BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 21, 2025 1:17 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kola a všechny problémy kolem kol ?
PříspěvekNapsal: úte říj 20, 2009 10:33 pm 

Problém. Dnes jsem se odhodlal přezout na zimu. Jenže nemůžu sundat hlíny. Jsou nějaké přikvetlé, či připečené. Ani předek(kotouče), ani zadek(bubny). Šrouby normálně povolim, ale to je vše. Kopal sem do nich(po vzoru pneuservisu :lol: ), mlátil gumovou palicí, zkoušel pomalu spouštět hever jestli se utrhnou pod vahou auta......no prostě mi pak došel nerv a nechal sem je tam s tim, že to dojedu přezout do pneuservisu. Nějakej tip jak je dostat dolů? Zkusit je nahřát horkovzdušnou pistolí, obstříknout WDčkem?????? Fakt nevim a nerad bych je zhuntoval.
Jinak zouvané už letos byly, dělali se nějaké opravy na podvozku, tak nevim jak je tenkrát dostali dolů........

Jednou se člověk rozhodne to přezout sám....... :| , případně to holt necham odborníkům. Jen kdyby byl nějakej nápad, někdo z oboru třeba :)

PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 12:08 am 

když nepomůže násilí.... pomůže ještě větší násilí... já takhle nemohl odlepit podložky... pomohlo kladivo a kvalitní plochej šroubovák

PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 10:44 am 

BALI píše:
když nepomůže násilí.... pomůže ještě větší násilí... já takhle nemohl odlepit podložky... pomohlo kladivo a kvalitní plochej šroubovák

No, právě to jsem nechtěl vědět :lol: . Taky sem do nich řezal. Já teda páčidlem a kladivem, protože kvalitní šroubovák do kola(navíc ještě s kladivem) nedostanu.
Hlavně na tom heveru to docela tancovalo, když sem do toho kopal. Myslim, že větší než již použité násilí, by už Bawora posadilo na bříško :lol: (jen pro rejpaly - jasně že jsem to měl podložený kdyby něco)

Nějaký další tip?

PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 11:19 am 

Taky jsem měl problém sundat hliníky, který byla přes pět let na autě...Tak dlouho jsem po tom mlátil kladivem (samozřejmě po pneu ne po ráfku) až to nakonec povolilo. V servise to stejně budou dělat stejným způsobem...

PříspěvekNapsal: stř říj 21, 2009 1:06 pm 

Oukej. Díky chlapi. Budu do toho holt řezat dokud to nepovolí. Snad to nebude trvat týden........

EDIT: Tak větší než malé množství násilí zabralo. Ale je to sakra časově náročný. Hodinu a půl jsem zouval 2 kola......asi letos necham zimy jen na zadku :lol: No jo, holt ještě 1,5 hodiny boje přede mnou :?

Story: začalo to kopem. Kopu do kola, že se auto na heveru vlní jak havajská tanečnice, nic. Pak přišla na řadu gumová palice, nic. Pak kladivo a šroubovák(šroubovák po 5 ranách odešel do věčných lovišť), nic. Pak kladivo a malé páčidlo. Pak velké páčidlo a 4 kilová palička. Jen kdyby měl někdo podobný problém, tak tady uvidí, že ušetří dost času tím že se rovnou vrhne na hrubé násilí. :lol:

PříspěvekNapsal: čtv říj 22, 2009 3:32 pm 

na stare e30 jsem pri sundavani original BMW zimnich plechu musel dokonce pouzit takovy ten maly triramenny stahovak.....slo to sice ztuha, ale myslim, ze je to bezpecnejsi, nez do toho mlatit palici... :twisted:

ale samozrejme...nekdy je nutne pouzit hrubou silu, ze jo.. :mrgreen:

PříspěvekNapsal: čtv říj 22, 2009 4:59 pm 

rybajz píše:
na stare e30 jsem pri sundavani original BMW zimnich plechu musel dokonce pouzit takovy ten maly triramenny stahovak.....slo to sice ztuha, ale myslim, ze je to bezpecnejsi, nez do toho mlatit palici... :twisted:

ale samozrejme...nekdy je nutne pouzit hrubou silu, ze jo.. :mrgreen:

Jo, taky jsem přemýšlel o nějaké rozpěře která by to odlepila postupným přidáváním tlaku, než jsem přistoupil k verzi s kladivem a páčidlem. Jenže sem nic takového doma nenašel, natož něco takového co by se tam nějak někam vešlo.

Nutné to fakt bylo......jasně že jsem mlátil relativně opatrně(to znamená plnou silou, ale tak abych nic neorval, neurval), zase oddělat ty kola nechci. Proto to taky trvalo jak dlouho to trvalo. Musim koupit nějakou vazelínu a ještě to pořádně očistim a omažu. Snad to napřezrok bude lepší.

PříspěvekNapsal: čtv říj 22, 2009 6:39 pm 

měl jsem dříve stejnej problém, kopy - nic, kladivo -nic, pak přišla na řadu kofola a spustit na povolených (né moc) šroubech a bylo hotovo :lol:

PříspěvekNapsal: čtv říj 22, 2009 6:54 pm 

Georgij.D píše:
a spustit na povolených (né moc) šroubech a bylo hotovo :lol:

Taky sem zkoušel, taky nic platný....... Je to přikvetlý na tom ´středícim kroužku´. Koukal jsem na to. Na plecháčích je to jakoby do kužele, tudíš to může přikvéct na milimetru šíře. Ty hlíny to mají rovně, takže je to přikvetlý 1 a půl cm po celém obvodu. No a zítra bude ještě hůř. Dnes sem dělal bubny, takže se dalo ještě zapřít. Zítra dělam kotouče, takže to budu muset nějak vylákat......fakt nevim jak. No držte mi zítra palce.

PříspěvekNapsal: čtv říj 22, 2009 7:03 pm 

takhle jsem sundávál kanáldekly (al), na plechy bych si vzal barborku :lol: :lol: , jinak dosedací plochu obrus třeba smirkem a namaž nejlépe grafitem nebo jinou vazelínou. A ty kroužky jsou někdy pěkný svinstvo, tak at se daří a nestrávíš u toho mládí :lol:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]