BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pát črc 04, 2025 8:50 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: On Board Computer E36
PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 4:52 pm 

Zdarec, mám na svoji E36 akorát ukazatel venkovní teploty, data a času
foto zde:
Obrázek

ale co jsem tak koukal na netu, dá se sehnat OBC se všema funkcema, viz třeba tohle
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... &viewitem=
nebo
http://viewitem.eim.ebay.cz/BMW_E36_3_S ... 12636/item

a tak by mě zajímalo, jestli to půjde zaměnit, nebo bych musel dokoupit nějaké kabely + čidla atd. ??

Předmět příspěvku: Re: On Board Computer E36
PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 7:16 pm 

Zapojit to jde, bude ti fungovat vše kromě funkce code, pokud dáš jen samotný BC. Akorát ho kup i s konektory, ty se samotný blbě shání. Na zapojení je na BMWklubu návod krok po kroku.

PříspěvekNapsal: ned pro 12, 2010 9:03 pm 

archeolog píše:
Zapojit to jde, bude ti fungovat vše kromě funkce code, pokud dáš jen samotný BC. Akorát ho kup i s konektory, ty se samotný blbě shání. Na zapojení je na BMWklubu návod krok po kroku.

Díky moc, mrknu na to 8-)

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 11:37 am 

Funkci Code by neměl být až takový problém zprovoznit, např. pokud máš jednotku EWS II, tak je třeba zapojit jeden káblík, ale ta funkce je stejně celkem zbytečná, stejně bys ji pak deaktivoval...

Vše by fungovalo pouze v případě, kdybys sehnal kompletní kabeláž (včetně jednotky Check controlu a potřebných čidel) a pak toto všechno správně zapojil, což je docela masakr - ve finále je lepší se na to vyprdnout :)

Konektor stačí sehnat pouze jeden, ten druhý už máš k současnému ukazateli hodin a teploty, potom to možná bude chtít ještě sehnat gong a páčku blinkru s funkcí ovládání BC.

Návod od Jardy na Bmwklubu je dobře zpracovaný, já jsem z něj při zapojování BC vycházel, jen některé věci až tak úplně nesedí (každý auto má trochu jinou elektriku dle výbavy a roku) a je třeba trocha improvizace, ale jde to a funguje to

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 11:42 am 

Gravka píše:
Funkci Code by neměl být až takový problém zprovoznit, např. pokud máš jednotku EWS II, tak je třeba zapojit jeden káblík, ale ta funkce je stejně celkem zbytečná, stejně bys ji pak deaktivoval...

Vše by fungovalo pouze v případě, kdybys sehnal kompletní kabeláž (včetně jednotky Check controlu a potřebných čidel) a pak toto všechno správně zapojil, což je docela masakr - ve finále je lepší se na to vyprdnout :)

Konektor stačí sehnat pouze jeden, ten druhý už máš k současnému ukazateli hodin a teploty, potom to možná bude chtít ještě sehnat gong a páčku blinkru s funkcí ovládání BC.

Návod od Jardy na Bmwklubu je dobře zpracovaný, já jsem z něj při zapojování BC vycházel, jen některé věci až tak úplně nesedí (každý auto má trochu jinou elektriku dle výbavy a roku) a je třeba trocha improvizace, ale jde to a funguje to

Jo, na tom webu jsem to četl, je to celkem masakr to zapojit, tam je docela dost kabelů...
Myslíš, že by mi to zapojili v nějaké autoelektrikářské dílně?? Ale zas za to by si vzali tak 2 litry za práci no...
Ale každopádně bych to chtěl časem pořešit, je to docela důležitá věc

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 1:36 pm 

EdyBoyS píše:
Jo, na tom webu jsem to četl, je to celkem masakr to zapojit, tam je docela dost kabelů...
Myslíš, že by mi to zapojili v nějaké autoelektrikářské dílně?? Ale zas za to by si vzali tak 2 litry za práci no...

To by bylo spíš lepší se domluvit s někým, kdo už to zapojoval, ať ti třeba pomůže. Já taky nejdřív sháněl nějakýho autoelektrikáře, ale buď si na to netroufli a ti co to už dělali zase říkali, že je to strašná práce a že by mě to stálo balík, ty 2 litry minimálně - tak jsem se rozhodl to udělat sám :mrgreen:

Ale tak jestli si troufáš na změnu podsvícení tlačítek v interiéru, tak by pro tebe zapojení BC neměla být taková překážka - už si to přesně nepamatuju, ale myslím, že při přestavbě z "malýho" BC bylo potřeba dozapojit cca 7 kabelů (teda bez té funkce Check control), když si zjistíš kam šáhnout, tak je to práce na 2 hodiny...

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 1:45 pm 

Gravka píše:
EdyBoyS píše:

To by bylo spíš lepší se domluvit s někým, kdo už to zapojoval, ať ti třeba pomůže. Já taky nejdřív sháněl nějakýho autoelektrikáře, ale buď si na to netroufli a ti co to už dělali zase říkali, že je to strašná práce a že by mě to stálo balík, ty 2 litry minimálně - tak jsem se rozhodl to udělat sám :mrgreen:

Ale tak jestli si troufáš na změnu podsvícení tlačítek v interiéru, tak by pro tebe zapojení BC neměla být taková překážka - už si to přesně nepamatuju, ale myslím, že při přestavbě z "malýho" BC bylo potřeba dozapojit cca 7 kabelů (teda bez té funkce Check control), když si zjistíš kam šáhnout, tak je to práce na 2 hodiny...

No zatím jsem si změnil akorát podsvícení tlačítek na stahování oken, tlačítka malého BC a řeším podsvícení displeje malého BC, ale zatím se nějak nedaří, svítí to tak divně do zelena, tak asi koupím ty modré led diody s paticí do palubni desky...
Klima asi změnit nepůjde, protože je to řešeno oranžovým plastem který nasvěcuje žárovka no...
Jinak pokud stačí dozapojit jen 7 kabelů, tak to je pohoda, to bych sám asi zvládnul...
Brácha je vyučenej elektrikář slaboproud takže mi pomáhá přepájet většinu diod a kámoš je zase vyučenej autoelektrikář, takže když dáme hlavy dohromady, tak to snad zvládneme...

Každopádně dík moc za radu

PříspěvekNapsal: pát dub 13, 2012 7:21 pm 

Zdravím chlapy,mám taky ten malý BC ,a když ty kable co tam jsou píchnu do velkého bdue mi to fungovat,nebo spíše co nebude fungovat ... Díky moc za odpověď ...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]