BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 3:57 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Díly na E36 Coupe
PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 1:13 am 

V tom ti moc neporadím, nikdy jsem to taky neřešil. Ale zřejmě někdo už s tím zkušenosti má..

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 1:14 am 

No...vlastně moment, pokud koupíš auto se stejným (ovšem vadným) motorem, tak to přece není výměna kastle, ale motoru. A to je úplná hračka.

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 1:23 am 

PeteBMW píše:
No...vlastně moment, pokud koupíš auto se stejným (ovšem vadným) motorem, tak to přece není výměna kastle, ale motoru. A to je úplná hračka.

No to jo, jenže to bych musel zrušit pojistku na to moje, musel bych ho nechat odhlásit a pak ještě podplatit nějakej vrakáč aby mi dali doklad o sešrotováni + to dalši auto nechat pojistit a přepsat...
To máš strašny běháni po úřadech a cca 10 tisíc jen za úřady )-:

Nejrači bych koupil něco bez TP a jen na STK nahlásil "výměnu kastle"...

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 1:34 am 

Zrušit pojistku = 0,- Kč
Odhlásit auto = 0,- Kč
Ekologická likvidace = 0,- Kč http://www.ekolikvidacevozidel.cz
Dále si myslím, že pokud vyměníš motor 2.5l 170kW za 2.5l 170kW,tak to ani nemusíš nikde na úřadě přepisovat, protože číslo motoru snad nikdo kontrolovat nebude. Nebo jo?

0+0+0=0 Tak kde máš těch 10 tisíc :?: Jo možna ještě můžeš 10 tisíc vydělat na dílech co prodáš - no tak to jo...

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 8:56 am 

Výměna karosérie, rámu, podvozku

Žádost o provedení změn údajů v registru silničních vozidel musí obsahovat:

* technický průkaz silničního motorového vozidla a přípojného vozidla
* osvědčení o registraci vozidla část I.
* doklad od nabytí nové karosérie (rámu, podvozku), tj. faktura, JCD, CV
* souhlas výrobce, akreditovaného zástupce k výměně
* potvrzení autorizovaného servisu, opravny o provedené výměně
* protokol o technické prohlídce vozidla po výměně karoserie
* při této změně dochází k tzv. obnovení čísla VIN
* správní poplatek dle zákona č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích

http://www.mujes.cz/informace-odboru/od ... serii.html

Takže to vypadá, že ti to první musí schválit BMW (p. Stehlík), pak musíš s autem na technickou a na úřadě je myslím poplatek jenom 50,-

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 2:43 pm 

PeteBMW píše:
Zrušit pojistku = 0,- Kč
Odhlásit auto = 0,- Kč
Ekologická likvidace = 0,- Kč http://www.ekolikvidacevozidel.cz
Dále si myslím, že pokud vyměníš motor 2.5l 170kW za 2.5l 170kW,tak to ani nemusíš nikde na úřadě přepisovat, protože číslo motoru snad nikdo kontrolovat nebude. Nebo jo?

0+0+0=0 Tak kde máš těch 10 tisíc :?: Jo možna ještě můžeš 10 tisíc vydělat na dílech co prodáš - no tak to jo...

Jo jenže když chceš auto odhlásit, musíš ho nechat ekologicky zlikvidovat a je škoda likvidovat auto, které má ještě nějakou hodnotu, takže se to dá udělat tak, že jim šoupneš třeba 2 tisíce aby ti dali doklad a pak si to prodáš na díly...
+ zrušení a přepsání pojistky na jiné auto, to bych platil už plnou palbu když nemám bonus... a hlavně platit technickou atd.. )-: taky celkem drahy no

PříspěvekNapsal: stř úno 16, 2011 2:47 pm 

paca píše:
Výměna karosérie, rámu, podvozku

Žádost o provedení změn údajů v registru silničních vozidel musí obsahovat:

* technický průkaz silničního motorového vozidla a přípojného vozidla
* osvědčení o registraci vozidla část I.
* doklad od nabytí nové karosérie (rámu, podvozku), tj. faktura, JCD, CV
* souhlas výrobce, akreditovaného zástupce k výměně
* potvrzení autorizovaného servisu, opravny o provedené výměně
* protokol o technické prohlídce vozidla po výměně karoserie
* při této změně dochází k tzv. obnovení čísla VIN
* správní poplatek dle zákona č. 634/2004 Sb. o správních poplatcích

http://www.mujes.cz/informace-odboru/od ... serii.html

Takže to vypadá, že ti to první musí schválit BMW (p. Stehlík), pak musíš s autem na technickou a na úřadě je myslím poplatek jenom 50,-

