BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 16, 2025 10:12 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte kvě 31, 2011 11:11 pm 

Přeji všem přítomným majitelům vozů BMW příjemný pozdní večer,předně se omlouvám za neznalost zdejších poměrů,musím se nejdříve zorientovat,nicméně přiznávám mojí neznalost,nezkušenost s vozem BMW,tudíž bych zde rád čerpal z Vašich bohatých zkušeností,praxe,rad,pomoci.Ačkoliv jsem muž ve věku kdy by se očekávalo jeho obezřetnost,opatrnost,tak jsem nejspíš doplatil na svojí naivitu,neznalost těchto vozů,jsem celoživotní řidič z povolání,vystřídal několik vozů,ale nyní ve svých 45 letech jsem narazil na bandu podvodníků kteří se nyní dobře baví,smějí,mě zůstal v rukou černý Petr,tedy spíše červený...Prodal jsem pod cenou minulou neděli své auto,jelikož nebylo momentálně na opravu,za obdržené peníze jsem projížděl bazary,hledal,vybíral,nenašel nic,tak jsem si zkusil hledat auto na netu na seznamu s.auto,prolezl značky vozů a skončil až u BMW,bohužel nic o nich opravdu nevím,snad jen to,vždy se mi opravdu bavoráčci zamlouvali,krásní...tak jsem si řekl,proč si nesplnit dávný sen,našel inzerát který byl více než lákavý,bylo o autě psáno toliko krásného,tolik vymožeností že to má,super stav,dovoz,tak jsem zavolal a v noci z neděle na pondělí se pro auto jelo,jel jsem pro vonavku,libovku,byla v dílně,tmavá neosvětlená dílna v místě kde libovka stála,nechci popisovat celý průběh prodeje,snad až zde budu řešit problémy,rady které potřebuji všem dojde jak naivní člověk jsem,po ujetí cca 30km cestou domů se ukázalo že jsem opravdu tvrdě naletěl,mám zaděláno na veliké starosti,starosti větší než kdybych si býval nechal své předchozí auto,páni podvodníci se již k ničemu nehlásí,auto nemohu vrátit,zamlčeno bylo tolik věcí,skutečností,a nyní jsem opravdu hodně znechucený,bezmocný,bezradný,okradl jsem vlastně mojí rodinu o naše poslední peníze a dovezl šrot,máme půlročního synka,auto potřebujeme,jsme na maličké vesničce,synek má vrozené astma,tudíž jezdíme po nemocnicích,a když se rozsypalo předchozí auto na které bylo nutné se spolehnout tak nebylo peněz na opravu,nyní jsem nás dostal do ještě větších problémů a rodiná pohoda radost se vytratila díky autu které jsem koupil od lidí bez kouska cti.Je čas tedy sdělit co jsem to koupil-BMW 318 TDS, r.v 1996 najeto až nyní zjištěno-neukazuje se totiž displei,mizerně sotva znatelně 251000km,jsem z plzenského kraje-plzen jih,a těch závad je nespočet,nevím si rady,nevím ceny,nevím jak to řešit,moc se omlouvám že budu tudíž členem neznalým který bude asi otravovat,ptát se,prosit,shánět.díky tedy za prvotní kontakt zde.Josef.

PříspěvekNapsal: stř čer 01, 2011 7:55 am 

Tak záleží včem spočívají "problémy" toho tvého auta. Ono koupit jetý dízl je vždy riskantnější než kupovat benziňáka co se týče motoru.

PříspěvekNapsal: stř čer 01, 2011 8:39 am 

Přeji příjemné dobré ráno,tak problémy...je jich opravdu dosti,co se motoru týče,tak to také,sám jsem měl předchozí auto též naftáka,motor neměl chybu,ale to je již minulost,každopádně než jsme dorazili na místo do dílny kde bavoráček byl,tak panáčci nejspíše auto nechali před naším příjezdem klapat,tudíž ukázka startu byla bez problému,až druhý den ráno doma jsem při prvním startu zjistil,že motor papá olej,modrý kouř z výfuku,a starty se podobají startům naftových fordů,také se zdá,že páni podvodníci do auta prostě namontovali motor před smrtí,dovezené z Rakouska tento měsíc ale veškeré hadice na vodu u motoru mají naše sponky,dále tam opravdu hodně chrastí některá-nejspíše napínací-vodící kladka,další zásadní rozdíl,nebylo dobře vidět na ujeté km,nesvítí displ právě kolem km,ani při rozsvícení světel,pouze nepatrný odraz od podsvícení ostatních budíků,páni uváděli že to má 215 tisíc,ale na počítadle je téměř 260 tisíc,co se týče koroze-dobře zamaskované-lemy to bylo přiznáno na místě,ale jinak jsou chycené všechny dveře,ale s tím se snad i mohlo počítat,jenže po odjezdu z Budějovic směr Plzen se cca po 40km prvně auto silně rozvibrovalo,třepalo,jako když se jede po prázdné pneu,stalo se celkem dvakrát,trvání zhruba asi 2-3 minuty,nejspíše něco v zadku,bylo to při ustálené klidné rychlosti kolem 80km,lochtačce,další problém,po zapnutí klíčku,nastartování svítí kontrolka na pytel,svítí asi dvě minutky a zhasne,když zmačknu střed volantu,klakson,tak je to tam opravdu asi prázdné,pytel tam nejspíše vůbec není,nesvítí podsvícení spínače světel,je toho tam opravdu spousty,a hlavně k autu nemám ani české povídání,tudíž si nic nepřečtu,nezjistím co a jak,také nevím zda se i za tepla musí žhavit,zda je to u motorů BMW normální,i to že teplý motor opravdu točí než čapne,předchozí auták otočil a šel,tady se musí točit delší čas,pak vyflusne modrý kouř,motor chvilečku jde nepravidelně a hlavně netahá a papá,chápu že asi na kombajn je tento motor 66kw obsah 1.7 asi né zrovínka tahounem,ale přesto slabota,přiznávám svoji hloupost,blbost,měl jsem sebou vzít člověka který bavoráka vlastní,zná jeho slabiny,záludnosti,problémy a ví nač si dát pozor,ale nyní bych to potřeboval nějak alespon trošku zachránit,vím že s motorem před smrtí už těžko něco nadělám,ale ty ostatní závady bych chtěl s pomocí,radou od lidí kteří vědí co a jak odstranit.díky.

