BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 12:18 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: E39 kouslá spojka
PříspěvekNapsal: pát kvě 30, 2014 10:23 am 

Ahoj, zdravím Vás. Mám problém - za poslední 3 měsíce se mi už cca 4x jakoby kousla spojka - vůbec nespojila, jako by zůstala vyšlápnutá. Pedál na pocit byl normální, ale spojka nespojila a to vůbec - ani jsem necítila že by byla třeba alespoň trochu v kluzu, prostě nic. Stalo se mi to jak při rozjezdu, tak při řazení. Po pár vyšlápnutích se zase chytila a byla normální.

V servisu mi řekli že spojka už není pěkná (to vím) a že je třeba jí vyměnit. Nicméně v normálním provozu neprokluzuje, dají se s ní dělat i řekněme lehce prudší manévry a v pohodě. Včera po příjezdu ze servisu mi to nedalo a šla jsem to znova zkoušet a prostě si nemůžu pomoct, sice není pěkná, ale funguje úplně v rámci normálu, klidně si myslím že by se s ní dálo ještě něco najet.

Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nenapadá Vás čím by to mohlo být? Mám podezření na hydrauliku ve spojce, pokud by brzdovka co tam je už byla hodně ošklivá, že by se něco přidřelo? Napadlo mě i nějaké zavzdušnění, ale tam mi nesedí to jak málo často se to projeví a že je to takový stav 0/1 - buď úplně ok, nebo úplně špatně.

Spojka se bude měnit, stejně by se to muselo časem udělat, ale otázka je, na co se podívat dalšího - nerada bych aby se po opravě opakovalo to samé :-( situace kdy např. odbočujete doleva a ve chvíli kdy tam vjedete a řadíte vám auto přestane jet není vůbec ani trochu zábavná :-(

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]