BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

 

Právě je úte dub 30, 2024 11:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak osobně hodnotím BMW X6?
PříspěvekNapsal: úte bře 19, 2013 9:23 am 
Offline

Registrován: pát bře 15, 2013 12:00 pm
Příspěvky: 4
Když jsem býval mladší, tak jsem jistou dobu hltal Jeremyho Clarksona, jednu z nejznámějších osobností automobilové žurnalistiky současnosti. Britský novinář a moderátor mě ale poslední dobou více a více utvrzuje v tom, že jsem o něm smýšlel hodně naivně. Kromě jeho nevymáchané pusy, kdy se jako milionář placený z koncesionářských poplatků naváží do poctivě pracujících občanů, začínám pochybovat také o jeho automobilové erudovanosti. Na oficiálním webu Top Gear, pořadu kterým Clarkson provází, vzhledově hodnotí BMW X6 jako „příšerné“. Vozidlu vytýká, že na silnici zabírá příliš místa a přitom špatně využívá vnitřní prostor. Když odhlédnu od toho, že líbivost designu patří mezi zcela subjektivní elementy, přijde mi poněkud bezostyšné nezmiňovat naprosto skvělou aerodynamiku X6, které je podřízen její tvar. Mně se mnichovské SUV velice libí. Vypadá ladně, jako kočkovitá šelma připravená ke skoku.

BMW X6 může být poháněno jedním ze čtyř typů motorů, dvou benzínových a dvou naftových. Šestiválcový diesel o objemu 3 litrů je dostupný buď s jedním, nebo se dvěma turbodmychadly. S jeho pomocí vystřelíte tohoto agilního obra z nuly na sto za 7,5 sekundy (245 koňských sil) a 6,5 sek. (306 koňských sil). Benzínový 3,5l dosahuje velmi podobných hodnot. Skutečnou lahůdku pak představuje 4,4l osmiválec s dvojitým turbem. Takto osazená X6 pak z klidu dosáhne stovku za 5,4 sekund. Jen těžko se věří tomu, že už takováhle bestie existuje ještě ve sportovně upravené verzi M. Zkrotit jejích 555 koní bude asi zážitek.

BMW X6 je postavené na podvozku X5, proto se svému staršímu bratrovi dost podobá, zejména co se týče technických a jízdních vlastností. Případní zájemci by proto možná měli zvážit, zda si spíše nepořídit ikspětku. X6 se pravděpodobně zalíbí řidičům, kteří mají rádi netradiční, futuristické tvary. Pokud si vůz koupíte, počítejte ale s jedním – provoz tohoto plechového geparda bude bolet Vaši peněženku. Nejlevnější náklady nabídne třílitrový diesel, ale i tak si můžete být jisti, že Vám bude v garáži odpočívat miláček s pořádným apetitem. Vůz Vás za to ale odmění výborným ovládáním, kvalitou a renomovanou německou spolehlivostí. A na tom nic nezmění ani automobilový guru Jeremy Clarkson.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak osobně hodnotím BMW X6?
PříspěvekNapsal: pon dub 01, 2013 7:40 pm 
Offline

Registrován: čtv led 24, 2013 6:33 am
Příspěvky: 10
Neznám tvoji osobní zkušenost, ale moje je asi taková : X6 3.0d jsem měl jako náhradní auto asi 20 dní a brečel jsem zlostí, neprojede to nikde a to je na prd, první polňačka po dešti a z x5 se to nedá rovnat, těžiště je vysoko


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO