BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 17, 2025 12:49 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Komu to zazlívat? :)
PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 1:42 pm 

Tak jsem si koupila nové auto, E36 compact, moc pěkný ve velice zachovalém stavu, po novém laku... I když jsem tři roky nazpátek tvrdila, že bych si ho nikdy nekoupila, protože pod pojmem BMW si představuji velkou limuzínu se stádem bujných koní pod kapotou, teď jsem změnila názor, moc se mi líbí ;)
Dva měsíce mi stálo před domem s poruchou, ale předevčírem mi to konečně opravili a vyjela jsem na výlet z Prahy do Liberce - bylo krásně, tak jsem se nebála šlápnout na plyn :D Jedu si hezky tak 150 - 160 km/h v pravém pruhu a vidím před sebou autobus, co jede 90, tak jsem ho začala plynule předjíždět, mezitím mně dohnala nová A8 audi a lepila se mi na zadek :lol: Najednou jsem pár metrů před sebou uviděla jakýsi kus něčeho šedého přímo uprostřed pruhu - vpravo vedle mně autobus co jsem předjíždela, za mnou asi 3 metry nalepená Audina. Nezbylo mi nic jiného, než "TO" prostě přejet, protože vyhnout se ani brzdit nebylo myslitelné. Ozvala se strašná rána a pak už jen takový zvuk, že něco táhnu pod autem, předjela jsem tedy ten autobus a zastavila na pumpě, co byla naštěstí asi už jen 600 metrů daleko, zastavila a s hrůzou jsem vylezla z auta, podívat se, co se stalo. Nárazník vydržel, akorát mi trošku praskla mlhovka, ale jen nepatrně ale zespoda byl zaseklý ten velký kamioňácký nárázník. S pomocí ochotného pána, co si všiml, jak si nad tím lámu hlavu jsem ten nárazník vytáhla, bohužel ale i s mým plastem co chrání spodek auta. S tím plastem ještě šel jakýsi plastový díl ke kterému šly nějaké kabely. Od té doby mi nefunguje teploměr a auto s každým startem hlásí, že jsou venku -4 stupně :shock:
V servisu mi řekli, že se nic závažného nestalo, jen potřebuji nový kryt a ten teploměr - i s prací asi 6.000Kč. Není to moc, ale štvě mně, že to zaplatím a nemůžu za to...
Kdo je podle Vás odpovědný za tu škodu? Já, majitel toho nárazníku a nebo správa silnic a dálnic?
:?

Předmět příspěvku: Re: Komu to zazlívat? :)
PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 6:51 pm 

Neber to osobně, myslím, že si za to můžes sama....podle zákonů platných v ČR není nikde povolena rychlost 150km/h a vyšší (§18 z.č.361/2000 Sb.) navíc další věc co se učí už v autoškole, jsi povinna se přizpůsobit situaci v provozu na pozemních komunikacích (vybráno z §4 zákona výše uvedeného). Navíc, pokud to vyžaduje bezpečnost provozu na pozemních komunikacích můžes náhle snížit rychlost jízdy. Prostě a jednoduše, kdybys nejela jak ,,prase" tak se to třeba nemuselo stát. Chápu,že tam byl ten magor nalepený za Tebou, to je prostě typický ,,tsechische ksindl", kterej nebude respektovat nic a nikoho, ale když jsi jela tím stylem jakým jsi jela, tak jsi měla počítat s tím, že se to může stát a proto být Tebou tak o náhradě škody ani nemluvím... :shock: ale nechci bejt urejpanej :D to je můj názor....

PříspěvekNapsal: pon kvě 23, 2011 9:19 pm 

no já byt v tehle situaci takk bych se vysral na toho za mnou a zacel bych pomalu brzdit a muze si nadavat jak chce lepsí než si kurwit auto ale co nadelas uz se stalo nikdo ti to nezaplati je to proste smula no to se stava a stim se musí kazdy smířit :roll:

PříspěvekNapsal: úte kvě 24, 2011 8:18 am 

Bohužel smůla, oprava pude z tvojí kapse. Max můžeš ušetřit na tom, že si ty díly koupíš "jetý".

