BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 6:45 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co čekat od BMW 320D, 2007
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 10:02 pm 

Filozof píše:
BLACKB píše:
Demostenes píše:
Diesely kolem 150k km byvaji notne levnejsi, protoze je to najezd, kdy klepou na dvere vstriky a turbo, do 200k je celkem jistota, ze pujdou vsechny. A striky + turbo tech 40-50k klidne muze byt, v autorizovanem servisu pak jeste mnohem vice.

Ja v zasade nemam nic proti dieselu, ale kdybych do nej sel, tak jedine nejaky zajimavy motor, treba 35D, ten dvoulitr proste neni vubec zajimavy. Tzn kdyz uz zvysene riziko udrzby, tak at je za to nejaka muzika navic. A to v pripade 35D je.

Nezní to špatně, ale takové auto bude mít cenovku o dalších 200 000Kč výš !!! Viz: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -3/7906019

To se pleteš. záleží u jakého prodejce kupuješ. Navíc tohle je 3litr ale 4x4 což bych vubec nedoporučoval.

Pokud si chceš opravdu užít BMW jako takové a radovat se s každé další jízdy běž do 325i nebo 330i
Pokud chceš naftu a jezdit co nejlevněji což je opravdu loterie. turbo vstřiky a nudné auto opravdu se nedá srovnávat zábava benzínu a nafty.
Cenově asi spíše 325i. 330i jsou dražší o 3tis eur.
Já osobně pokud bych nenajel více jak 25tis ročně bych šel do slušného benzínu. Je to levné na opravy a většinou i blbuvzdorné a hlavně je to zábavné auto.
Až to budeš prodávat tady na klubu ti budou trhat ruce protože tady se neco takového za pár let bude často kupovat. Dle mě.
Je zde hodně fandů co chtějí auto pro radost. A to 2litr nafta nesplnuje. Navíc mě to u BMW moc nesedí. Spíše pro ženskou na dojíždění ...nebo živnostníka co chce bmw s levným provozem který najezdí 50tis ročně či obchodního zástupce kterej líta po celé čr a nalítá šílené kilometry. Tam se to vyplatí.

Tady nějake 2,5ky

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... quest=true

Po těchto zkušenostech - post8891.html#p8891 chci auto jen z CZ s aspoň ňějakou zárukou... Mě ta 2,0D vyhovuje ... jezdím 3x týdně dálnici dlouhou 50km tam a z5 ... na okresky vůbec nevyjedu .. takže blnout se mi moc nechce .. a 120Kww si myslím ideal ... navíc ani těch dalších 100 000Kč, které bych dal třeba za benzinovou verzi nemám ... :(

PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 12:02 am 

No když si to koupil v CZ, tak se ti jistojistě žádná závada stát nemůže. A pokud ano, tak prodejce se přetrhne, aby to napravil. A teď zpátky do reality. Pokud nekupuješ od turka, tak v Německu jsou aktálně sice dražší auta než u nás, ale zase poctivě servisované a v lepším stavu. Ale každý podle svého. :lol: Pokud máš auto jen na dojíždění do práce a po zábavě neprahneš a na okresky vůbec nevyjedeš, tak jsi myslím šáhl po špatné značce. Octavia I s 1,9TDI by ti odvedla podobnou práci za menší peníze s minimálními náklady na provoz. :lol:

Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D - vyprošťovák - originální příslušenství BMW
ex. BMW e39 530d - dehťák

PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 10:01 am 
Site Admin

BLACKB píše:
Nezní to špatně, ale takové auto bude mít cenovku o dalších 200 000Kč výš !!! Viz: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -3/7906019

35D, ne 30D.

PříspěvekNapsal: pon čer 14, 2010 3:36 pm 

fidzi píše:
No když si to koupil v CZ, tak se ti jistojistě žádná závada stát nemůže. A pokud ano, tak prodejce se přetrhne, aby to napravil. A teď zpátky do reality. Pokud nekupuješ od turka, tak v Německu jsou aktálně sice dražší auta než u nás, ale zase poctivě servisované a v lepším stavu. Ale každý podle svého. :lol: Pokud máš auto jen na dojíždění do práce a po zábavě neprahneš a na okresky vůbec nevyjedeš, tak jsi myslím šáhl po špatné značce. Octavia I s 1,9TDI by ti odvedla podobnou práci za menší peníze s minimálními náklady na provoz. :lol:

To už se tady řešilo ....

PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 12:47 pm 

do těch technických záležitostí moc mluvit nebudu, nevyznám se v tom :roll: ale už pár měsíců brouzdím po netu a čtu nejrůznější recenze a poslouchám od všech ostatních, že si naftu na mé ježdění kupovat nemám, že je na bmw drahý servis, o pojistce nemluvě:)
octávka ti sice udělá stejnou službu, jenže dnes ji má každý druhý a i sní můžeš mít problémy, kor když většina českých bazarů tak ráda stahuje km :oops: prostě si nevybereš, na každém autě něco najdeš.
pokud sis vyhlédl 320 tak běž do ní, je to krásné svezení....jen se mi to auto zdá dost pod cenou, je mi jasné, že už má něco nalítaného, ale i tak...posledních pár týdnů nedělám nic jinéhom, že sleduji ceny a ta moje při 137 tis. km, o rok starší, mě vyšla na 480.000 Kč ... pouč se z mých chyb a prověř si servisy, nebo si s tím někam zajeď než to koupíš....mě nepomohla ani diagnostika
když se rozhodneš pro koupi - držím pěsti :D

PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 4:10 pm 

niky84 píše:
do těch technických záležitostí moc mluvit nebudu, nevyznám se v tom :roll: ale už pár měsíců brouzdím po netu a čtu nejrůznější recenze a poslouchám od všech ostatních, že si naftu na mé ježdění kupovat nemám, že je na bmw drahý servis, o pojistce nemluvě:)
octávka ti sice udělá stejnou službu, jenže dnes ji má každý druhý a i sní můžeš mít problémy, kor když většina českých bazarů tak ráda stahuje km :oops: prostě si nevybereš, na každém autě něco najdeš.
pokud sis vyhlédl 320 tak běž do ní, je to krásné svezení....jen se mi to auto zdá dost pod cenou, je mi jasné, že už má něco nalítaného, ale i tak...posledních pár týdnů nedělám nic jinéhom, že sleduji ceny a ta moje při 137 tis. km, o rok starší, mě vyšla na 480.000 Kč ... pouč se z mých chyb a prověř si servisy, nebo si s tím někam zajeď než to koupíš....mě nepomohla ani diagnostika
když se rozhodneš pro koupi - držím pěsti :D

Auto je hluboce pod cenou, takových cca 100 000 určitě. Viz: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -3/8064881

Co vím tak je to dáno tím, že majitel ho má teď na leasing, který mu knčí za týden a hned jak mu skončí, tak chce mít auto prodané, jelikož si bere hned další. Proto ta cena ... Na tom by podle mě nic nebylo . .dle bazaru je auto v TOP stavu ( když jim ho dovezl ukázat ) a dle FOTEK, servisované, údajně bez dalších aktuálních nutných investic. Auto tam bude k dispozici za týden, i s majitelem. Auto je v komisi, takže si bazar bere provizi z prodeje... pravidelná a úplná servisní historie .... A prej za 700Kč mi v bazaru auto komplet prohlídnou a udělají diagnostiku. Jak to je, když auto prohlídnou, mohli by něco zatajit, aby ,,pán prodal?,, Nebo je lepší si vzít technika svého? IVAN

PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 8:54 am 

je lepší, když budeš opatrný, takže si vezmi někoho sebou...sice ti to napíchnou na PC, ale pokud tam je nějaká chyba, není problém ji vymazat...přítel si před půl rokem kupoval tuarega z ČR, měl sebou týpka, co tomu holduje, vše vypadalo naprosto v pořádku, auto šlapalo, i diagnostiku dělali, tak ho koupil (samozřejmě cena byla dost pod průměrem) nyní mu tak 1x za cestu spadá do nouzového režimu a má v pytli aut. převodovku...snažil se ho prodat, vím, není to košer, takže šel za známým a vymazal mu všechny chyby, které to hlásilo...samozřejmě, že se ukáží, pokud se ti závada stane znovu, ale jde o to, jestli se ti za zkušební jízdu, která trvá tak 10 minut, něco takového přihodí...no, a aby toho nebylo málo, tak se přes známého protlačil do autorizovaného servisu VW, kde mu vyjeli diagnostiku a tím pro kupce potvrdili to, že auto je OK...a ono není....dnes jde prostě všechno. být tebou vezmu někoho sebou a ještě dojedu do servisu bmw...kolik to může stát 6-10.000 Kč? počítal jsi s výdaji až 30.000, tak bych raději vyhodila měné, něž pak platit, jak mourovatej...a české bazary? u nás nic není trestné, dovolí si vše, horší přístup než v cizině, tak je aspoň trestné stáčení km.
no nic, je to jen můj názor....jsem poučená
nech si poslat mailem podklady ke koupi, hlavně co se týče záruky, sedím každý pátek s právníkem v práci, pokud ti nebude něco jasné, můžeš mi to poslat

PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 11:08 am 

niky84 píše:
je lepší, když budeš opatrný, takže si vezmi někoho sebou...sice ti to napíchnou na PC, ale pokud tam je nějaká chyba, není problém ji vymazat...přítel si před půl rokem kupoval tuarega z ČR, měl sebou týpka, co tomu holduje, vše vypadalo naprosto v pořádku, auto šlapalo, i diagnostiku dělali, tak ho koupil (samozřejmě cena byla dost pod průměrem) nyní mu tak 1x za cestu spadá do nouzového režimu a má v pytli aut. převodovku...snažil se ho prodat, vím, není to košer, takže šel za známým a vymazal mu všechny chyby, které to hlásilo...samozřejmě, že se ukáží, pokud se ti závada stane znovu, ale jde o to, jestli se ti za zkušební jízdu, která trvá tak 10 minut, něco takového přihodí...no, a aby toho nebylo málo, tak se přes známého protlačil do autorizovaného servisu VW, kde mu vyjeli diagnostiku a tím pro kupce potvrdili to, že auto je OK...a ono není....dnes jde prostě všechno. být tebou vezmu někoho sebou a ještě dojedu do servisu bmw...kolik to může stát 6-10.000 Kč? počítal jsi s výdaji až 30.000, tak bych raději vyhodila měné, něž pak platit, jak mourovatej...a české bazary? u nás nic není trestné, dovolí si vše, horší přístup než v cizině, tak je aspoň trestné stáčení km.
no nic, je to jen můj názor....jsem poučená
nech si poslat mailem podklady ke koupi, hlavně co se týče záruky, sedím každý pátek s právníkem v práci, pokud ti nebude něco jasné, můžeš mi to poslat

Opatrný doufám jsem hodně, nebo se oto aspoň snažím. Auto mi neprodává bazar, ale majitel auta přes bazar, ono ještě ani není k dispozici, bude až další týden, až bude mít papíry z leasingovky. Je tam pravidelný servis, prej si to pak můžu ověřit - snad to bude aspoň servis BMW. No dělají v tom bazaru prohlídku s diagnostikou za 700, ale asi si teda vemu kamaráda s počítačem, který je machr na BMW aby to napojil ... Jinak auto je prej ve výborném stavu a co se mělo vyměnit to se vyměnilo. Takže se toho zas tak nebojím a prej pokud to bylo, nebo spíš ještě je, tak to nikdo přetočit nemůže - netuším .. Do BMW je to daleko a dávat těch 6 000 nechci. Vemsi že bych si auto nakonec nevzal a prodrbal 6 000, toť můj názor ... Jinak celý tento topik byl právě otom , co můžu čekat od tohoto auta, které má 169 000km ... zda dotoho vůbec jít . .ale to je asi individuální .. :)

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 12:38 pm 

Celej tenhle topic je o tom,že ho prostě chceš a chceš slyšet jenom to,aby sis ho koupil,takže si ho kup bez ohledu na to,že je to celý min. divný. 8-)
O km snad nemá cenu mluvit.
To,že na autě před koncem leasingu někdo vymění vše co je potřeba,aby si za něj řek o 100 míň než je běžný je taky úplně v pohodě,to je od něj hezký 8-)
Abych řekl pravdu,dneska už bych se vstřiků až tak nebál.Já je měnil zbytečně díky odbornosti a skvělý technice v servisu BMW,takže si nedělám iluze,že to udělala i spousta jinejch.
A nebude lepší to koupit přímo od něj?Ušetří se za provizi v bazaru a krásně zbyde i na tu prohlídku,ale jasně,on to stejně z nějakýho záhadnýho důvodu nebude chtít a dát to bazaru kterej Ti dá záruku se určitě vyplatí víc.
Hodně štěstí. 8-)

fidzi:o autech z německa se píšou úplný báje,ale kolik prodejců aut je německejch?Když to není turek,tak je to rus,polák,arabeska,řek apod.Stáčení je sice zakázaný,ale u aut na export je to úplně jedno...

PříspěvekNapsal: ned čer 20, 2010 1:27 pm 

milonovo píše:
Celej tenhle topic je o tom,že ho prostě chceš a chceš slyšet jenom to,aby sis ho koupil,takže si ho kup bez ohledu na to,že je to celý min. divný. 8-)
O km snad nemá cenu mluvit.
To,že na autě před koncem leasingu někdo vymění vše co je potřeba,aby si za něj řek o 100 míň než je běžný je taky úplně v pohodě,to je od něj hezký 8-)
Abych řekl pravdu,dneska už bych se vstřiků až tak nebál.Já je měnil zbytečně díky odbornosti a skvělý technice v servisu BMW,takže si nedělám iluze,že to udělala i spousta jinejch.
A nebude lepší to koupit přímo od něj?Ušetří se za provizi v bazaru a krásně zbyde i na tu prohlídku,ale jasně,on to stejně z nějakýho záhadnýho důvodu nebude chtít a dát to bazaru kterej Ti dá záruku se určitě vyplatí víc.
Hodně štěstí. 8-)

fidzi:o autech z německa se píšou úplný báje,ale kolik prodejců aut je německejch?Když to není turek,tak je to rus,polák,arabeska,řek apod.Stáčení je sice zakázaný,ale u aut na export je to úplně jedno...

To bych nejraději, ale já ho neznám osobně .... Do bazaru to prej dal, protože na to nemá čas... A s tou zárukou je to prej oničem .. takže ta není v podstatě žádná ...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]