BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 10, 2025 8:12 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: E91 330xi chcípání a cukání
PříspěvekNapsal: čtv led 26, 2012 4:07 pm 

Zdravím, mám problém s E91 330xi automat - nestabilní otáčky a chcípání. Než to sáhodlouze popisovat:

zde je video - dev.masita.cz/chcipani_za_jizdy.wmv - toto je se zahřátým autem po cestě cca 50 km.

Nejhorší to bylo, když jsme dělali kraviny na parkovišti, už byl sníh, takže nebylo potřeba to nijak drtit, prostě jsme jen driftovali a klouzali se. Po cca 10ti minutách různého blbnutí auto po zastavení chcíplo. Nastartoval sem, zařadil D, a zase chcíplo. A takhle ještě dvakrát, nebyl jsem schopen se rozjet. Až na počtvrté jsem odjel.

Taky se mi stává, že při nastartování a zařazení rychlosti nebo zpátečky se auto začne hrozně cukat a pak chcípne. Na další nastartování je vše ok. Toto chování jen za studena. Neřešil bych to, ale nedávno sem se rozjížděl z křižovatky a auto jenom skočilo do silnice a tam zdechlo. Málem mě srazil kamion. BMW Horimex Vysoké Mýto - nevědí, nesetkali se, diagnostika čistá. BMW KP-DESIGN Blažovice u Brna - tam je to teď už druhý týden, nevědí co s tím, občas to zkoušej nasimulovat, ale nedělá jim to, v diagnostice nic není.

Nesetkal ste se s tímto někdo? Nějaký nápad, jakto, že to chcípne, když to se nikdy s automatem nesmí stát, a navíc to ani není v diagnostice zapsáno?

Díky za všechny odpovědi.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]