BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 21, 2025 12:55 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte říj 27, 2009 10:37 pm 

Hele my do toho z vnitřní strany buchnem tak 1.5 metru trámkem a hned sou dole a nezapomen dat na kolo jeden šroub at to kolo pak někoho nesestřelí :D

PříspěvekNapsal: úte říj 27, 2009 10:59 pm 

Cubrd píše:
Hele my do toho z vnitřní strany buchnem tak 1.5 metru trámkem a hned sou dole a nezapomen dat na kolo jeden šroub at to kolo pak někoho nesestřelí :D

:D Já už svůj boj vybojoval. I tak díky. Pro příště si to budu pamatovat.

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2009 12:31 am 

Mam takový dotaz. Bude někdo ochoten vyšroubovat na své E36 jeden šroub z kola a změřit délku závitu(jakoby rozměr od hlavy šroubu ..konce kužele.. po konec šroubu)?

Jo a nějaké zkušenosti s podložkama kol? Budou mi drhnout gumy o lemy blatníků když půjdou kola přes(nemam to snížený, standard)? A nějaké ty zkušenosti s podložkama jestli je jedno jaké koupim, či se mi nějaké levné rozdrolí?
Mam problém, že mi hlíny trochu dřou o prasátka, tudíš sem myslel že pořídim jiná kola. Ale napadlo mě, že by to možná podložky vyřešily, tak teď zjišťuju co a jak. Mluvím tu maximálně o 15mm širokých podložkách(5-15).

Předem dík.

PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2010 7:07 pm 

Už se nám to přezouvání blíží. Tudíš znova stejný dotaz. Nějaké zkušenosti s podložkama pod kola? Budou mi drhnout gumy o lemy blatníků když půjdou kola decentně přes(nemam to snížený, standard)? A nějaké ty zkušenosti s podložkama, jestli je jedno jaké koupim, či se mi nějaké levné rozdrolí? Myslim tak 5-15mm podložky.

PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2010 7:15 pm 

Podle velikosti kol že jo... Mám na e36 kupé 17tky ( profil pneu 40mm. šéřka 225mm) auto mám snížený továrně, prostě bez úprav,ale když se podivám na zadní kola tak jsou jakoby asi o 1-2cm zaklesnutý do zadního podběhu (část zadního blatníku překrývá pneu) takže kdybych to měl rozšířený tak stopro drhnu blatníkem a to dost... ale taky záleží na stavu pružin atd ... ;)

PříspěvekNapsal: stř bře 17, 2010 7:24 pm 

BMW 318is Coupe píše:
Podle velikosti kol že jo... Mám na e36 kupé 17tky ( profil pneu 40mm. šéřka 225mm) auto mám snížený továrně, prostě bez úprav,ale když se podivám na zadní kola tak jsou jakoby asi o 1-2cm zaklesnutý do zadního podběhu (část zadního blatníku překrývá pneu) takže kdybych to měl rozšířený tak stopro drhnu blatníkem a to dost... ale taky záleží na stavu pružin atd ... ;)

No já mam standartní e36kový 205/60 R15. Ale tam si spíš myslim že jde o ´utopení´ disků než o kola samotná (když teda nepočítam ´tunery´, který tam narvou větší kola aby to bylo dost cool a neřeší, že jim proměřuje tachec atd...).
Jako takhle opticky to vypadá, že by to mělo být OK, že tam nějaká ta rezerva ještě je. Jde o to že tam rezerva být může a pak najedu na první kanál, kde podvozek dostane menší ránu a rozpáře mi to gumu. Což fakt nechci. Pružiny sem měnil před zimou, zbytek asi byl měněn někdy někym možná...... Ještě na to zkusim kouknout kolik mi tam zbývá místa než by začali ty kola fakt přesahovat.

A někdo nějaký ty zkušenosti s podložkama jestli mam koupit první co uvidim, či vybírat nějakou ´značku´?

PříspěvekNapsal: čtv bře 18, 2010 2:21 pm 

Značka je většinou známkou kvalitního materiálu. Ale také ceny výrobně jsi na jedné sadě řekněme dvoucentimetrových podložek tzn se středovým kroužkem kolem 1000 v materiálu téměř odpovídajícím konstrukční oceli. Dělal jsem i přesazené se štefty a nebyl problém když máš dobrý materiál nemusíš se bát obzvlášť ne když máš průchozí podložku a řešíš to delšími šrouby ty jsou kolem 40-50 za kus v pevnosti 10.9 která se na kola používá

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]