BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je úte dub 30, 2024 4:52 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Můj názor na BMW X5
PříspěvekNapsal: pát bře 15, 2013 12:07 pm 
Offline

Registrován: pát bře 15, 2013 12:00 pm
Příspěvky: 4
Dnes se zdá málo uvěřitelné, že prvnímu BMW X5 zaduněl motor a roztočila se slitinová kola už před dlouhými třinácti lety. Od té doby prošla ikspětka řadou faceliftů, nicméně její hřmotný tvar, výtečné jízdní vlastnosti a komfort zůstaly za tu dobu takřka nedotčeny. Prodejnost jednoho z nejúspěšnějších modelů mnichovského auto výrobce dosáhla miliónu kusů po celém světě. A není se čemu moc divit. Automobil okouzlil běžné řidiče i kritiky naprostou spolehlivostí, všestranností a bezbřehým charismatem. Dodnes si pamatuji, jak jsem kdysi dávno ve Spojených státech do X5 usedl poprvé. Tehdy jsem zákazníkům restaurací parkoval auta a již jsem měl na kontě několik slušných zářezů včetně Porsche Carrera nebo bizarní Qvale Mangusta. Nicméně když za mnou něžně zaklaply dveře X5 a ocitl jsem se obklopený tím koženým luxusem a perfektně padnoucím, masivním volantem, věděl jsem, že z tohoto vozu už nikdy dobrovolně nebudu chtít vystoupit. Co teprve když jsem zařadil na automatické převodovce „drive“ a tohle obratné monstrum rozjel. Nepopsatelná masáž ega. Asi jako terminátor, co řídí kamión. Vychutnával jsem si ten skvělý nadhled a měl jsem dojem, že sedím v autobuse poháněném motorem z Bugatti Veyeron. Tak na mě ten třílitrový diesel působil. Skvělá odezva převodovky a naprosté ticho uvnitř. Zosobnění přepychu, ladnosti a síly, něco jen těžko zapomenutelného.

I dnes, po více jak dekádě, co tento zázrak německého inženýrství brázdí silnice i polní cesty, patří X5 k symbolu kvality a trvanlivosti. Podle zkušeností uživatelů je jednou z mála vad na kráse X5 stále vysoká pořizovací cena a přímo závratně strmé provozní náklady. I když i naprostému laikovi musí být patrné, že takřka třítunová čtyřkolka prostě něco stojí. Kdo si chce užít komfort až na 1 750 litrů zavazadlového prostoru, musí za to zaplatit.

Skuteční labužníci a fanoušci exkluzivních zážitků z jízdy se zcela jistě poohlédnou po sportovní verzi M. Té pod kapotou dusá 547 nespoutaných koní. Níže už snad jen čísla, která mluví za sebe. 502Nm točivého momentu, zrychlení z nuly na sto za 4,7 sekundy, maximální rychlost 250 km/hod. Ale to jsou skutečně jen plané údaje, které ani náhodou nemohou zachytit tu svébytnou osobnost BMW X5.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvek: 1 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO