BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je úte dub 30, 2024 2:40 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký smysl má BMW X3?
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 9:25 am 
Offline

Registrován: pát bře 15, 2013 12:00 pm
Příspěvky: 4
První BMW X3 vyjelo z bavorských výrobních linek na vozovky v roce 2004. Němečtí designéři jej postavili na platformě BMW třetí řady, jednom z neoblíbenějších modelů renomované automobilky. Robustní vůz podle kritiků zahrne řidiče vyváženým poměrem mezi komfortem a agilitou.

V současné době se na trhu nabízí již druhá generace tohoto vozu, která oproti své předchozí verzi disponuje mnohem lepší aerodynamikou i celkovou kvalitou zpracování. BMW X3 má dobré jízdní vlastnosti, skvěle se ovládá, nabízí pořádnou dávku komfortu a žíznivé je jako popelář před výplatou. Oficiální údaje dvoulitrového dieselu berte s velkou rezervou. Hodnot 9,6l/město, 5,9l/mimo město a 7,2/kombinovaná spotřeba nedosáhnete v reálném provozu ani omylem.

Osobně zcela nerozumím jedné věci. Proč? Proč BMW X3? Proč bavorská automobilka nabízí spotřebitelům tři SUV, která jsou si podobná, jako obří ňadra mediálně propíraných sester Ornelly a Charlotty Štikových. Pokud vzhledově srovnáte BMW X1, X3 a X5, jen těžko je od sebe rozeznáte. Přední maska s přísnými rysy a mohutná kostra zdobí všechny modely, oproti ikspětce působí ikstrojka subtilněji. Vlastně kromě technických údajů a mírně zkosenějšího zadku, se liší jedině velikostí. Podle mě by marketingoví manažeři „bavoráku“ měli zvážit, zda řidiči nutně potřebují tři takřka totožná SUV, která si navzájem konkurují.

Kromě zmíněného 2,0l dieselu může BMW X3 ještě pohánět třílitrový šestiválcový diesel, jenž se nabízí ve dvou výkonnostních variantách – buď poskytne 255, nebo 309 koňských sil. Převodovka je buď šestistupňová manuální, nebo osmistupňová automatická. Pokud na to máte zdroje, tak si raději připlaťte za kvalitnější automat, neboť řazení u manuálu je bohužel poněkud tuhé a páka jaksi plave.

Zájemci si budou moci také připlatit za systém variabilní kontroly tlumičů. Tohle technické zlepšovátko samo automaticky monitoruje vaši rychlost, styl jízdy, podmínky vozovky a poté adekvátně přizpůsobí tvrdost pérování.


BMW X3 představuje kvalitní vůz rozšířené rodiny SUV z dílny Bayerische Motoren Werke. Nic více a nic méně, co bychom předtím na silnici nezkusili s osvědčenou X5.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký smysl má BMW X3?
PříspěvekNapsal: pát dub 12, 2013 7:05 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř lis 11, 2009 11:09 pm
Příspěvky: 38
Bydliště: Kladno - West Side
Pokud ti příjdou stejné, tak je něco špatně. Nikoli však u BMW :lol:

_________________
BMW 735iA (E38), BMW 745iA (E65), BMW E30 M3 Warsteiner (Under Construction)
Mezinárodní obchod - nákup, prodej, platby, eBay...
Tvorba i správa webů, databází a domén + hotline podpora..
Napište SZ.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jaký smysl má BMW X3?
PříspěvekNapsal: stř led 08, 2014 4:16 pm 
Offline

Registrován: stř říj 24, 2012 9:06 am
Příspěvky: 5
Na to musím také reagovat....... :lol: :lol: Mám X3 rok a nevím proč jsem si ji nekoupi dříve!!!! Šitá přesně pro mě!!! Přesně tohle si říkají majitelé X1 a X5!!! Nejsou to sami sobě konkurenti, protože X1 jedna je odpovědí na Yeti a Tiguan, X3 kunkurent Q5 a GLK, X5 vs Touareg ML a pod.... Jediné co by mohlo dle Vašeho soudu mohlo "samo sobě" konkurovat je X5 vs X6..... :!: Kriteria výběru bývají různá a v mém případě se do X1 nevešel kočár (vešel, ale k tomu již nic) a vzhledem k mému vzrůstu 170cm (manželka o něco menší a dvě malé děti které nemají být po kom vysoké.... :lol: ) X3 bohatě stačí a za mě si do zadu sedne kdokoli bez jakých koli problémů. Kdybych měl 2metry, tak je jasné že bych šel do X5..... Navíc je mi sympatický manuál ve spojení s 3.0 což ve faceliftu X5 nekoupíte..... A navíc X3 s tímto motorem v porovnání s X5 jede lépe a žere méně!!!! ;) Takže jaký má smysl X3??? Pro mě smyslem šestým a uplně ideální volbou! Tím čím jezdíte Vy pro Vás musí mít taky nějaký smysl a pokud nemá, tak asi nebude něco v pořádku.... (určitě ne u BMW jak bylo psáno již v ninulém příspěvku) :lol: :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO