BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je čtv čer 12, 2025 2:46 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vysoká spotřeba BMW 318is coupe
PříspěvekNapsal: pon bře 22, 2010 9:03 am 

Jistě se tu najde servisní manuál a tam je kde je čidlo. Jinak s odpojeným jezdit nemusíš v manuálu bude jaký má mít odpor v jaké teplotě dokonce to mají i v některých obchodech s díly takže vyndáš změříš při pokojové teplotě pak třeba v hrnci s vařící vodou a budeš mít jasno. tedy alespoň s čidlem jinak to čidlo jsem nahodil jako příklad to by snad nemělo dát 300% spotřeby a také je možné že tam budou dvě čidla tedy ne že bych to věděl ale já to tak mám na japonci jedno pro budík na přístrojovce a druhé pro ECU.
ono když jsi u té ECU co si ji prohodit na odpoledne a najet tak 100km jestli to je stejný motor tak by to mělo jít tím pak budeš mít jistotu a bude to stát je čas na přehození

PříspěvekNapsal: ned dub 25, 2010 11:28 pm 

Zdarec borci, v létě chci pořídit BMW E36, rok cca 95 - 96, ale stále se nemůžu rozhodnout mezi 318is a 320i... Bral bych 318is, ale mám strach, aby ten motor nebyl moc vylítanej a taky mě štve, že má vzadu bubnovy brzdy... U 320i se zas bojim velké spotřeby...
Co by jste mi poradili vy?? Jak moc se liší spotřeba mezi těmito auty a je lepší raději připlatit za přepisování německého auta nebo to mám koupit tady v ČR??
Dík moc!

PříspěvekNapsal: pon dub 26, 2010 9:24 am 

EdyBoyS píše:
Zdarec borci, v létě chci pořídit BMW E36, rok cca 95 - 96, ale stále se nemůžu rozhodnout mezi 318is a 320i... Bral bych 318is, ale mám strach, aby ten motor nebyl moc vylítanej a taky mě štve, že má vzadu bubnovy brzdy... U 320i se zas bojim velké spotřeby...
Co by jste mi poradili vy?? Jak moc se liší spotřeba mezi těmito auty a je lepší raději připlatit za přepisování německého auta nebo to mám koupit tady v ČR??
Dík moc!

Is má vzadu kotouče ;) A spotřeba bude víceméně nastejno, okolo těch 8l/100km. Osobně bych bral 320i, 6hrnek je víceméně nesmrtelný a bezúdržbový. Isko je dost náchylný na potkávání ventilů, takže po koupi bych asi hned vyměnil rozvody.

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 3:18 pm 

Podobnej problem jsem resil pred tremi lety a nakonec koupil is.A za rok uz vedel ze to byla chyba(nej motor v e36 je 323i,328i...mozna jeste 325 Vanos).V is jezdim za 7-8,5l jenze radeji si pul litru nebo litr na 100km priplatim a vezmu sestival.Povinny neresim, zas velkej rozdil to neni.
Jestli je is nachylny na potkavani ventilu nevim, ma rozvod retezem jako 320i ad.Ja po koupi rozvody nedelal-retez nechrastil, ani nemel vuli.
V DE sezenes asi lepsi kousky,isa byvaji vylitany protoze ten 16v tahne od vyssich otacek, nema takovej kroutak jak sestihrnky.
Kdyby ses rozhodl i tak pro is tak mi napis SZ.

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 3:39 pm 

Dík za rady. Pořešim teda tu 320i a raději se zajedu mrknout do německa, co jsem koukal po bazarech, tak se to tam pohybuje okolo 35 - 50 tisíci kč, což je na auto v super stavu celkem luxus cena.

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 8:57 pm 

Kelvin píše:
Jestli je is nachylny na potkavani ventilu nevim, ma rozvod retezem jako 320i ad.Ja po koupi rozvody nedelal-retez nechrastil, ani nemel vuli.

Jj, slyšel jsem pár případů, ale právěže jenom u isa, i když je tam řetěz.

