. Ano má je z hliníku, protože je lehčí a tvrdší. Pro snížení hmotnosti je to plus. Ale snad mi nechceš tvrdit, že výrobci chtějí stavět auta, která vydrží vše. Vždyť náhradní díly tvoří velkou část výdělku. Vidím, že jsi se sem přišel jako vždy hádat a buzerovat. Nezklamals :lol: Takže odlez zpět na ten svůj úžasný BMWklub o.s., raď a pomáhej inženýrům při vývoji. :lol: :lol: :lol:

P.S.: Nedělal jsem paušální závěr na dvou autech, ale uvedl jsem jeden případ z mnoha. To, že složité hliníkové nápravy na BMW vydrží méně a stojí více než jednoduché na Mondeu či Oktávce je holý fakt, který bys poznal, kdyby sis sundal tu růžovou pásku z očí.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 12:59 pm 

Nějak mě nenapadá co jiného si pořídit. Do Škody (respektive celého koncernu VW) se po minulých zkušenostech zejména s autorizovanými servisy příliš nehrnu, Frantíci mě zrovna netáhnou, podobně jako Japonci a Korejci. Pokud je to s BMW opravdu tak, jak říkáte, holt to zkousnu a půjdu opět do auta z koncernu s tím, že mě překvapí.

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 5:04 pm 

fidzi píše:
Ty jsi fakt kus vola.

Hmm, zajímavý argument, když ti došly nějaké věcné připomínky :lol:

fidzi píše:
raď a pomáhej inženýrům při vývoji. :lol: :lol: :lol:

No k tomu se nejlíp zřejmě cítíš být kompetentní ty, jak tady plyne z tvé diagnostiky, že všichni dělají všechno z hliníku, což je špatně, zatímco ty víš ze všech nejlíp, že to má být ze železa :D

fidzi píše:
To, že složité hliníkové nápravy na BMW vydrží méně a stojí více než jednoduché na Mondeu či Oktávce je holý fakt, který bys poznal, kdyby sis sundal tu růžovou pásku z očí.

Asi nevíš kde nakupovat, protože jsem kupoval díly náprav jak na BMW, tak i na Octu a Mondeo, a na E39 mě z těchto vyšly nejlevněji. A na báwu víc trpí přední nápravy u většiny modelů, je to tím, že se ta náprava jen "veze", ale zase neřešíš třeba přední ukroucené poloosy jako u VW, resp. tvé modly Octavie apod... Takže ve finále to vyjde nastejno, ne-li levněji u toho BMW. Kromě toho, na BMW to přehodíš za půl dne i s obědem, stojí to pár korun a máš vše nové. A přehodíš to s minimálním vybavením, protože nic nelisuješ apod...

Kyss4k píše:
Pokud je to s BMW opravdu tak, jak říkáte, holt to zkousnu a půjdu opět do auta z koncernu s tím, že mě překvapí.

Nenech se odradit několika pseudoodborníky, kteří mají své rady jen z doslechu. Projeď si i další BMW fóra, ať už česká, slovenská nebo zahraniční a uvidíš, že to co ti tu někteří píší není až tak úplně pravda ;)

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 5:10 pm 
Moderátor
Moderátor

Kyss4k píše:
Nějak mě nenapadá co jiného si pořídit. Do Škody (respektive celého koncernu VW) se po minulých zkušenostech zejména s autorizovanými servisy příliš nehrnu, Frantíci mě zrovna netáhnou, podobně jako Japonci a Korejci. Pokud je to s BMW opravdu tak, jak říkáte, holt to zkousnu a půjdu opět do auta z koncernu s tím, že mě překvapí.

Zkus a uvidíš. Já byl příjemně překvapen svojí E36.

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 5:59 pm 

archeolog píše:
fidzi píše:
Ty jsi fakt kus vola.

Hmm, zajímavý argument, když ti došly nějaké věcné připomínky :lol:

To je věcná připmínka k tobě :lol:

fidzi píše:
raď a pomáhej inženýrům při vývoji. :lol: :lol: :lol:

No k tomu se nejlíp zřejmě cítíš být kompetentní ty, jak tady plyne z tvé diagnostiky, že všichni dělají všechno z hliníku, což je špatně, zatímco ty víš ze všech nejlíp, že to má být ze železa :D

Nepřekrucuj. Bavíme se o autech na dojížění do práce, nikdy jsem netvrdil, že hliníkové nápravy ve všech případech jsou špatné. Ale do levného pracanata ano.

fidzi píše:
To, že složité hliníkové nápravy na BMW vydrží méně a stojí více než jednoduché na Mondeu či Oktávce je holý fakt, který bys poznal, kdyby sis sundal tu růžovou pásku z očí.

