BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 17, 2025 8:19 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Výměna volantu E36
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 5:21 pm 

Zdravím,chystám se na výměnu volantu ve své E36 r.v.92.Mám tam klasické origo čtyřrameno(bez airbagu) a chci jej vyměnit za origo sportovní tříramínko,chci se zeptat co vše výměna provází,zda je nutné kompletní odstrojení palubovky,atd.atd.Nemám vůbec šajn,díky.

Předmět příspěvku: Re: Výměna volantu E36
PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 5:53 pm 

Woody88 píše:
Zdravím,chystám se na výměnu volantu ve své E36 r.v.92.Mám tam klasické origo čtyřrameno(bez airbagu) a chci jej vyměnit za origo sportovní tříramínko,chci se zeptat co vše výměna provází,zda je nutné kompletní odstrojení palubovky,atd.atd.Nemám vůbec šajn,díky.

Na volantu zezadu(ze strany od palubovky) odšroubuješ krycí plast(asi 4 šroubky na křížák, nejspíš při tom budeš muset pozatočit různě volantem aby ses k nim dostal) kterej sundáš(nejspíš na něm bude kabel klaxonu, tak buď odpojit a nějak zaizolovat aby ti to nechytalo kostru, případně předtim odpojit baterku) a pak jen povolíš velkou matku co drží volant na tisícihranu(je dobré mít kola v rovině abys nasadil nový volant rovně, v případě jen sundání a nasazení toho samého si stačí udělat lihovkou čárku přez vnitřní a vnější 1000hran abys ho nasadil zpět jak byl) a nasadíš novej, přitáhneš matkou, zapojíš klaxon, přišroubuješ kryt. Otázka 15-20 minut ;)
S velikostí tisícihranu by myslím potíž být neměla jelito oboje origo e36. Snad se to dá takhle pochopit. Mnoho zdaru ;)

PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 7:45 pm 

pokud je to stejne jako u zigula, ci felicie, a musi se s volantem k sobe trhat, aby sel dolu, tak doporucuji si matku nechat na par zavitech. uz jsem videl hvezdicky pri sundavani jednoho volantu :mrgreen:

PříspěvekNapsal: úte úno 02, 2010 7:49 pm 

Maysner píše:
pokud je to stejne jako u zigula, ci felicie, a musi se s volantem k sobe trhat, aby sel dolu, tak doporucuji si matku nechat na par zavitech. uz jsem videl hvezdicky pri sundavani jednoho volantu :mrgreen:

:lol: Já když to dělal tak šel. Trochu zakvrdlat a pohoda. Ale třeba kámoš na saxu utrhl takhle kablík od bagu, jak to bral na sílu, tudíš to vůbec neni špatná připomínka.

PříspěvekNapsal: pát úno 05, 2010 9:01 pm 

Když jsme u toho, co výměna volantu s bagem...Předpokládám nejprve odpojit baterku...

PříspěvekNapsal: sob úno 06, 2010 2:29 am 

ironpipi píše:
Když jsme u toho, co výměna volantu s bagem...Předpokládám nejprve odpojit baterku...

Určitě to dělat s odpojenou baterkou.

PříspěvekNapsal: úte úno 09, 2010 10:48 pm 

Děkuji ;)

PříspěvekNapsal: sob úno 12, 2011 1:55 pm 

já mám e36 a tam hnusny 4 raminko a koupil jsem tříramínko z e46, na ten tisicihran mi pasnul, ale neseděj tam konektory, co s tím? jak předělat? pujde to? e36 ma 2 kabely do konektoru a e46 ma 4.

PříspěvekNapsal: čtv bře 31, 2011 8:20 am 

čau, já mám zase ten problém že volant nejde ani za nic sundat :cry: tahal jsem za něj jak to šlo dokonce jsem vyrobil takový provizorní stahovák a volant se nepohl ani kousek nevím si s tím rady už...

PříspěvekNapsal: čtv bře 31, 2011 10:03 am 
Moderátor
Moderátor

Tak zkus odemknout volant vložením klíčku a pootočením :lol:
Nevím co zde všichni řešíte :?
V případě volantu s bagem odpojíme baterku pokud nechceme v lepším případě dostat přes čenich a vypadat jako sněhuláci.
Volant odemkneme a pootočíme, zezadu pomocí imbusů odšroubujeme airbag který odpojíme a odložíme.
Na matce volantu si označíme polohu vůči náboji, nejlépe fixem, tak aby bylo poznat jak volan zpátky nastavit.
vytáhneme klíček a volan zamkneme, matku povolíme a sundáme.
Opět volant odemkneme a sundáme.
Dáme nový a postup opakujeme. Dáme si pozor na dobře utáhlou matku aby jsme pak netočili volantem jak děti v obchodních domech milionkrát dokola a ono nic (mohlo by to znérvozňovat proti vám jedoucí vozidla :lol: )

Nic složitého na tom není 8-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]