BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 1:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon pro 21, 2009 10:59 am 

Kdyz jsem mel cerstvy papiry, tak jsem byl mistr sveta a tvrdil, ze automat je jen pro zensky nebo amiky. Pak jsem jich par zkusil a dnes uz me manual vylozene otravuje. Kdyz mam po Praze ve spicce objezdit cely centrum s manualem, tak me po dvou hodinach boli kopyta od neustaleho slapani na spojku a brzdu. S automatem je to uplna pohoda.

A co se tyce obav, ze auto pak nezrychluje jak bych chtel? Muj svagr, ktery to snad v zivote neridil tvrdi, jak bude nekde v krizovatce a z boku se na nej bude ritit nakladak a on zaradi za jedna, dupne na plyn, podrzi spojku a vystreli se svoji 1.6 oktavkou a zachrani si zivot. Ja bych teda spis radsi dupnul na plyn automatu a vystrelil zrovna tak... Jasne, ze to zalezi na motorizaci ale nemam obavy o ty dnesni motory a k nim ruzny dvojspojkovy automaty...

Hlavne mi jde ale o pohodli a nedovedu si predstavit, ze se v novy 7er nebo 5er rozptyluju nejakym kvedlanim. Ne ze bych si ji v pristich deseti letech mohl koupit. Ale pokukuju treba po e61 530i a vubec neuvazuju o manualu.

PříspěvekNapsal: pon pro 28, 2009 11:28 am 

Automat + tempomat je vyborna vec na denni jezdeni. Kdyz mam pujdene tatovo Volvo tak si tam dam 80 na okreskach a 120 na dalnich a mam klid. Kdyz nekoho dojedu tak jen slapnu na pedal a predjedu ho a pak zase zpatky na 80 :-).

Pro me je rozdil mezi automate a manualem takovy, ze s manualem jsou tendence k rychle jizde a blbnuti. Automat s tempomatem proste jen nastavim na idealni rychlost a pak uz se jen kocham krajinou :lol:

Do budoucna urcite jednou bude autopilot. Zadate si kam chcete jet a auto vas bezpecne opdveze :-) Clovek si da slofika kdyz bude unavenej... :)

PříspěvekNapsal: pon pro 28, 2009 5:11 pm 
Moderátor
Moderátor

Mslím že nečeká až uvidím jen automat v HTPi a nebudou dělat ani manuál tak to budeme v pr....(třeba Paroubkovi).
Jinak vše má své pro a proti. Rád si zařadím ale taky mě to štve třeba ve městě v zácpě.
temppomat je super pokud neusneš na dálnici :lol: :geek:

PříspěvekNapsal: pon pro 28, 2009 8:45 pm 

auta s automatem skoro denodeně řídím nic proti ním nemám ,ale de o to ,že řidič pak nedává pozor ,když řídí a tím pádem myslí na jiný věcí je to i s tempomatem.V autě pak děláte plno věcí co by jste neměli dělat je to sice pohodlí,ale z toho pohodlí pak je mikrospánek :D .Osobně v těchto autech se začínám nudit a unavijí mě :D .Nic proti automat mi neva ,taky bych koupil ,ale rád si řadím ,dokud mě to bude bavit tak od toho neodejdu .

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]