BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je sob črc 05, 2025 2:29 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký typ motorizace zvolit?
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 10:43 am 

Zdravím všechny.

Bohužel nejsem ještě majitel e46, ale doufám, že to to brzy změní. Pro mě e46 od r.98 snad nejhezčí auto, libí se mí snad i víc než ty nové. Někdy z jara mám v plánu kupovat, jen mám velké dilema jaký motor, hlavně nevím co od něj očekávat. Jen tak pro upřesnění, momentálně vlastním 1.6 78kw r.98, takže asi to bude velký rozdíl sednout do bmw:)

takže o jakých motorech uvažuji, 318i 87kw (jen nevím zda není dost slabá se srovnáním k mému dosavadnímu autu, ale říkám, je to jenom moje myšlenka, nikdy jsem v bmw nejel.) a 320d 100kw (přečetl jsem si už hodně, asi mě budete psát ať volím 110kw verzi.) ale peněz taký nemám nazbyt. Počítám s investicí 100-120tis. Autem nenajezdím příliš velké vzdálenosti, spíš město a 1 do týdne někam dál (50km), jaro léto, jezdím dost na výlety s přítelkyní, znáte to:) Takže raději bych asi byl pro ten diesel.

Pokud se najde někdo kdo mě něco málo napíše budu velmi rád:)

Předmět příspěvku: Re: Jaký typ motorizace zvolit?
PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 11:06 am 

Mko, to je jasný :lol: Ne, vážně. Jestli jezdíš převážně město krátké vzdálenosti a 1* týdně někam dál tak bych šel do té 318i. Benzín sice o něco víc spapá, ale je méně náročný na údržbu(myslim finančně) a v zimě ti nezamrzne. Nafta a benzín stojí v podstatě stále stejně. Benzínový auto koupíš levněji než naftový(když už ne levněji, tak určitě aspoň v lepšim stavu). Navíc co tak vim(jen z doslechu), tak nafty tyhle krátké přejezdy(tj. město) moc v lásce nemají. Myslim že ty prázdniny přežiješ s o něco vyšší spotřebou.
Dle mě asi tak ;)

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 11:19 am 

1,8 nebrat. málo válců , malej výkon - budeš to honit jak nadmutou kačenu a spotřeba bude tragická, a stejně to "nepojede"
320D bych taky nebral, když už tak 330D
Ideál je 325i - když BMW tak benzín - ropa patří do kamen :D

píšeš, že to máš na cukačky do města. proto bych volil benzín
1) rychleji se ti motor prohřeje - lépe snáší krátké štreky
2) nižší pořizovací cena tzn - můžeš si dovolit větší obsah a ještě ti zbyde na instalaci LPG.
3)nižší náklady na opravy
4) kdykoliv si do benziňáku můžeš dát LPG - a pak se pohybuješ třeba se 3litrem na spořebě okolo 6ti litrů a to se skutečně svezeš, a nemusíš se omezovat. - to se pak může jít 1,8 se 4 válcema a nízkým výkonem a svojí spotřebou 8-9 litrů zahrabat :idea:
Třeba dneska už vím, že bych pod 110 KW nešel :V

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 2:37 pm 

Broula píše:
1,8 nebrat. málo válců , malej ........

se 100-120tis kaček moc na výběr nemá pokud chce e46tku, zato se prodávají 6válce maximálně v e36tce (krasavci) ;)

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 3:03 pm 

paca píše:
Broula píše:
1,8 nebrat. málo válců , malej ........

se 100-120tis kaček moc na výběr nemá pokud chce e46tku, zato se prodávají 6válce maximálně v e36tce (krasavci) ;)

Přesně. A na běžný ježdění si myslim, že 87kW je ok. Jasně, pokud je pán sportovec, tak ať šetří a koupí si 2,5. Případně nešetří a koupí si e36ku........každopádně na to ježdění co psal bude lepší ten benzín.

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 3:41 pm 

Tak při tomhle rozpočtu bych na E46 rychle zapomněl a poohlížel se po hezký E36ce s pořádným motorem.. Pokud bazíruješ na E46ce,tak za chvilku budeš z 1.8 hodně zklamanej a zážitek z jízdy nikde... A pokud si koupíš ropu,tak do faceliftu stála za ho... takže ta její poruchovost ti pěkně vysaje peněženku...

Já osobně bych s takovým rozpočtem šel do pěkné E36ky s pořádnym motorem nebo šetřil a koupil za více peněz nějakou silnou E46ku.... (No je pravda,že tady trochu lžu protože bych si už trojku nikdy nekoupil.... :twisted: )

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 8:14 pm 

Ještě si přečti toto
http://www.e46.cz/index.php/bmw-e46-rad ... u-e46.html

PříspěvekNapsal: čtv úno 11, 2010 9:04 pm 

Nekupuj si 320d 100KW. Sice jede pěkně,ale neslyšel jsem na ten motor nic dobrého a bratranec ho i měl a sypalo se mu to jako štěrk. Dokonce se mu po půl roce sesypalo turbo. U tohoto motoru malá spotřeba nevynahradí náklady na servis ;)

PříspěvekNapsal: pát úno 12, 2010 10:53 am 

PeteBMW píše:
Nekupuj si 320d 100KW. Sice jede pěkně,ale neslyšel jsem na ten motor nic dobrého a bratranec ho i měl a sypalo se mu to jako štěrk. Dokonce se mu po půl roce sesypalo turbo. U tohoto motoru malá spotřeba nevynahradí náklady na servis ;)

Ano, ale v clanku nad tebou pisou ze u 320d byl jeden problem nahrazen druhym. Takze ta novejsi 110kw verze taky asi nebude o moc spolehliva, a cetl jsem ze pokud se tam poserou vstriky tak je oprava mnohem drazsi nez u 100kw.

PříspěvekNapsal: pát úno 12, 2010 11:25 am 

Drivers2 píše:
PeteBMW píše:

Ano, ale v clanku nad tebou pisou ze u 320d byl jeden problem nahrazen druhym. Takze ta novejsi 110kw verze taky asi nebude o moc spolehliva, a cetl jsem ze pokud se tam poserou vstriky tak je oprava mnohem drazsi nez u 100kw.

no cena CR vstrekov je samozrejme vyssia, 110kW varianta nie je zdaleka tak problemova ako 100kW (ale 110kW je pri Tvojom rozpocte unreal...)

s tym rozpoctom by som fakt siel do e36 a na e46 zabudol... (v pripade ze kupis e46 za kilo, potrebujes mat rezervu na vyriesenie problemov, za tie prachy preda auto v slusnom stave len zufalec....)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]