Měnil jsem baterie v DO a přestalo mi komukovat s autem
Našel jsem na e30.cz návod
a) zavřeme se v autě (nepodcenit)
b) klíč strčíme do spínací skříňky, otočíme na max. 5 sekund do polohy 1 a vrátíme do polohy 0
c) obdelníkové tlačítko DO stiskneme a držíme, mezitím během deseti sekund 3x krátce stiskneme kulaté tlačítko, pak pustíme i obdelníkové; máme-li dobrý časový odhad, začne dioda pomalu blikat
d) teď už se snadno trefíme do desetivteřinového intervalu, během něhož klíč přemístíme do vzdálenosti max 15-ti centimetrů pod vnitřní zpětné zrcátko, namíříme vysílač na přijímač a něco zmáčkneme
e) byli-li jsme úspěšní, dostane se nám gratulace v podobě zamčení a odemčení centrálního zamykání
f) máme-li k autu víc klíčů (maximálně však čtyři), je nutno je iniciovat během dalších třiceti sekund, přičemž opakujeme pouze body c)-e)
Dle návodu jsem se držel a zkusil jsem to spárovat snad 50x. Nedařilo se

(jako spoustě ostatních)
Dnes jsem sedl do auta, že to ještě zkusím.A můj postup byl následující.
Zavřel jsem dveře.
Zasunul klíč a otočil do polohy 1 na cca 3s
klíč jsem vyndal. Stiskl a držel jsem tlačítko pro odemčení
Po dvou sekundách jsem stiskl kulaté tlačítko pro zamknutí, po dalších 2 vteřinách jsem ho o5 stiskl a po dalších 2 vteřinách jsem ho stiskl naposled.
Vyčkal jsem ještě 4sekundy a pak jsem tlačítko odemknutí pustil. Přiblížil jsem klíč ke zpětnému zrcátku a stiskl kulaté tlačítko pro zamknutí. Auto se zamklo a odemklo......
Vzal jsem druhý klíč
Stiskl a držel jsem tlačítko pro odemčení (10sekund)
Po dvou sekundách jsem stiskl kulaté tlačítko pro zamknutí, po dalších 2 vteřinách jsem ho o5 stiskl a po dalších 2 vteřinách jsem ho stiskl naposled.
Vyčkal jsem ještě 4sekundy (abych dodržel 10sekundový limit) a pak jsem tlačítko odemknutí pustil. Přiblížil jsem klíč ke zpětnému zrcátku a stiskl kulaté tlačítko pro zamknutí. Auto se o5 zamklo a odemklo......
Takže nejvíc záleží na intervalech v jakých se ty tlačítka mačkaj...... Stačí tlačítko pro zamčení stisknout každé 3 vteřiny a už to nefunguje..... !!!
Doporučuji vzít si stopky a čas opravdu měřit.
Na autě jsem to opravdu zkoušel snad 50x, v různých intervalech (samo jsem dodržel 10sekundové držení tlačítka odemknutí) takže jsem nový baterie téměř zase vytřískal
Snad vám tento můj vyzkoušený a upřesněný návod pomůže