BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je úte dub 30, 2024 9:08 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Můj názor na nové BMW X5
PříspěvekNapsal: úte kvě 14, 2013 10:33 am 
Offline

Registrován: pát bře 15, 2013 12:00 pm
Příspěvky: 4
BMW X5 již nějakou řádku let brázdí silnice, a to takřka bez výraznějších zásahů do vnějšku či motoru. Současná a teprve druhá generace poprvé vyjela z výrobních linek již v roce 2006. Že se vozidlo takřka beze změny prodává takhle dlouho, jednoznačně svědčí o jeho technologické vyspělosti a dokonalosti. Zkušení automobiloví recenzenti i běžní řidiči vyzdvihují zejména výkon BMW X5 a také požitek z jízdy tohoto mohutného monstra. Ve srovnání s jeho přímými konkurenty Audi Q7 a Porsche Cayenne, se navíc bavorské diesely chovají mnohem ekonomičtěji. Sportovní charakter vozu a tužší odpružení ovšem mohou některým řidičům ubrat pocit pohodlí, takže spíše sáhnou po tradičnějších SUV s měkčím pérováním. Kde ale BMW jednoznačně vévodí, je interiér. Ušlechtilé materiály a naprosto perfektní sesazení zdobí celý vnitřek vozidla. Za kožené čalounění nebo parkovací senzory si ale budou muset zájemci připlatit; některé konkurenční vozy mají toto příslušenství v základní nabídce.
V minulých měsících poněkud pošramotily pověst kvality BMW X5 problémy s únikem olejem, který mohl následně vyřadit z provozu posilovač brzd. BMW svolalo ve Spojených státech na 30 000 kusů ikspětky k opravě. Žádné nehody ale v souvislosti s touto závadou BMW zatím nezaznamenalo.
Protože BMW X5 tak dlouhou dobu neprodělalo nějakou zásadní změnu, představí v příštím roce mnichovská automobilka novou generaci. Informace o nové ikspětce se objevují pouze sporadicky, manažeři se snaží úzkostlivě utajit, co se dá. Na veřejnost uniklo pár fotografií maskovaného prototypu. Z nich je patrné, že vůz by měl v ještě více zmohutnět. Ve srovnání se starší verzí bude BMW X5 jak znatelně širší, tak delší. Většina automobilových odborníků se pak nechává slyšet, že vůz bude také o několik set kilogramů odlehčen. Kritici tak hlavně spekulují o tom, jaké motory budou v nabídce nové ikspětky. V úvahu připadá 2l diesel o výkonu 245 koňských sil, dále 3l diesel (302 koní) a konečně čtyřlitrový osmiválec s dvojitým turbem, který se pyšní monstrózním výkonem 402 koňských sil. Novinku by měl tvořit hybrid - benzínový 3l s dvojitým turbem v kombinaci s elektromotorem. Přesnou nabídku se ale zájemci dozvědí už za pár měsíců, kdy se BMW X5 pro rok 2014 představí veřejnosti.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO