BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 5:16 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: brat nebo nebrat??
PříspěvekNapsal: pát zář 24, 2010 5:02 pm 

Dee píše:
paca píše:
No ono vozit 325i (r.v. 91-94) z německa už nemá smysl (přihlášení cca 9tis (euro2) + dovoz, tak jsi na nějakých 15tis) a když je to "krasavec s výbavou" tak stojí minimálně 2000,- eur a výš.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lsnbtleb1rvr

No nevim kde si vzal, že za přihlášení na český papíry dáš 15tis. Zaplatíš klasicky eko daň (tu platíš i za český auta). Pak normálně technickou (klasicky co platíš za každý jiný auto), přihlášení (jako za každý jiný auto), jenom přihlášení na český papíry tě vyjde cca na 3tis. Takže to vyjde kolem a kolem o 3tis víc (nemluvim o dopravě jako jsou náklady na benzín a cena převozek, který nejsou podmínkou). Ale hlavně jde o to, že auto z německa bude o 100% v lepším stavu než ty vylítaný herky u nás. A budeš mít aspoň 90% jistotu v kilometrech jelikož v německu přetáčení kiláků je trestnej čin za kterej si deš u nich sednout natvrdo. :)

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b3wrcz1nbeis tohle by se ti nelíbilo? Taky počítej s tim, že s cenou se dá vždycky hejbat... Já byla v německu pro auto za 3400eur a odvezla jsem si ho za 3000eur

Jako nevypadá špatně, ale není nafocenej interiér, takže nevím, z čeho jsou sedačky, jestli to má tachometr do 240 nebo 260 a jestli to má vůbec klimu, či digiklimu??
auta z německa nejsou špatný, ale obávám se, aby mě to nevyšlo ještě dráž než v česku no

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 10:50 am 

Tak nakonec se naskytl celkem dobrej kousek a asi pro něj pojedu...
Sice mě štve, že to neni coupe, ale zase to má docela v pohodě výbavu a motor...
http://auto.bazos.cz/inzerat/6998514/BMW-328i-E36.php

Co na něj říkáte vy?? Pojedu pro něj někdy v průběhu tohoto týdne

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 12:50 pm 

No uvidíš jak to bude vypadat v realu, hlavně ty vyválcované lemy ;) Výbava je solidní.

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 4:50 pm 

Hmm, tak prej se prodalo, takže hledám něco jinýho...
Ale bohužel všechno je z Chebu, Chomutova, Plzne nebo Mostu )-:
To mám všechno tak 400km daleko, to bych musel jet na jistotu no...

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 5:20 pm 

Si to naplánuj na jeden den tak, že stihneš obhlídnout třeba pět aut a když se ti nějaké bude líbit, stihneš se pro něj vrátit. Akorát musíš vyjet tak, abys na prvním byl třeba v osm ráno :-)

Těžko čekat, že pro tebe ideální auto bude někdo prodávat v sousedství, za dobrou cenu a ještě dostaneš slevu. Nekupuješ rohlík, ale celkem drahou věc na pár let. A koupit nějakou ludru jen kvůli tomu, že to bylo za domem, to bych si asi potom vyčítal, že jsem těch pár set km nejel.

PříspěvekNapsal: pon zář 27, 2010 10:56 pm 

archeolog píše:
Si to naplánuj na jeden den tak, že stihneš obhlídnout třeba pět aut a když se ti nějaké bude líbit, stihneš se pro něj vrátit. Akorát musíš vyjet tak, abys na prvním byl třeba v osm ráno :-)

Těžko čekat, že pro tebe ideální auto bude někdo prodávat v sousedství, za dobrou cenu a ještě dostaneš slevu. Nekupuješ rohlík, ale celkem drahou věc na pár let. A koupit nějakou ludru jen kvůli tomu, že to bylo za domem, to bych si asi potom vyčítal, že jsem těch pár set km nejel.

