BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 12:32 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde nastartovat e-39
PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 9:01 pm 

Ahoj Bavoráci.Potřeboval bych radu.Mám e-39 4.4 benál .Večer jsem dojel domů.V poho.Druhý den mi spadl na zem klíč od bafa a kámoš mi na něj šláp.To jsem by druhým autem.Přijel jsem domů odemkl jsem pětku dalkáčem otočil klíčkem všechno se rozsvítilo a jak jsem ctěl nastartovat tak nic ticho.Tak znovu a pořád to samé.Budíky se rožnou a nastartovat nejde.uplné ticho.Zajel jsem do bmw objednal nový klíč jelikož jse měl jen jeden.Nový mám a to samé a k tomu nejde dalkáč.Poradte prosím někdo.Asi bude problém s imobilizérem.Co s tím tuner

Předmět příspěvku: Re: Nejde nastartovat e-39
PříspěvekNapsal: sob úno 19, 2011 9:11 pm 

tuneerr píše:
Ahoj Bavoráci.Potřeboval bych radu.Mám e-39 4.4 benál .Večer jsem dojel domů.V poho.Druhý den mi spadl na zem klíč od bafa a kámoš mi na něj šláp.To jsem by druhým autem.Přijel jsem domů odemkl jsem pětku dalkáčem otočil klíčkem všechno se rozsvítilo a jak jsem ctěl nastartovat tak nic ticho.Tak znovu a pořád to samé.Budíky se rožnou a nastartovat nejde.uplné ticho.Zajel jsem do bmw objednal nový klíč jelikož jse měl jen jeden.Nový mám a to samé a k tomu nejde dalkáč.Poradte prosím někdo.Asi bude problém s imobilizérem.Co s tím tuner

Budeš muset to spárovat. někde tu je návod na to a i na youtube je.

PříspěvekNapsal: ned úno 20, 2011 2:07 am 

Spárování pomůže jenom s dálkou, se startováním ne, pokud tedy není aktivní alarm (tady si nejsem na sto procent jistý). Odkud jsi?

PříspěvekNapsal: ned úno 20, 2011 1:02 pm 

Ahoj jsem z Havířova.V bmw mi říkali at sednu do auta zamknu dák klíč do spínačky otočím a ten druhý klíč at mám vedle že ho načte a nic.Tím starým klíčem nenastartuji.Tak nevím.

PříspěvekNapsal: ned úno 20, 2011 11:50 pm 

Citace:
Pokud máš nový z BMW a není poškozený, je dost možné, že jsou v autě měněné jednotky (motorová a imobilizéru). Pokud otočíš klíčem ve spínačce, rozsvítí se kontrolky, baterka je správně nabitá a netočí startér, potom je to i celkem pravděpodobné (pokud do poškození původního klíče bylo vše OK). Odkud jsi a jaké konkrétně je to auto a rok výroby? Stačí např. E39 1997...

Rok výroby auta? Pro E39 byly dva typy klíče s DO, je to ten s gumovými tlačítky, nebo diamant? Přispíval jsem i vedle, tak raději i tady...

Mimochodem: To, co ti poradili v BMW, je pěkná blbost. To by musel nový klíč být bez čipu nebo s prázdným čipem, a ten starý by musel fungovat v zapalování sám o sobě.

Nejlepší by bylo kontaktovat někoho ve tvém okolí, kdo disponuje diagnostikou GT1 nebo INPA, aby zjistil, jestli je problém v jednotce imobilizéru nebo v klíči. Těmito diagnostikami lze také zjistit, zda klíč patří k jednotce imobilizéru. Minimálně u nového klíče se ti tato informace bude velice hodit. Rovněž je zde šance, že pokud někdo měnil jednotky, nepřekódoval v nich VIN. To znamená, že VIN v jednotkách DME a EWS nebude sedět s VIN kódem auta. Od toho bych se odpíchl. Já jsem bohužel z Prahy, mám to k tobě trochu z ruky a odtah sem je nesmysl. Určitě se najde někdo blíž.

PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 7:42 am 

Díky za odpověd a rady dneska jedu do bmw v ostravě z novým i starým klíčem a uvidím co mi tam na ten problém řeknou.Večer napíšu jak jsem dopadl.Tuneerr

PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 11:08 am 

Tam ti maximálně vyčtou VIN z nového i starého klíče, to by tě taky mohlo navést.

Vzhledem k tomu, že jsi mi neodpověděl na otázky, ti víc poradit nemůžu.

PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 9:26 pm 

Ahoj ten klíč mám diamant ten novější.Dnes jsem byl v bmw Ostrava Cartech a tam mi řekli že musím auto dotáhnout k nim.6e mám ještě zkusit nastartovat tím šedým servisním že má taky čip.Zkusil jsem to a je to pořád to stejné.Kontrolky se rozsvítí a otočím na start anic ticho.Kouknul jsem i na pojistky co jsou v kaslíku tuším to bylo 12-28 to je imobilizér a jsou dobré.Tak už nevím.Nevím jak mohlo dojít ktomuto problému.Jestli to bylo opravdu tím šlápnutím na klíč nebo ta závada přišla sama.Tuneerr

PříspěvekNapsal: pon úno 21, 2011 10:48 pm 

Tak to je divné, to vypadá, jako by umřela cívka na příjem signálu z klíče nebo jednotka imobilizéru, případně relátko v ní... nebo startér. Startér by měl točit, i kdyby byla špatná komunikace mezi jednotkou imobilizéru a motoru.

PříspěvekNapsal: čtv úno 24, 2011 8:58 pm 

Tak jsem byl dnes za pánem který mi byl doporučen a ten mi proměřil všechny 3 klíče které mám a byl jsem udiven.Nový od bmw Cartec je prázdný není vůbec aktivní druhý servisní také nic a ten původní originál dává signál.Takže bude problém někde jinde.V pondělí odtahuji bafo k tomu pánovi do garáže na napíchnutí.Tak jsem sám zvědav co to bude.Pak napíšu at případný majitel bafa kterému by se stalo něco podobného ví jak a co má řešit.Tuneerr

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]