Díky za informace, ale pochybuji, že mi to v BMW schválí...
Zkusím se ještě poptat v karosárně za kolik by mi to vyrovnali na stolici, zadni okno mi sežene kámoš cca za 2 tisíce, ten kufr se nechá vyříznout a navaří se tam novej kus plechu + se to nechá zakitovat, to by mi udělal taky kámoš za pár peněz a pak ta plechařina jako je kapota, blatníky, nárazníky, čelo, držák čela a podobně, to by se dalo sehnat za 8 tisíc fungl nové 8-)

Teďka nastupuju do nové práce, a výplata je celkem do pohody, takže je mi jedno, jestli to bude stát 15 nebo 35... Hlavně abych měl zase auto v pořádku a dalo se s tim jezdit. Stejně mám v plánu to tunit (sportovni stabilizátory, výměna čepů, ramen, světel, kol, výfuku a podobně, takže náklady za opravu moc neřešim) Je mi toho auta moc líto a nerad bych poslal další kupéčko na vrakáč, to by tu za chvíli v česku žádné nejezdilo

PříspěvekNapsal: pát úno 18, 2011 1:07 pm 

ty vole... furt jenom hrotíš.. asi nevíš jak to v dnešní době funguje :-D uděláš to tak, že seženeš jinou kastli: klidně i 4 válec, maji stejný chladiče jak 6val, držáky na motor není problem předělat (rozhodně to bude snažší než rovnat tvoji zbořku). přehodíš na kastli: motor, převodovku, elektriku, nápravy, podvozek, difer, poloosy, kardan - v případě 4 valce, když koupíš takovou 320i coupe tak přehodíš jen motor, převodovku, elektriku, poloosy kardan a difer :-) Zavoláš panu Stehlikovi dohodneš se s ním, on ti schváli tu novou kastli ta 1000,- kč, pošle ti poštou papir a hurá si s tim papírem frčíš na úřád zažádat o přepis karoserie ;-) a jezdíš si s nikdy nebouraným autem, rozhodně to výjde levnějc a utratíš míň nervů než když budeš dávát dokupy tenhle vrak to mi věř.

a když příjdeš s timhle vrakem ke karosařovi, že to chceš narovnat tak se ti max zasměje a pošle tě do háje :-D

jo a dokonce někde na bmwklubu někdo nechával coupe kastli za odvoz...

e36 318tds compact
Obrázek

PříspěvekNapsal: pon úno 28, 2011 1:34 am 

icecold píše:
ty vole... furt jenom hrotíš.. asi nevíš jak to v dnešní době funguje :-D uděláš to tak, že seženeš jinou kastli: klidně i 4 válec, maji stejný chladiče jak 6val, držáky na motor není problem předělat (rozhodně to bude snažší než rovnat tvoji zbořku). přehodíš na kastli: motor, převodovku, elektriku, nápravy, podvozek, difer, poloosy, kardan - v případě 4 valce, když koupíš takovou 320i coupe tak přehodíš jen motor, převodovku, elektriku, poloosy kardan a difer :-) Zavoláš panu Stehlikovi dohodneš se s ním, on ti schváli tu novou kastli ta 1000,- kč, pošle ti poštou papir a hurá si s tim papírem frčíš na úřád zažádat o přepis karoserie ;-) a jezdíš si s nikdy nebouraným autem, rozhodně to výjde levnějc a utratíš míň nervů než když budeš dávát dokupy tenhle vrak to mi věř.

a když příjdeš s timhle vrakem ke karosařovi, že to chceš narovnat tak se ti max zasměje a pošle tě do háje :-D

jo a dokonce někde na bmwklubu někdo nechával coupe kastli za odvoz...

Jo, díky za info...
Teď jsem našel na netu nějaky kupéčko (kastle + dveře, skla, podvozek atd) za 15 tisic... akorát bych to nechal stříknout na červeno a pohoda, zbytek nepotřebných věcí by se prodal na díly.

A jak je to s pojistkou?? mám tu svoji zrušit, nebo nechat?? jako myslím si, že tak do 2, max 3 měsíců už bude auto pojízdný...

PříspěvekNapsal: úte bře 01, 2011 2:15 pm 

No pojistka je jednak na registrační značku, ovšem taky na VIN. Takže by se to chtělo informovat na tvé pojišťovně jak je to se změnou kastle.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]