BMW 318is Coupe píše:
Podle velikosti kol že jo... Mám na e36 kupé 17tky ( profil pneu 40mm. šéřka 225mm) auto mám snížený továrně, prostě bez úprav,ale když se podivám na zadní kola tak jsou jakoby asi o 1-2cm zaklesnutý do zadního podběhu (část zadního blatníku překrývá pneu) takže kdybych to měl rozšířený tak stopro drhnu blatníkem a to dost... ale taky záleží na stavu pružin atd ...

No já mam standartní e36kový 205/60 R15. Ale tam si spíš myslim že jde o ´utopení´ disků než o kola samotná (když teda nepočítam ´tunery´, který tam narvou větší kola aby to bylo dost cool a neřeší, že jim proměřuje tachec atd...).
Jako takhle opticky to vypadá, že by to mělo být OK, že tam nějaká ta rezerva ještě je. Jde o to že tam rezerva být může a pak najedu na první kanál, kde podvozek dostane menší ránu a rozpáře mi to gumu. Což fakt nechci. Pružiny sem měnil před zimou, zbytek asi byl měněn někdy někym možná...... Ještě na to zkusim kouknout kolik mi tam zbývá místa než by začali ty kola fakt přesahovat.
A někdo nějaký ty zkušenosti s podložkama jestli mam koupit první co uvidim, či vybírat nějakou ´značku´?