Jo, ani já letos na silničáře nemohu říct nic. To už je takové to české....já bych to udělal určitě lépe. Jinak včera sem měl možnost se svézt sypacím vozem v akci. a teda p.rdel žádná.
První cesta pro sůl. Pohoda. Cesta pro benzín. A už se čekalo na kamioňáky, kteří natankovali a pak asi půl hodiny krafali a procházeli se po benzíně aniž by někam s autem uhnuli, takže jsme na ně čekali jak vocasové. Pak se jelo. Začátek trasy město, velké hlavní silnice. Odhadoval bych za přejetí těch cca. 6-8km tak 40 zastaveno na semaforu a snad 200 přeřazeno(8kvalt, háčko, malá-velká řada)- a to jsme jeli v noci, ve dne to bude mnohem horší. Dojeli jsme na část kde sice nejsou semafory ani chodci atd, ale zas je to pakárna jak kráva(na 4 kilometrech 6 kruháčů a projíždět všemi směry tam a zpět aby bylo obsypáno vše, a zároveň nenajety km navíc oproti tomu co zpočítali úředníci za stolem, což se stejně cca o 10 km nevychází kdyby se člověk rozkrájel). Samozřejmě v místě kde se má otáčet (uprostřed luk mezi vesnicemi) vypíčený 3 kamiony takovym způsobem že se nedalo, takže spousta sprostých slov a jízda cca. 5km navíc k místu kde se otočit dá. Po cestě zpět došla sůl takže ještě nabrat a doject obsypat to na co nevyšla aby nebyl průser(další KM navíc). A chodci. Megakráva narvaná 6 tunama soli a dementi jdou. U přechodu zastaví, rozhlídnou se, vidí že jede jen sypač tak tam vlezou.....prostě kreteni co si neuvědomujou že zastavit 10tunovej kolos asi na 2 metrech nepůjde.
+k řazení 8 kvaltů, hlídání si aby nebylo orvaný něco kolem čeho s tou krávou projede, přemejšlení nad trasou, ještě za jízdy ovládání šířky a množství házené soli a radlice dle aktuální situace. Pak takový ty věci, že jedete jednu stranu a než se dostanete zpět, tak vám to do toho čistýho z druhého pruhu auta zas vyhází bordel. Atd, atd.
No a to tu byl včera ´klidnej večír´. Vyprávění jak jsou od radlice oházený okna a světla a půl cesty se jede napůl zaslepa ani nemluvě..
Takže k tomu tak. Možná bych to šel dělat, v podstatě člověk sedí v teple a relativnim klidu, ale fakt to neni takovej med jak si asi mnozí představují.
A závěrem? Fakt celkem po chvilce jsem si zvykl, že jsem za jízdy 3-4 metry nad zemí. Zato když sem po 3 hodinách přestoupil zpět do svého BMW, tak sem měl celou cestu domů pocit, že sedim na zemi a od zadku(mého, ne auta) mi musí létat jiskry.
Jinak video o klouzání taky mít budu ale kvalita asi bude taky tragická takže se též nepochlubím