BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 5:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Fabia II RS :D
PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 3:38 pm 

Plech píše:
1) Starý RS má 180 koní
2) Bylo to to nový, ale v něm 2 lidi a plná, v 535i 1 člvoěk s rezervou...Jeli téměř nastejno...

Je ale fakt, že kdyby ty podmínky byly vyrovnaný, že nový RS by jí bez problému ujelo.

Nojo vlastně 180 koní 150 má ta 1.8 turbo:)
To nový RS má strašně krátký kvalty. Furt se jen řadí a proto je na zrychlení tak rychlá.
Každopádně by to nebyl nějaký zásadní rozdíl,a le rychlejší bude.
Ale stejně je to k smíchu, že srovnáváme vrchol dnešní sprotovní produkce škodovky s v mém případě 22 starou obyčejnou 535 bez úprav....
Prostě mi to je dost k smíchu. Přitom tenhle motor i v té době byl druhý nejsilnější mam ten dojem když nepčítam alpinu a AC.
Co vyráběla škodovka před 22 lety? Favorita a formana a to mam pocit to byl teprv začátek produkce těchto aut. :lol:

PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 4:21 pm 

Ale schválně by mě zajímalo jak by se popasovala ta nová Fabia RS apropo i Octavia RS s E34 535i s motorem po GO a dobře udělaným podvozkem třeba na okruhu. To by mě fakt moc zajímalo..

PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 5:28 pm 

Myslim, že by bohatě stačila 535 s úplně sériovým podvozkem, aby byla rychlejší na okruhu...

Jinak muj kamarád má Favorita z roku 1994 a když sem v tom s nim jednou jel, tak to bylo hodně drsný...jediná elektronika v autě sou světla :) Když si vezmu, že ta sedma, co teď mam, je o 6 let starší a konstrukčně je někdy z roku 1985...Sice tak trochu srovnávámě nesrovnatelný, ale stejně sou mi škodovky k smíchu už jenom proto, jak o tom pořád někde píšou, že to je sportovní auto...:-)

Nejhorší je, že hodně O2 RS by možná i trochu potrápilo i tu 540i- přece jenom u toho 2.0 TFSI se dá jenom čipem nahnat hodně, třeba Cimbu z něj tahá 240 koní a 350Nm- to už blížíme výkonům M60B40 a když připočteme, že většina E34 540i už je 15 a víc let stará, což se na tom výkonu trochu určitě projeví a že O2 RS váží 1430 kg a 540i tak 1600-1650, tak myslim, že by to bylo vcelku vyrovnanej souboj...

PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 8:13 pm 

jednou jsem se honil na rovince s Pochcafkou 1.8 Turbo-NE RS a pomalu jsem ji dal............

jednou s Golfem IV. GTI - to je taky 1.8Turbo. hodne vyrovnany ale pak pred zatackou jsem mel vetsi nervy tak ubral driv. Pak se vymlouval ze mu prej blbne vaha vzduchu...

tak si myslim ze me by rozhodne dala :-(

Lada Niva na tuhých

PříspěvekNapsal: úte bře 09, 2010 8:25 pm 

v praci jsou dve firemni O1 s 1.8T. jen neni ve firme nikdo druhej tak odvaznej :(

PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 3:22 am 

Plech píše:
Myslim, že by bohatě stačila 535 s úplně sériovým podvozkem, aby byla rychlejší na okruhu...
No to si nejsem tak jistej:) a navíc co třeba brzdy? Seriové brzdy jsou naprostá tragedie a velmi rychle by to auto přestalo brzdit. Pak je tu ten podvozek naladěnej na konfort a fabie RS bude podstatně líp brzdit a podvozek bude mít taky tvrdší. Navíc je podstatně lehčí takže si myslim, že by byla o něco rychlejší.
Jinak muj kamarád má Favorita z roku 1994 a když sem v tom s nim jednou jel, tak to bylo hodně drsný...jediná elektronika v autě sou světla :) Když si vezmu, že ta sedma, co teď mam, je o 6 let starší a konstrukčně je někdy z roku 1985...Sice tak trochu srovnávámě nesrovnatelný, ale stejně sou mi škodovky k smíchu už jenom proto, jak o tom pořád někde píšou, že to je sportovní auto...:-)

Nejhorší je, že hodně O2 RS by možná i trochu potrápilo i tu 540i- přece jenom u toho 2.0 TFSI se dá jenom čipem nahnat hodně, třeba Cimbu z něj tahá 240 koní a 350Nm- to už blížíme výkonům M60B40 a když připočteme, že většina E34 540i už je 15 a víc let stará, což se na tom výkonu trochu určitě projeví a že O2 RS váží 1430 kg a 540i tak 1600-1650, tak myslim, že by to bylo vcelku vyrovnanej souboj...

To je určitě pravda. To už se ale bavíme o upravenym motoru ne o serii. Tady neni problem u toho čtyřlitru se chipem přehoupnout přes 300 koní na a 440 Nm krouťáku. Což jsou hodnoty zase o kus lepší. Ta váha ta je jasná nevýhoda navíc si myslim, že 15 let starej motor nemusí mít výrazně menší výkon než novej ....bude to opravdu o málo. Ten muj má najeto 150000 a to neni zas tak moc.
Ale máme tu zase ten podvozek a brzdy kde opět serie bude za RS pokulhávat. A to hodně. TAkže když vezmeme tyhle 2 seriový auta na okruh a budou na nich stejný pneumatiky tak to bude vypadat asi tak, že zatáčkam bude véviodit RS a na rovinkách bude 540i rychlejší. Nakonec si myslim, že by oktávka např. na brněnskym okruhu bykla celkově rychlejší a ale třeba v monze by byla rychlejší 540.
JAkmile by jsme namontovali tvrdší podvozek a lepší brzdy tak by vládla 540 všude ,ale to už je zase úprava a to už neni na srovnání nic moc.
V čem by byla oktávka výrazně lepší je ale spotřeba. Tam ty hodnoty by byly výrazně nižší než u nenasitnýho osmiválce.
Nicméně na novou RS nemam peníze a kdybych je měl tak si za ty prachy koupim stejně BMW M3 byť starší a oktávka si může jít vytřít víte co:)
Já ty auta tak nesnášim až je to hnus a psát, že by byla v brně rychlejší mi fakt nechtělo jít přes prsty :V

PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 9:43 pm 

elektrik píše:
Nicméně na novou RS nemam peníze a kdybych je měl tak si za ty prachy koupim stejně BMW M3 byť starší a oktávka si může jít vytřít víte co:)

Moje řeč kámo... ;)

PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 10:23 pm 

PeteBMW píše:
elektrik píše:

Moje řeč kámo... ;)

Myslim, že na tomhle foru by se ani nikdo takovej, kdo by radši novou Ochcáfku než M3, nenašel :-)

PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 10:33 pm 

TO doufam.. :D

PříspěvekNapsal: stř bře 10, 2010 10:57 pm 

Kdyby náhodou, tak praxi v zakládání topiců s názvem "zabanování uživatele xy" už tady máme, tak ho snadno vyřídíme :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]