BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob čer 21, 2025 3:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: mám problém s motory
PříspěvekNapsal: sob pro 26, 2009 7:10 pm 
Moderátor
Moderátor

udělat z 316i bmw 325i přestavbou motoru je možné ale má to své pro a proti.

Pro přestavbu je potřeba si uvědomit že tě to vyjde na mnohem víc než auto prodat a koupit si nové s tímto motorem.
Kromě toho že budeš muset řešit problémy typu kde sehnat motor 2.5 a to budeš muset i s převodovkou, elektronikou, spojkou, a další hromadou dílů jako alternátor, startér, různé držáky, hadice atd.
Dále musíš vyřešit jestli máš možnosti přestavbu zrealizovat (tzn. mít na to prostory s vybavením) na zahradě to asi hodně těžko uděláš se šroubovákem a kladívkem ikdyž i takový Mc Guyver se může najít :lol:
Je to i o financích. Když už to budeš dělat tak věci jako výměna svíček, těsnění, náplní atd tě taky bude něco stát.
A v neposlední řadě budeš muset řešit českou byrokracii na úřadech, STk apod.
zapsat jiný motor do TP aby jsi prošel STk a neměl z toho problémy to je na dlouho a občas se stane že ti to nepovolí a jsi v Prd.... pardon ve sněmovně :twisted:
Když si to vše spočítáš tak doufám že dojdeš k závěru že to je kravina a že se vyplatí koupit si jiné a nekurwit originál jako to mnozí dělají.
Pokud se do toho přeci jen pustíš a´t už ze zvědavosti nebo proto že tě netíží čas, práce a peníze tk budeme moc rádi když se s náma podělíš o zkušenosti a informace v průběhu přestavby.

PříspěvekNapsal: sob pro 26, 2009 11:01 pm 

Doma jsem měl to samí s autem ,otec měl keci že to je moc na mě e36 2.0 a ručení ,no co prachy byly mí a tak jsem koupil a jsem rád moc auto jede krásně za plynem a hlavně 6ti válec je 6 ti válec pod 6 už nikdy nejdu je to lahoda a to ručení se přežije dáš čtvrtletně a v poho jsem spokojen :)

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2010 12:55 am 

ted si to samé říkam já:) Jenže já už na tom sem hůř protože já nejdu pod 8 válců a pokud bude další auto bude muset míc víc jak 300 koní:)

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2010 12:59 am 

elektrik píše:
ted si to samé říkam já:) Jenže já už na tom sem hůř protože já nejdu pod 8 válců a pokud bude další auto bude muset míc víc jak 300 koní:)

Tak to tak vypadá na E92 M3 :twisted:

PříspěvekNapsal: pon úno 22, 2010 8:30 pm 

podysek11 píše:
tak víš co,ám ho skoro rok a když jsem si ho kupoval,tak měl tenkrát fotr pindy kvůli tomu,že mi na silnější nedá prachy a že mě to seže atd hlavně ta pojistka mě mrdá :cry:

Sorry, ale tohle mi nedá... I kdybys ujel jenom mizernejch 10 tisíc km se spotřebou 10, tak při ceně benzínu 28/litr by tě benál stál 28 000. A ty řěšíš, jestli budeš platit pojistku o pár stovek víc? Nechápu...možná bych bejt tebou radši investoval peníze do průkazky na bus.

PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 2:01 am 

eeej nebudte na něj tak hnusný. On nemůže za to, že mu táta koupil auto a ani za to jak ho vychoval. A že chce kluk něco silnějšího než 1.6 je pochopitelný. Navíc určitě auto nebude smět třeba prodat, když mu ho koupil táta. Třeba to byl dárek nebo něco. Pojistku řeší proto, že by mu jí otec třeba nechtěl platit nebo by mu to prostě zatrhnul.
To že nám auto nikdo nekoupil a museli sme si na něj vydřít samy je sice celkem blbý,ale za to on taky nemůže tak proč mu neporadit.
Kluk může bejt šikovnej a může mít kámoše co se v autach vyznaj a je to pak všechno mnohem snažší. Koupí Nějakou zbořenou 325, přehází pár věcí a je to. Doklady se klidně přendaj na duhý auto a co zbyde se odveze na ekologickou nebo nechá na díly. Pak by to nemuselo bejt až tak drahý. A jestli je kluk z bohatý rodiny tak se pár tisíc na nějakou bořenou 36ku taky najde. Jen ať do toho jde, vyzkouší si co to obnáší, upevní si nervy a pochopí víc o fungování auta. Proč je tohle tak a ono jinak.

PříspěvekNapsal: úte úno 23, 2010 2:18 am 

PeteBMW píše:
elektrik píše:

Tak to tak vypadá na E92 M3 :twisted:

Tak kámo to ani nevim jak vypadá :lol: U mě se hodiny zastavujou v roce 2000 a dál už nemam vůbec žádný přehled krom některých supersportů. Já totiž když vidim ty nový nabroušený káry co mají 450 koní a víc tak bych pak musel vylezt ven a ten svuj vozovej park rovnou zapálit. Já si žiju v takovém světě kde tyhle auta neexistujou a na silnicích jich naštěstí taky neni moc vidět. Jedině tak si můžu zachovat klidnou hlavu a nezačít honit různý půjčky jen abych si auto koupil. Je to prostě silnější než já a amusim se s tim prát. Jak cejtim benzin tak ej to se mnou špatný :mrgreen:

PříspěvekNapsal: stř úno 24, 2010 7:11 am 
Moderátor
Moderátor

No tak si koupíš e30 M3 a dáš pokoj, a koupíš si rovnou dvě aby jsi se na těch 8 válců dostal a je to vyřešíno ne?

PříspěvekNapsal: čtv bře 04, 2010 8:03 pm 

S tou pojistkou,to myslíš vážně,není nic jednodušího,než sehnat lacinou pojistku. Já mám 20 autko 141Kw 2.5litr 1990 a platím cca 4200 ročně a to mám připojištěno autosklo,je to bez bonusů,kdo hledá,najde:)

PříspěvekNapsal: ned bře 14, 2010 8:17 pm 

Koukám že radama to tu zrovna nepřevažuje :D, tak poradím já... Kamarád má taky e36 kupé z 95 1.6, řešil motor 2.0 a vyřešil to nakonec tak, že si sehnal kontakt na nějaký týpky co se s BMW zabývaj ( Plzeňskej kraj, jestli chceš seženu na ně kontakt), auto jim tam dovez, řek jim udělat z toho dvoulitra a klucí řekli přijď za tejden. Za 4 dny mu volali že má hotovo. Dorazil pro auto, motor, převodovka, přední pérování překopáno, nechal tam ten starej motor se všim a cca 20tis a odjel a neměl s tim starost (STK přez zmáný a hotovo). Jinak výměna na zahradě s prd vybavenim je obtížná, a to jsem měnil motor za ten samej typ(1.8 M40), ale jezdim :)... Přeji mnoho úspěchů s přestavbou

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]