BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon črc 07, 2025 9:50 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát črc 15, 2011 11:55 pm 

Chlapi, před měsícem jsem koupil 525d touring (e61), r.v. 2007, najeto měl 190.000km. Najel jsem zatím cca 5000 km a už po prvních 1.000 najetých kilometrech se vyskytl 1.problém - každých cca 600-1000 km musím dolévat chladící kapalinu (cca 0,5 - 0,75l), neb záhadně mizí - v motoru ani pod autem to nevypadá na netěsnost chladícího systému. 2.problém se vyskytl na cca 194.500 km, kdy se na displeji BC objevila ikonka čerpadla a hláška "Increased emissions" - jako laik usuzuji, že by mohl být v prčicích katalyzátor nebo lambda sonda? Můžete někdo z vás poradit odhadnout, kde by mohl být problém u obou závad? dík

PříspěvekNapsal: pon črc 25, 2011 2:25 am 
Site Admin

To ze netesni nejaka hadice se poznava hodne blbe. Kdyz to kape malo, tak se odpari rychleji, nez si toho vsimnes. Je dost dobre mozny, ze to auto kvuli tomu prodali, protoze to klidne muze byt praskla hlava/tesneni pod hlavou. Uz jsem nekolikrat zazil, ze jakmile autu zacala mizet voda, tak majitel auto obratem strelil (lidi jsou zmrdi), protoze se bal aby to nebyla hlava/tesneni a pritom to byla jen hadice.

Co se tyce emisi, tak bych to nechal dat nekde na diagnostiku.

PříspěvekNapsal: pon črc 25, 2011 10:58 am 

Jj, je to přesně tak jak píšeš, ad 1.: nakonec v ohybu hadice byla dírka jak od špendlíku, tudíž se to hned odpařovalo a nešlo to poznat. Ad 2. Byl přicpaný AGR ventil, takže se to vyčistilo a rozchodilo. Nakonec dobrý, neb mě to stálo všechno do 2tis., ale pokud by to bylo prasklý těsnění pod hlavou, to se radši ani neptám kolik.... :roll: A díky za reakci.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]