Tohle nebudu resit.To ze par magoru na bmwklubu prudilo za prepastnuti postu neznamena, ze se to tady bude dit taky.
Autor by mel dodrzet citacni etiku, tedy doplnit zdroj a autora a pak je vse naprosto v poradku. Neuvest zdroj a autora je neeticke, ale to je tak vsechno. A ja to opravdu resit NEBUDU, pokud s tim ma puvodni autor problem, tak at si vyridi spolu sami. Ja nic takoveho mazat nebudu, nehodlam resit kdo mel na co pravo a je ciste vec daneho cloveka, jak se on sam bude presentovat. Prectete si disclaimer fora,
obsah je ciste na zodpovednosti uzivatelu a tak je to spravne. Bmwforum neni zadna maminka, ktera bude resit moralku nekoho jineho, to at si resi lide sami.
Jinak ono je totiz uplne jedno, jestli zkopci post a neuvede zdroj, nebo jen preformuluje vety a vygoogli jine obrazky, aby to vypadalo jako jeho dilo....Kdyz uz jsme u toho, tak by musel spravne uvadet i zdroj tech obrazku a preformulovane vety se take berou jako obslehnuti....jenze KDO urcuje, kde je ta hranice? A dostavame se presne tam, kam vedou vsechny autorske zakony, tzn naprosto absurdni a nelogicke buzerace, kteri nic neresi a jen komplikuji zivot. Navic tyhle informace se VZDY berou z nejakeho zdroje. To si myslite, ze to puvodni autor cele vymyslel a nafotil ty obrazky sam? Taky obrazky vygooglil a texty bud prelozil, nebo nekde opsal, pripadne slozil z jinych postu.....Z tohoto pohledu je maloktera prace vlaste uplne nova. Cili jednoduche reseni je citacni etika. Uvedu zdroj, uvedu autora a je hotovo.
Jinak me moderator na bmwklubu sproste serval za oscanovany obrazek, ale sami maji na foru tohle: Různé varianty podle origo manuálu:
http://img165.imageshack.us/img165/8792/bcqg0.jpg coz je vlastne uplne stejny prohresek

Holt i jejich posledlost autorskymi pravy (naprosto nepochopeny vyklad) se aplikuje, jen kdyz se to nekomu hodi...
Byl uveden zdroj a autor, tedy byla dodrzena citacni etika a vse je OK. Samozrejme jeste lepsi by bylo se autora predem zeptat, ale etika nic takoveho nezada.
Demostenes: vytucnil jsem ti skutecnosti, ve kterych se hodne mylis. Jak je to spravne, ti sem psat nebudu - hledej. Je toho na netu spousty. Zamer se na zodpovednost majitele (potazmo provozovatele) serveru za obsah, ktery umisti anonymni ctenari-prispevatele.