Asi nevíš kde nakupovat, protože jsem kupoval díly náprav jak na BMW, tak i na Octu a Mondeo, a na E39 mě z těchto vyšly nejlevněji. A na báwu víc trpí přední nápravy u většiny modelů, je to tím, že se ta náprava jen "veze", ale zase neřešíš třeba přední ukroucené poloosy jako u VW, resp. tvé modly Octavie apod... Takže ve finále to vyjde nastejno, ne-li levněji u toho BMW. Kromě toho, na BMW to přehodíš za půl dne i s obědem, stojí to pár korun a máš vše nové. A přehodíš to s minimálním vybavením, protože nic nelisuješ apod...

1,9TDi opravdu poloosy nepřekroutí. Jestli tě vyšly díly na nápravu u E39 nejlevněji, tak nevíš kde nakupovat díly na Ford. A jen tak mimochodem Octávie není moje modla. Ale narozdíl od tebe si dokážu připusit, že jako pracovní auto je lepší než E46 lol

Kyss4k píše:
Pokud je to s BMW opravdu tak, jak říkáte, holt to zkousnu a půjdu opět do auta z koncernu s tím, že mě překvapí.

Nenech se odradit několika pseudoodborníky, kteří mají své rady jen z doslechu. Projeď si i další BMW fóra, ať už česká, slovenská nebo zahraniční a uvidíš, že to co ti tu někteří píší není až tak úplně pravda ;)
Ano nenech se odradit archeologem. Projdi si nezávislé testy ojetin a napiš třeba Honzovi Koubkovi. Na žádném BMW fóru se nemůžeš dočkat nezaujaté odpovědi jak zde předvádí archeolog.

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 6:49 pm 

No ono je taky fakt, kde člověk nakupuje, člověk nesmí vzít to první co najde. Např. přední rameno na e46tku, u nás stojí 1ks bez zadního siláče okolo 5tis a v německu koupíš obě strany komplet za 6tis (Meyle HD - což je kvalita originálu nebo možná i lepší)

PříspěvekNapsal: pon zář 20, 2010 7:37 pm 

fidzi píše:
1,9TDi opravdu poloosy nepřekroutí.

Ono stačí, že se u ní vyžvejká tisícihran poloosy a neodjede ani metr. A poloosa stojí cca tolik, co komplet repase přední nápravy E39 :lol:
fidzi píše:
Jestli tě vyšly díly na nápravu u E39 nejlevněji, tak nevíš kde nakupovat díly na Ford.

Myslím, že vím.
fidzi píše:
A jen tak mimochodem Octávie není moje modla. Ale narozdíl od tebe si dokážu připusit, že jako pracovní auto je lepší než E46 lol

Já se nehádám, že Octavie je šunt, ale že je lepší (byť jako pracovní auto) než E46 je nesmysl.
fidzi píše:
Ano nenech se odradit archeologem. Projdi si nezávislé testy ojetin a napiš třeba Honzovi Koubkovi. Na žádném BMW fóru se nemůžeš dočkat nezaujaté odpovědi jak zde předvádí archeolog.

Jenže on se ptá na BMW fóru, protože z nějakého důvodu chce BMW nebo o něm uvažuje. A očekává objektivní informace, ne radu typu kup si Škodovku nebo Forda.
Když jsme u těch Fordů, tak na údržbu jsou poměrně drahé z jednoho prostého důvodu - spousta věcí se nedělá v druhovýrobě, takže musíš kupovat originál díly.
A motory Tdci jsou kapitola sama pro sebe - životnost nového před první závadou je průměrně (píšu průměrně, ne případně u tvého superMondea) 100 tis. km, to jsem si nevycucal z prstu, to jsou info ze značkového servisu. Potom tě čekají vstřiky, čerpadlo, atd..., ceny v min. řádu desetitisíců. A konkrétně na Mondeo jsou tyto díly plus mínus stejně drahé jako na BMW s tím rozdílem, že tam to při dobré údržbě přijde třeba o 150 tis. km později.

Jo, a koukám, že kromě svých argumentů ve formě urážek jsi ještě přitvrdil tučným písmem - zkus to příště napsat třeba červeně a písmo zvětšit, to těm tvým argumentům přidá na síle ještě víc :lol:

PříspěvekNapsal: stř zář 22, 2010 11:03 pm 

Vymena komplet prednich ramen (horni i dolni) + stabilizatory na E39 me vysla na 5500,- i s praci. Nezda se mi to moc...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]