Citace:
Pokud máš nový z BMW a není poškozený, je dost možné, že jsou v autě měněné jednotky (motorová a imobilizéru). Pokud otočíš klíčem ve spínačce, rozsvítí se kontrolky, baterka je správně nabitá a netočí startér, potom je to i celkem pravděpodobné (pokud do poškození původního klíče bylo vše OK). Odkud jsi a jaké konkrétně je to auto a rok výroby? Stačí např. E39 1997...
Rok výroby auta? Pro E39 byly dva typy klíče s DO, je to ten s gumovými tlačítky, nebo diamant? Přispíval jsem i vedle, tak raději i tady...
Mimochodem: To, co ti poradili v BMW, je pěkná blbost. To by musel nový klíč být bez čipu nebo s prázdným čipem, a ten starý by musel fungovat v zapalování sám o sobě.
Nejlepší by bylo kontaktovat někoho ve tvém okolí, kdo disponuje diagnostikou GT1 nebo INPA, aby zjistil, jestli je problém v jednotce imobilizéru nebo v klíči. Těmito diagnostikami lze také zjistit, zda klíč patří k jednotce imobilizéru. Minimálně u nového klíče se ti tato informace bude velice hodit. Rovněž je zde šance, že pokud někdo měnil jednotky, nepřekódoval v nich VIN. To znamená, že VIN v jednotkách DME a EWS nebude sedět s VIN kódem auta. Od toho bych se odpíchl. Já jsem bohužel z Prahy, mám to k tobě trochu z ruky a odtah sem je nesmysl. Určitě se najde někdo blíž.