BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je úte čer 24, 2025 10:31 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon říj 17, 2011 9:09 pm 

Zdravím příznivce značky BWM :) V nejbližší době bych se rád připojil mezi vás, můj plán je BMW řady 3 E36 (podle financí E46), zřejmě dovezené od našich sousedů z NDR :lol: . Dost jsem si toho tu přečetl a hodně mi to pomohlo v rozhodování. Došel jsem k názoru, že bych pořídil 323i nebo 328i a časem (cca 3-4 měsíco po koupi) bych tam nechal udělat LPG. Typ karoserie by bylo nejspíš Kupé, ale není to 100% rozhodnutí, jen se mi nejvíce vzhledově líbí. Auto by bylo používáno na denní využití. Najezdil bych, když nebudu počítat neplánované vyjížďky denně cca 30km.

Chtěl bych se zeptat na názor zkušenějších uživatelů, jestli je to dobrá volba.

Jinak auto plánuji cca za 2 měsíce, takže pokud máte nějaké nabídky, nebo známe co by prodali nějaký ten kousek, tak klidně rád uvítám. Cenový rozpočet je zatím +- 80 000.

Pokud jsem něco zapomněl napsat doplním :)

Díky za reakce.

PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 11:58 am 

Za 80tis koupíš v kupé maximálně e36tku, na e46tku zapomeň (i v sedanu se těžko hledá e46tka za tyhle peníze) a pokud chceš z německa, tak si musíš připočítat cca 7tis kaček nato, aby jsi to postavil na CZ značky ;)
Jinak 323i nebo 328i jsou špica motory, víceméně bezúddržbové, které najedou statisíce km.

PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 1:43 pm 

Vím, také jsem psal, že podle financí možná E46, myslel jsem tím, kdybych dal dohromady o něco víc, než těch prozatimních 80k.

Píšeš, že to jsou dobré motory, takže otázka zní : Nemusim se bát, když by takový motor měl najeto 200 - 230k ? Vím, že to takhle přesně říct nejde, ale vezmem-li v úvahu, že auto nebylo nějak zvlášť týráno ;)

PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 6:48 pm 

Já jsem dovezl několik e36tek z německa, kde ty kilometry byli okolo 200-240tis km a motory jenom předly. Tyhle motory (m52) najedou okolo 500tis km vpohodě bez výrazných zásahů ;)

PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 8:46 pm 

No tak to mě velice těší :) Ještě teda vybrat nějaký pěkný kousek. Snad se zadaří ;)

PříspěvekNapsal: úte říj 18, 2011 8:47 pm 

Ještě teda otázečka odkud by bylo tak nějlepší dotáhnout auto tady z okolních zemí, kde se to tak vyplatí finančně ? Francie, Rakousko, Německo, Belgie atd.....

PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 8:25 am 

Já jsem dovezl auta spíš z německa a rakouska, ale poslední dva roky už jsou auta u nás levnější nebo stejně drahé jak v německu. Už jde spíš o stav auta, která jsou většinou zachovalejší než u nás z důvodu lepších silnic a přístupu majitele. Takže ti moc neporadím.

PříspěvekNapsal: stř říj 19, 2011 11:48 am 

Pořád Německo Německo..... A co si tím pomůžeš ??? Že pořídíš auto o 10 -12000 levněji ??? To není moc gůt.... 8000,- dáš za postavení na CZ papíry, dalších třeba 10 000 -15 000,- dáš za dovoz, protože nikdo ti to nepoveze za 3kč na km. Většinou se cena pohybuje 10Kč/km.... Dle mě je nejlepší koupit auto přímo z Čech od soukromý osoby... Nikdy ne bazar - ten akorád naleští prd a má na tom 20 -30 K a úplně zbytečně. Za to je LPG systém. Zatím jseme brali takhle z Čech cca 6 aut. Vždy to byly auta, v dobrém technickém stavu a nikdy jsme se s ničím nenapálili, hlavně cena je bomba- třeba o 30K níž než v bazaru.......

Je dobrý koupit BMW od fandy těchto strojů, a hlavně mít s sebou někoho kdo BMW rozumí a ví na co kouknout a kde hledat.

