BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 1:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 4:17 pm 

Narazil jsem na tento článek: http://www.autoweb.cz/autonovinky-nova- ... osti/17593.

IMO zajímavé téma k zamyšlení i diskuzi. Pravdou je, že čím dál více aut má automat, bodejť by ne, je to návykově-komfortní záležitost a výrobci je už dokázali dopilovat k dokonalosti. Takže do auta na denní použití přímo ideální volba.

Naproti tomu znám spostu lidí, kteří by automatiku nechtěli ani za zlatý prase a manuál je pro ně naprostou podmínkou při koupi auta. Hrozně mě baví, když něco takového řekně člověk, který s automatem nikdy nejel, ale ví jistě, že AUTOMAT NIKDY. A když se zeptám proč, tak často slyším: nooo, víš, myslím, kámoš má sestřenku a její známý v autobuse slyšel, že automaty jsou nahovno apod. :D

Co vy na to? Zmizí manuály z běžných aut úplně nebo budou k dostání pouze u aut zaměřených výlučně na požitek z jízdy? Nebo ta skupina lidí, co automaty nemusí, udrží poptávku po manuálech na takové úrovni, že se automobilkám vyplatí je nabízet? :)

Jo a není to OT, na té fotkce je fofrklacek z BMW :D .

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 5:53 pm 
Site Admin

Proc ne, od te doby co jsem zkusil automat, tak uz nic jineho neberu. Nevidim jediny duvod, proc otrocit s fofrklackem. Navic kdyz ma clovek automat, tak se za jizdy dobre telefonuje, ji a podobne.... :D

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 6:06 pm 

manual vs. automat - to je diskutabilní věc ;)

Každý preferuje něco jiného, nelze přeci určit co je lepší :idea: Jako se do 7er nehodí klacek, tak bych asi do e30 325i s automatem nešel ( pokud se tedy dělal - a nebo třeba do e36 328i - tam se dával určitě ) :ugeek:

Osobně jsem měl cca 12 aut, vždy manuál, rozhodně o automatu neuvažuji :twisted:

Prostě není nad to, si ten kvalt vytočit jak potřebuji, nebo si podřadit jak chci ... :mrgreen: :mrgreen:

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 6:18 pm 
Site Admin

patriot píše:
Prostě není nad to, si ten kvalt vytočit jak potřebuji, nebo si podřadit jak chci ... :mrgreen: :mrgreen:

Podrazovat muzes i s automatem (kickdown) a vytacet taky (das si sportovni rezim)...Ono to "potrebuju" je hodne diskutabilni, ty potrebujes od motoru nejake vykonove optimum a to ti moderni automat zaridi daleko lepe, nez kdy ty budes schopen....Jinak moderni automaty maji treba i padla na volantu, takze si to muzes kombinovat.

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 8:43 pm 

Je to jenom o lenosti. Mě třeba mávání fofrklackem fakt baví, pokud to neni kulisa po francouzku, kde je to většinou překvapení co tam člověk vlastně vrazil. Jinak nejsem zarytý odpůrce automatu. Třeba na popojíždění do města se určitě hodí. Každopádně pro mě jeden manuál prosím ;)

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 8:56 pm 

mit auto na denni popojizdeni urcite bych mat bral a nebranil se mu,ale zatim mam same auto jen na kraveni a zabavu a automat do toho vubec nepasuje :lol: automat v trojce je to stejny jako manualek v sedme...

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 9:05 pm 

mě držet klacek baví,mam pocit,že aspon něco si rozhodnu sám...... :shock: ale dělat dročku ve velkým městě,asi bych volil nějaký pokročilejší mat

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 9:06 pm 

mě držet klacek baví,mam pocit,že aspon něco si rozhodnu sám...... :shock: ale dělat dročku ve velkým městě,asi bych volil nějaký pokročilejší mat

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 9:13 pm 

No já byl vždycky taky zarytý odpůrce automatů... No a jak jsem dopadl... :oops: Koupil auto s automatem a vládne u mě napeostá spokojenost... Občas bych bral manuál když se chci vyřádit,ale i ten automat ve starý E34 umí divy,takže já jsem na automaty změnil názor :lol:

PříspěvekNapsal: pát pro 04, 2009 9:51 pm 

Při dnešní technické úrovni automatů přestává mít manuál jakoukoliv výhodu a časem asi bude manuální převodovka raritou. Dříve měl automat problém s rychlostí řazení a s přenosem velkého kroutícího momentu u výkonných aut. Dnes už mají i nejrychlejší sporťáky automatické převodovky- Problémem je asi akorát cena automatu proti ceně manuálu. Pokud se automatické převodovky zlevní, tak manuály v autech skončí.

BMW e46 330i Cabrio

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]