BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 2:27 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vaše cesta k BMW
PříspěvekNapsal: ned lis 15, 2009 1:34 pm 

TUŇÁK píše:
Filozof: Střídám, protože mě to baví. Navíc většina z těch aut byla na kšeft nebo šlo na díly a nebo jednou jsem ho půjčil bývalému kamarádovi a ten mi ho zbořil...Pokaždý mám minimálně 3-4 auta najednou, tak se toho dá stihnout mraky 8-) Vývoj od 3jky nahoru je nesmysl... Klidně i teď po tom všem bych si koupil zase e30 nejlépe na denní ježdění a třeba takovou e38 už bych nechtěl nikdy, max. na kšeft i když to moc nejde...

myrryn88: Jooo :ugeek: :twisted:

Hele, já šel z e30 do e34, potom do e39 a nakonec zase do e30 :idea: :geek: O změně nechci ani slyšet 8-)

PříspěvekNapsal: ned lis 15, 2009 6:02 pm 

Patriot:

Ještě nikdy jsem neměl ///Mko, pouze jsem v něm jel, ale třeba příští rok si to splním...Teď mi dodává nemalý adrenalin můj SMART :)

A jak říkáš, jít zpátky do e30 je kolikrát lepší než do nákladný e39/8...Přeci jen e30 znám už jako svý boty a pokud se to netýká G.O. motoru, tak si vše udělám sám :D

PříspěvekNapsal: ned lis 15, 2009 8:32 pm 

Tak Bavory se mi líbili vždycky. Pamatuju jak sem měl čerstvě po řidičáku(18) a bratranec se strýcem(vozí auta z Německa) dovezli BMW E36 316i vzelené metle. Od té doby jsem věděl,že to auto chci. Ale cesta byla dlouha. Ve 20 jsem zdědil po rodičích NISSAN SUNNY 1.6SLX r.v. 1989,
66kw. Shnitá stará plechovka... Ale motorově to bylo skvělé auto.Zabíralo od spoda a táhlo až asi do 4500 ot. PaK do 6000 ot. už to byl jen řev. O-100 km/h cca 13 sekund. Mělo to i celkem tuhý podvozek, drželo celkem v zatáčkách, prostě very zábavné auto. Nikdy nezapomenu, jak sme řezali v Bulharsku na dálnici Mercedesy ve 180 km/h 8-) Jo a tachometr uzavíralo 2kilo a na to se jednou ručička i dostala - v 5lidech na dálnici - takže všichni šok: Co my jedem 200?? No nevím kolik to jelo tehda reálně, každopádně o pár let později jsem to na dálnici v Německu zkoušel v noci znova a sám a víc než na tachometrových 190 sem se nedostal. Auto mělo jen jednu chybu - bylo zespoda prohnile skrz na skrz. Tak jsem ho nechal u kámošu vyvařit (stálo mě to tehda dvojku :lol: ) a jezdil jako blázen.Pak jsem začal pracovat v Holandsku takže auto začalo postupně jezdit se mnou. Osvědčilo se i na dálnici: při 150km/h bralo asi 8l na 100km. Jednou jsme jeli do Bulharska a zpátky a ja pak hned do Holandu - cca. 5000km v jednom týdnu! Auto to vydželo bez jediného problému. Bohužel ne gumy (obnova Brno - protektorovaný shit). Na NISSANA nikdy nezapomenu! COLL auto!

No ale jak sem byl v tom Holandsku - tam Bavor na každém rohu, začala se ve mně ozývat dávna touha: E36. Později mi do práce přišel Polák co měl E39. Tak jsme dali pokec o BMW a já, že chci koupit E36. Tak mi řekl: Když BMW tak jedině v Německu dal mi nějaké adresy na netu. Jednou sem za nim jel na víkend a když jsem večer přijel on už ŕádně přiopilý říka mi: "Chceš se projet?" A já že jasně. Tak jsem sedl za volant a vyjeli jsme jeho E39 528i z vesnice směr dálnice a on: "Šlápni na to" Tak sem ho poslech - dlouhá rovná cesta - a šlápl jsem na to a při řazení pětky se mimochodem podívám na tacho a ups - ono to ukazuje 200. No a pak ten zvuk! Takže bylo jasné, že moje BMW bude 6-ti vál. No kratce potom mi přišli peníze ze stavebního spoření,takže události se seběhly rychle:NISSAN prodán kamarádovi v Holandsku za 200 euro, od kamaráda cesta vlakem přímo do internetové kavárny a za 20min vybráno 8-) Bylo to BMW E36 320i (dneska už vím,že bych volil 323i, nebo 328i),zelená metalíza, v kůži, v elktrice, check kontrol atd.. Večer volám Sebastianovi (tomu Polákovi)a že jsem vybral auto v Německu a potřeboval bych tam hodit - asi 300km. A on:"No problem, zítra je v NL svátek,jedem tam." Tak jsme druhý den ráno vyjeli - do Darmstatu.Na te ulici byl bazar vedle bazaru, tak to chvíli trvalo,než sme to našli. Ale jen jsme vešli do toho bazaru tak sem viděl to svoje auto, bylo v dobrým stavu a hned jak sem ho nastartoval, tak jsem věděl,že ho chcu. Měl to tam pod palcem nějaký týpek z Iráku a chtěl za to 3500 euro plus 150 euro za to,že se mnou pojede vyřídit převozní pojištění+značky. Nakonec jsme ho ukecali na 3500 i stěma značkama. Tak sem se vrátil do Holandska pro nějaké věci a ještě ten večer sem ho otestoval na cestě do ČR. A spokojenost - jelo se parádně (oproti NISSANovi).

Auto mám asi rok a třičtvtě a zatim si nemůžu na nic stěžovat. Příšti auto bude samo taky BMW. Na jaře nan vplánu tohle prodat a vyrazit do německa pro zase E36, tentokrat 323i, nebo 328i

BMW zdar!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]