BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 23, 2025 6:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon lis 15, 2010 8:59 am 

Taky záleží, jakou máš cenovou představu. Určo běž do 6ti válce, ale nekupuj 2.0 (m52 = 150ps), když dvojlitr, tak m54 se 170ps (obsah 2.2ccm).
Mám 323i v sedanu, momentálně mi ukazuje BC 8,1l/100km (najeto cca 3,5tis km, co jsem si bafo přivezl z německa). Čím víc ve výbavě, tak tím líp, to je jasné (ale dost výbavy jde dodělat) Já jsem zrovna před 14dni dodělal samozatmívací vnitřní zrcátko a ještě se chystám na multifunkční volant.
6ti válce jsou držáky, tam bych se nebál o motor a podvozek, brzdy, karoserii zjistíš sám jak na tom je.

PříspěvekNapsal: úte lis 23, 2010 9:24 pm 

martini píše:
Jenomže emoce v tomhle rozhodování hrajou roli - kdyby ne, tak bych v tuhle chvíli uvažoval, jakou si vybrat barvu na Fabii :D

Pokud mluvíš o emocích, tak já mám blbého 2litra E36 a zvuk je PARÁDA! Párkrát sem byl vožen v E39 530d bratrancem, šlápnul na to a... no jede to fajně (i když kvůli váze ne zas tak moc, 328i, 323i by tomu natrhry prdel), ale u vyšších otáček WTF?? KDE JE ZVUK MOTORU? Jenom nějaký nespecifický hukot. Pak mě taky kdysi svezl v E46 320d jóó, tež jede dobře (ovšem moji "líné" 320i mezi dědinama ujet nedokázal) a ve vyšších otáčkách jsem neslyšel vubec nic - jen vzduch. No... zas tam je "kopačka" ve 2000 otáčkách. Emoce? Nejsou.

Jeho dlouhodobé spotřeby, co jsem zahled na boardcompu:
E46 320D: 6.7 l/100km
E39 530D: 7.6 l/100km

To mě utvrdilo vtom, že nechci dýzla a jdu do 323i, nebo 328i. Ty cca 2 litry navíc dlouhodobé spotřeby mi už teď vynahradil můj 2litr zvukem. A co teprv 2.5l (2.8l) motor? Jupí :D :D

Myslím, že máš rozhodnuto :idea:

Naposledy upravil PeteBMW dne stř lis 24, 2010 12:10 pm, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2010 10:02 am 

Kamos z vesnice koupil e46 320d,,, ze prej na jezdeni do prace a podobne reci.... neutekl ani rok a uz ma v garazi e30 327(ostrou). stavi si ji na blbnuti. A je z ni unesenej!!!! (ja teda taky)

proste Diesel uspokoji, ale benal to jsou emoce 8-)

Lada Niva na tuhých

PříspěvekNapsal: stř lis 24, 2010 6:52 pm 

jedině 328 žere to trošku víc jak 323 a jede to 318 žere a nejede a to samé 320

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 1:14 pm 

Já mám E36 323i Coupe rok 96 a dá se s ním jet za 8 - 9 litrů... Jediny nejhorši, když teď v zimě jezdíš krátky pojezdy, než se ten šestihrnek pořádně zahřeje (cca 10 min. jízdy), tak jedu za 11 - 13 litrů, ale jak se dostane motor na provozní teplotu, tak spotřeba spadne na nějakých 8 - 9 litrů, záleží jestli máš těžkou nohu nebo jedeš na spotřebu no...
Každopádně pokud můžu poradit, tak vem 323i případně 328i, nic jiného bych asi nechtěl.

Při koupi musíš auto pořádně projet a prozkoumat každý detail, auto je celkem závažná věc a ne rohlík v supermarketu, takže jak ti tu někdo radil, ať si vezmeš odborníka s diagnostikou, tak bych to viděl jako celkem užitečkou radu...
Já auto kupoval 5 hodin, prolezl jsem komplet každý detail.

Kdyby jsi náhodou narazil na nějakého neochotného prodejce, který tě nechá svízt sotva 5km a ještě do tebe bude hučet ať si pospíšíš, že nemá čas, tak od toho ruce pryč, to bývá většinou poděl.

Hodně štěstí při výběru

PříspěvekNapsal: pon pro 13, 2010 1:22 pm 

PeteBMW píše:
martini píše:
Jenomže emoce v tomhle rozhodování hrajou roli - kdyby ne, tak bych v tuhle chvíli uvažoval, jakou si vybrat barvu na Fabii :D

Pokud mluvíš o emocích, tak já mám blbého 2litra E36 a zvuk je PARÁDA! Párkrát sem byl vožen v E39 530d bratrancem, šlápnul na to a... no jede to fajně (i když kvůli váze ne zas tak moc, 328i, 323i by tomu natrhry prdel), ale u vyšších otáček WTF?? KDE JE ZVUK MOTORU? Jenom nějaký nespecifický hukot. Pak mě taky kdysi svezl v E46 320d jóó, tež jede dobře (ovšem moji "líné" 320i mezi dědinama ujet nedokázal) a ve vyšších otáčkách jsem neslyšel vubec nic - jen vzduch. No... zas tam je "kopačka" ve 2000 otáčkách. Emoce? Nejsou.

Jeho dlouhodobé spotřeby, co jsem zahled na boardcompu:
E46 320D: 6.7 l/100km
E39 530D: 7.6 l/100km

To mě utvrdilo vtom, že nechci dýzla a jdu do 323i, nebo 328i. Ty cca 2 litry navíc dlouhodobé spotřeby mi už teď vynahradil můj 2litr zvukem. A co teprv 2.5l (2.8l) motor? Jupí :D :D

Myslím, že máš rozhodnuto :idea:

Já mám na té 323i sportovní K&N filtr a nějakou decentní sportovní koncovku (není to žádnej uřvanej remus), ale když někoho předjíždím a motor se dostane na 3,5 - 6 tisíc, tak to rezonuje jak kdyby jsi seděl v mustangu, takže ono je někdy docela problém mít lehkou nohu, když víš že od 3,5 tisíc začíná ten zdravej zvuk :lol:
naftu bych asi nechtěl, je tam hodně věcí ktery se můžou posrat a zvuk oproti benzínu nic moc

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]