Teď mi nabízí typek tohle:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -3/8320003
Píše, že je auto celkově v dobrém stavu, jezdí s ním každý den do práce a nikdy ho nenechalo někde viset... Jediná věc který by se prý měla vyměnit jsou brzdové destičky, jinak OK...
ale uvádí, že je auto na německých značkách, tak nevím, jestli do něho jít nebo ne...
Myslíš si, že kdyby zlevnil na 45 tak by to byl dobrej kup??

jo a kde na E36stce najdu vin kód karoserie a motoru?? ať si ho můžu při koupi ověřit s TP

PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 11:21 am 

Hele podle fotek těžko soudit, co je dobrej kup. Ono není problém i úplnej vrak nafotit tak, že podle fotek vypadá na největší libovku. U toho odkazu - pokud by to bylo jak píše, bude cena adekvátní, nicméně mám zkušenost, že u takhle starých aut to obvykle není "jen vyměnit destičky". Spíš je to o tom zajet se na to kouknout, nejlíp třeba s mechanikem, který mi to bude opravovat nebo BMW aspoň rozumí, prolézt, prohlédnout, vyčíslit si, co bude potřeba udělat, kolik to bude stát a podle toho to buď vzít nebo ne.

Je potřeba si uvědomit, že pro někoho je "top stav" když to auto jakž takž jezdí a pro jiného to znamená, že všechno funguje do poslední žárovky v palubce a auto bylo opravováno jen origo díly. Ze zkušenosti - pro většinu inzerujících je to většinou ten první případ, takže bych nějak dopředu nejásal a spíš bych byl radši na místě příjemně překvapenej.

Konkrétně tohle auto se prodává za cenu spíše průměrné E30 325i, takže bych nějakou libovku na kterou nebudu muset pár let sáhnout asi nečekal, i když můžeš mít štěstí a udělat kup roku :P

Pokud chceš opravdu pěkné auto, kouknul bych třeba do inzerce na BMWklubu, kde se většinou majitelé o auto starají o dost lépe než někdo, kdo to má jen na frajeření nebo prostou přepravu z bodu A do bodu B a prodává to třeba jen z důvodu koupě jiného BMW. Sice tomu bude odpovídat i cena, ale věř tomu, že pokud koupíš nějakou vránu za pár korun a budeš ji chtít dát aspoň trochu do kupy, stejně se dostaneš nad cenu dnes prodávaných leštěnek.
A vzhledem k tomu, že E36 se prodávají od 15 tis. do 200 tis., musí tomuto rozpětí odpovídat i kvalita daného vozu.

PříspěvekNapsal: úte zář 28, 2010 9:01 pm 

VIN najdeš schovaný jak je plast pod oknem a je pod pravým (spolujezdec) stěračem. Samozřejmě musí být i štítek v motorovém prostoru.

PříspěvekNapsal: stř zář 29, 2010 11:57 am 

paca píše:
VIN najdeš schovaný jak je plast pod oknem a je pod pravým (spolujezdec) stěračem. Samozřejmě musí být i štítek v motorovém prostoru.

OK. díky za info (-:

PříspěvekNapsal: sob říj 02, 2010 12:07 am 

Dneska jsem se jel podívat na tohle báwo:
http://bmw-autobazar.sbazar.cz/bmw-e36- ... 55474.html

týpek říkal, že je v super stavu, novy brzdy, tlumiče, světla atd, všechno že je OK...
Tak tam přijedem a prvni co mě nejvic dostalo, že to nebyl manuál ale automat... o tom se vůbec nezmínil...
Karoserie domrdaná jak kdyby s tim autem někdo lital destruction derby :-D
v kapotě vyřezany díry (asi pro okrasu), podvozek sniženej že kola drhly o lemy když se vytočil plnej rejd... při plnym plynu se nejvic roztřepal volant a ještě celkově dojebany spoilery a bočni lišty, protože to bylo kurevsky nizko...

Jako za 40 bych do toho fakt nešel, to auto mělo hodnotu tak 20... a ještě k tomu VIN na karoserii byl zbroušenej a byl vyraženej v plastu pod stěračem :-D nevypadalo to moc originálně...
A když už tipek nevěděl co má řict, tak na mě zkoušel, že automatická převodovka se dá předělat na manuálni za 3 tisice a dá se to udělat aji doam v dilně... :-D :-D :-D :-D :-D :-D
to byl fakt konec jako :-D takže jsme najeli 450km zbytečně.... pro příště budu vybírat něco o hodně novějšího.. pod rok 96 nejdu

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]