PříspěvekNapsal: úte kvě 24, 2011 7:54 pm 

;) Já vím, není to nic vážného a když jsem si pořídila auto, mám i na jeho opravy samozřejmě ;) Vím, že jsem jela rychle a je to moje vina, jen mně tak zajímalo, když jsm si ten den koupila známku za 1200Kč jestli by ta dálnice neměla být uklizená a bezpečná :lol: Nebo že když někomu upadne velký díl z auta, že to aspoň sebere :lol: :lol:
To už jsem ale asi moc naivní ;) :lol:

PříspěvekNapsal: sob kvě 28, 2011 3:05 pm 

6tis za práci je kurevský moc, čídlo teploměru seženeš za 700, náfuk k brzdě cca za 500 a kryt pod motor za cca 1500, nejspíš jetý...a opravit to by zvladnul i laik ;)

e36 318tds compact
Obrázek

PříspěvekNapsal: ned kvě 29, 2011 12:30 pm 

jasně, udělala jsem pičovinu a teď kdo krom mě za to muže? jako ve školce :roll:

PříspěvekNapsal: pon kvě 30, 2011 11:37 am 

Každopádně tvoje vina.
Jak to vidim já. Do 150 to ještě nepovažuji za jízdu jako prase po dálnici(i když tak osobně nejezdim). Jinak přímo k téhle situaci. Prostě když něco takovéhleho vidim, tak mrknu do zpětnýho zrcátka a začnu brzdit(pokud možno přiměřenou intenzitou k tomu jestli za mnou jede favorit, nebo Mko). Pokud to bude skutečně krize, tak to neřešim a brzdim co to jde.
Za 1: ten za tebou by měl dodržet bezpečnou vzdálenost i při předjížděcím manévru a tudíš pokud by tě narval, bylo by to smutné, ale byla by to furt jeho vina.
Za 2: Dá se předpokládat, pokud si měla přehled o provozu a věděla, že předjíždíš jen autobus a ne kolonu autobusů, tak ten za tebou i pokud by nestíhal dobrzdit tebe (pokud bys brzdila fakt ´na krev´) by měl mít čas udělat úhybný manévr za onen autobus.
Ono to chce u toho řízení i trochu předvídat a myslet, ne si jen užívat rychlost.

Když to po sobě čtu, tak si myslim jak sem hrozně chytrej :lol: Prostě a jednoduše, když jedu rychle sem permanentně jak ´ostříž´ :lol: ........z vlastní zkušenosti třeba zrovna na D5 upadlej nárazník, vejfuk, vypadlej kus nákladu(trubky, polystyrenový desky atd.), nejsou až tak vzácnej jev.

PříspěvekNapsal: sob čer 04, 2011 12:39 pm 

Hlavně jsem nejela sama, vezla jsem kamarádku na sedadle spolujezdce, takže jsem se chtěla vyhnout jakémukoliv střetu s jiným vozidlem a nebo svodidlem - kdyby se někdo zranil, bylo by to pro mně mnohem horší, než nějaký otržený kryt pod motorem :cry:
Nelituju toho co jsem udělala, jen je mi líto, že ježdění po dálnici stojí celkem dost peněz a přitom to stojí za h...o... ;)
Jednou když jsem ještě měla Hyunday lantra (vytuzený :lol: ) upadl mi na dálnici výfuk, zastavila jsem v odstavném na výstražkách, nasadila vestu, dala trojuhelník a šla jsem ho sebrat a to si myslim, že by asi měl udělat každý, to lze přeci postřehnout, že mi z auta odpadl nějaký díl ;)
Jinak už to mám opravené, nakonec to stálo 3 tis i s opravou, sehnala jsem si díly na vrakovišti :D

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]