Byl jsem 5 let v Holandsku. Dělal jsem dáse říct nekvalifikované práce. Ale když se na to tak podívám, tak to co je tam nekvalifikovaná práce tak na to v ČR musíš projít 2kola výběrového řízení a ještě mít maturu, takže... Tam tě vemou, aniž by tě vůbec viděli, když vidí za týden, že to nedávaš, tak pápá... Je tam strašně flexibilní trh práce , všechno jde přes agentury práce. A dokonce i klasický Holanďan nastoupí přes agenturu, po měsíci,dvou, nebo třech když je sním firma spokojená nabídne mu pevnou smlouvu. Cizinci to nabídne tak po roce. Takže z toho vyplýva, že když děláš přes agenturu, můžou tě kdykoliv vyhodit. Na tvé místo už čeká dalších 10 (poláků).

První 2 roky jsem ty poláky nedával, ale jak sem byl furt převážně jen snima, tak jsem se naučil dobře polsky, no pak mě žrali jako blázen. Oni totiž čechy strašně žerou, jen čech jim nedá šanci.

Takže poslední 2 roky jsem si kolem sebe udělal pořádek a image a mám i pár dobrých kámošu poláku, které určitě pojedu navštívit do NL, nebo PL. Asi tak o NL.