Poslední moje dvě auta byla zajimavě koupená. První byla e34 525IA...95 v polokůži v plný výbavě krom webasta..na M sekerách , bez koroze, podvozkoově OK - nic neklepalo - za 35 000,-

Když jsem auto viděl ,bylo jasný, že ho koupím - hlavně kvůli M kolům (přecijenom tvořili značnou hodnotu vozu) :twisted: když jsme si jeli auto projed, tak mi týpek řekl že je na tom nejspíš v <i> automat, že předtím to jezdilo suprově, pak měnily olej a za měsíc to začalo zlobit. To mě trochu od koupě odradilo i když jsem byl smířenej s koupí nové převodovky (nejspíš manuál) 8-)
Když jsme vyjeli, tak auto bylo vespod líné a při prudkém přidání plynu se auto klepalo - šlo to zkutečně od převodovky. TAk jsem týpka ukecal ještě na slevu. Hned po koupy jsme zastavili na první benzině, okoukli jsme svíčky a zjsitil jsem že tam jsou asi 2 - hadice v motoru nasráč zpuchřelí. Druhý den jsem vyměnil hadice a chod auta se výrazně zlepšil, ale stále to nebylo ono. Prošel jsem zapalování a zjistil ,že je total KO 1 zapalovací cívka. Tu jsem ihned vzal z druhého BMW a ejhle, báwo bylo o třetinu živější, naprosto sametově klidnej chod a automat už dokonce věděl co řadit. S tímto autem jsem najezdil bezproblému 40 000,- a maximální spokojenost. Niní je na prodej :idea: Takže prd špatná převodovka, ale banální oprava za 500kč....

A další auto byl taky super kup. Týpek se stěhoval ze země, takže prodával : E34 540IA 95ku, kompet v plný palbě v kůži s webastem. na 18" AC Schnitzer, černý BMW s foliema,nerezovým výfukem Eisenmann + zimníma 17" kolama na 2-3 sezony. Prostě libovka BMW .Auto má v sobě komplet převodovku po repasi za 35 000,- - najeto cca 6000km. Auto mělo malou vadu -při projetí třeba přejezdu naskočilo a hned zmizelo Transmision program a auto jelo chvíli v nouzáku- takže šotek v elektrice.... Auto jsem koupil za 40 000,- !!!Ani jsem neváhal. Na závadu jsem přišel zhruba po měsíci - povitaženej konektor u jednotky převodovky. :lol: Takže za 40K luxusní Libovka ,kterou bych za 60 - mohl z fleku střelit. Ale to neudělám protože jsem se do něj zamiloval 8-) Jestli budu kupovat další auto tak jedině přes net od soukromé osoby...

Ad: motorizace... Doporučuju koupit 328i a víc a osadit co nejdřív LPG - otálet nemá smysl - čím dřív budeš jezdit na plyn tím dřív ušetříš. V LPG ti je jedno jestli jedeš za 10 nebo za 16 L /100 LPG :idea: (přecijen 16:2= 8!) Tak proč nemít třeba 300 HP a jezdit za 8 a kua se svízt bez ohledu na styl jízdy :twisted: Jsou tací co si koupěj maloobjemovou mrdku a jezděj taky za 8L třeba s 90koňma.... :roll:

323i je o poznání línější , spotřeba nebude o moc nižší a hlavně si na výkon 323 zvykneš a příjde ti nedostačující a za rok zas budeš koukat po něčem jiným.... Věř mi vím o čem mluvím. Já musel mít 2 litr, apak 2,5litr a konečně s V8 4.0 jsem spokojenej. a Tu už měnit nebudu - není moc za co :lol:

Jinak pěkný auta se prodávaj na BMWklubu, Na E30.cz atd... ;)

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: čtv říj 20, 2011 8:51 am 

Tak sehnat u nás "libovku" je trošku problém, určo se dívej na inzerci http://www.bmwklub.cz ,protože jak psal Broula - klubáci se většinou o své auta vcelku starají a nebo aspoň do inzerátu napíšou co je tam špatné.
Cena dovozu se dost liší, buď si koupíš převozky, které stojí cca od 70-110 eur a pak platíš jenom benzín, nebo sehnat kamoše s podválem, no a nejdražšší je odtahovka.
Já když loni sháněl pro sebe e46tku, tak u nás v republice jsem co by se mi líbílo nesehnal. V německu máš výhodu, že je větší trh, takže máš možnost vybírat z většího množství aut.
A motorizace? záleží co od toho auta očekáváš. Minimum je asi 323i, na předjetí pomalejších aut na okreskách to stačí.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]