BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 07, 2025 5:20 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: koupe bmw - prosim o radu nebo nazor
PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 11:16 am 

Ahoj vsichni... mam pred sebou prijemny problem a to porizeni noveho (ikdyz ojeteho) vozu. Vzhledem k tomu, ze s pritelkyni planujeme prcka, tak moje volba padla na 5er touring. Timto bych vas prosil o radu jaky vybrat??? Trochu vam popisu svoji situaci... Jezdim tak 70% mesto a 30 % okresy a dalnice, rocne najedu tak 20 - 25 tisic km... Predstavu mam asi takovou, ze bych chtel 5er touring r.v. 2009 a mladsi a slusne vybavenou (komfort sedacky a na 100% automat atd.) A jeste zvazuju jestli xdrive nebo ne, chapu, ze to jsou naklady navic (at uz spotreba nebo servis), ale rodina je na prvnim miste a jeji bezpecnost k tomu patri taky, ale o penize jde taky. Ja osobne si myslim, ze na ten mesic kdy jsou na cestach srac.y je to zbytecny. Takze moje otazky jsou:

1. Jakou motorizaci vybrat? Zda benzin nebo nafta?
2. Xdrive jo nebo ne?
3. Je touring nutnost? Nestaci sedan (nekde jsem se docetl, ze ma jeste vetsi kufr nez kombi) ikdyz je to o nakladacim prostoru?

Predem dekuji za kazdou radu nebo nazor...

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 9:53 pm 

Dobrý den,
při tomto nájezdu km bych Vám doporučil benzin. Novější BMW mají hodně slušnou spotřebu a servis levnější. Dále při poměru jízdy město a mimo bohatě postačí 520 i popř 525i. Na Xdrive bych se vyprdnul. stabilizační systém je velmi dobrý a pokud si nebudete kupovat 530 a výše jen tak se Vám to nepodaří přetočit. Sám mám 320D 130kw a i při velké snaze mě ASR nepustí. A poslední jestli sedan nebo kombíka. Sedan je hezčí, ale pro svojí práci potřebuji kombi. Takže tady vybírejte podle toho co potřebujete.

PříspěvekNapsal: pát led 25, 2013 10:03 pm 

BMW E46 320D 110 kw je ideal, Spotřeba okolo pěti, ND za babku, jsem s tím naprosto spokojen , všude sníh - led a já jezdím líp než předo kolky, luxusní elektronická armáda pomocníků, ale pokud pětku tak 530D je ideal

PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2013 11:48 am 

Zdravim, mam podobny problem. Uvazuju taky o koupi 5er Touring a nevim jestli benzin nebo nafta. Ale na netu jsem nasel, ze napr. 520i v Touringu ma spotrebu kombinovanou 6,9l/100km je to vubec mozny na tak tezky auto? Rocne najezdim cca. 25 000km, ale je v tom prave hodne mesto nebo kratke pojizdky tak 60% a zbytek nemecke dalnice. Tak myslim, ze ten benzin by byl pro me lepsi pokud je ta spotreba takova. Uvazuju o aute z roku 2008, pripadne an co si dat pozor? Koupim to asi v DE nebo v NL.
Diky za nazory.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]