Kelvin píše:
V DE sezenes asi lepsi kousky,isa byvaji vylitany protoze ten 16v tahne od vyssich otacek, nema takovej kroutak jak sestihrnky.
Už to tam taky není moc slavné ;)

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 9:01 pm 

EdyBoyS píše:
Dík za rady. Pořešim teda tu 320i a raději se zajedu mrknout do německa, co jsem koukal po bazarech, tak se to tam pohybuje okolo 35 - 50 tisíci kč, což je na auto v super stavu celkem luxus cena.

Rozhodně 6válec :!: Každy co znám kdo koupil 4válec, tak buď u BMW nezůstal, nebo chce 6válec. No a když už, tak pořeš 323i - žere to tak samo jako 320i, ale tahne víc od spoda (320i se probouzí až v 3500 otáčkách, ale pak jede jak pila - 323i pojede jak pila furt si myslím). Rozdíl v ceně nebude velký. Jo a rozhodně z reichu.

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 9:33 pm 

PeteBMW píše:
EdyBoyS píše:

Rozhodně 6válec :!: Každy co znám kdo koupil 4válec, tak buď u BMW nezůstal, nebo chce 6válec. No a když už, tak pořeš 323i - žere to tak samo jako 320i, ale tahne víc od spoda (320i se probouzí až v 3500 otáčkách, ale pak jede jak pila - 323i pojede jak pila furt si myslím). Rozdíl v ceně nebude velký. Jo a rozhodně z reichu.

Rovnou 323i?? To bude žrát jak tank ne?? Chci aby to žralo tak 8 - 9, vic ne... Jako počítám s tím, že když tomu šlápnu, tak si to veme vic, to je jasny, ale tak ta průměrná kolem těch 8 - 9... Ta 323i bude žrat podstatně vic ne?? Přecejen to má o 0,3l větší obsah, takže tam poteče i víc benálu...

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 9:44 pm 

ee. neplati, ze mensi objem min zere
Vsechny M52 v E36 si vezmou zhruba stejne, ty vetsi mozna i nekdy min. nemusis tomu tolik slapat.
to samy starsi M50. ja jezdim s rozezranejsi M50TUB25 mesto kolem 10l. kdyz se necham unest, tak spotrebu nesmim sledovat. dalku jsem mel v zime cca 9l. okresky 90-130, dalnice 120-160. brzdil me kamos s mazdou 323 :mrgreen:
ted kdyz jedu dalnici, jedu taky za 10. ale jedu v levym pruhu a moc me toho nepredjizdi

a za 35-50tis nevim nevim, jestli to bude auto v super stavu

PříspěvekNapsal: úte dub 27, 2010 10:10 pm 

Maysner píše:
ee. neplati, ze mensi objem min zere
Vsechny M52 v E36 si vezmou zhruba stejne, ty vetsi mozna i nekdy min. nemusis tomu tolik slapat.
to samy starsi M50. ja jezdim s rozezranejsi M50TUB25 mesto kolem 10l. kdyz se necham unest, tak spotrebu nesmim sledovat. dalku jsem mel v zime cca 9l. okresky 90-130, dalnice 120-160. brzdil me kamos s mazdou 323 :mrgreen:
ted kdyz jedu dalnici, jedu taky za 10. ale jedu v levym pruhu a moc me toho nepredjizdi

a za 35-50tis nevim nevim, jestli to bude auto v super stavu

No nevim nevim s tou spotřebou, asi raději vemu 320i, bude to lepší i s pojistkou. Ten výkon je dostačující i u té 320i, takže si myslím, že pohoda. Nejsem žádnej závodník, jako občas auto protáhnu, ale 323i a 325i už bude asi zbytečně moc silný.
Zatim mám zkušenosti jen s Fábiou 1,4 TDI, Fábiou 1,9 TDI, Octaviou 1,9 TDI a Feliciou 1,6... (Tyto auta mi samozdřejmě nepatří, nic jiného než BMW bych nebral, proto už se těším, až pořídím moji vysněnou E36stku)
Vezl mě kámoš v 325 TDS a je to luxusni svezeni, ale chci benzín, tak starymu naftovymu motoru moc nevěřim a hlavně benzín má krásnej zvuk (-:

Koukal jsem v německym bazaru a ty ceny zas tak špatny nejsou a stav celkem OK (sice z té fotky se technický věci nepoznají, ale vzhledově i v interiéru je to zachovalý)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =ASCENDING

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]