PříspěvekNapsal: stř čer 01, 2011 9:39 am 

Nojo, je to smůla, ale je to i částečně tvoje chyba.
Odkaz na knížku "Jak na to" http://www.rcsportmodel.sk/i/mayo/bmwe36.htm
Odkaz na "manuál" k stáhnutí http://www.ulozto.cz/6797650/navod-e36-rar

Já nikdy dízl neměl, takže ti tady pomůžou asi ostatní kluci. Co se týče jednotlivých problémů, tak to piš to sekce "Servis, opravy, upravy" = BMW řady 3

PříspěvekNapsal: stř čer 01, 2011 2:02 pm 

Rozumím ti,předně děkuji za ochotu a že jsi se ujal někoho kdo se tu nevyzná,vážím si tvé pomoci,no a hlavně nepopírám,ano byla to má chyba,jsem si vědom,hlavně má první takováto zkušenost s podvodníky,víš ten co to zprostředkovával na sauto,tak ten tam bavoráků takto nabízel vícero,s ním jsem byl v kontaktu,jednal,za ním jel,ovšem smlouva se psala již s jiným člověkem,technická kterou to již mělo a byl i čistopis,tak opět další třetí osoba,v inzerátu napsáno plno nepravdivých věcí,ihned jak jsem auto koupil a než dojel s tím dle něj libovkou,vonavkou domů tak inzerát stáhnul,hned jak jsem ujel těch pár desítek km,tak jsem to chtěl vrátit,ale telefon již nebral,když mu volala má manželka z jiného telefonu,tak se jí jen vysmál,prý prodával zbavoval se šrotu a do inzerátu že si může psát co chce,nějak zapomněl že se inzeráty na tomto placeném místě kde inzeroval nějaký čas ukládají,člověk který mě tam v noci vezl,viděl za jakých podmínek nám auto bylo ukázáno,vychvalováno že vozí z Rakouska jen samé vonavky tak ráno nevěřil vlastním očím tak jako já,bohužel nezmůžu opravdu nic,jen bych chtěl alespon varovat ostatní aby si na prodejce z Budějovic který vozí bavoráky-pouze naftové dali opravdový pozor,přízvukem Ukrajinec,vše nasvědčuje tomu,že auto z Rakouska dovezou,to dobré z něj očešou,zamaskujou,vymění za staré věci a pak prodávají,než to vše udělají,tak auta nejdříve nafotí aby se někdo chytil na oko krásné auto,no a problémy bych tady opravdu rád nějak pořešil,tedy s pomocí lidiček kteří mají zkušenosti,předem díky-Dneska jsem již zůstal stát nepojízdný,nevím jaký obsah má rezerva,ještě ani nezačala svítit,tudíž netuším kolik nafty jsem měl v nádrži,každopádně jsem dojel 8km na polikliniku,vrátím se,natočím to a ona rozsvícená kontrolka,ručička zcela dole,popojel jsem kousek a konečná,vylezu a nevěřícně kam se poděla nafta jsem ucítil smrad nafty,celou dobu prostě za jízdy tekla,netušil jsem kudy,motorový prostor vymalovaný od nafty,až pak jsem sáhnul na přívod u filtru a zůstal v mé ruce,koncovka hadičky ve filtru nedržela,ta zajištovací pružina byla zcela k nepotřebě,nejspíš to opravdu nasvědčuje tomu,že tento motor před smrtí tam byl dáván opravdu tady v Čechách,nejen sponky na vodních hadicích,ale i hadice k filtru nebyla zajištěná,jen nechápu že to vůbec jelo,no dneska den blbec,to jen na okraj,to ostatní budu tedy řešit na uvedených příslušných diskuzích.všem prima den.Pepa.

PříspěvekNapsal: pát čer 03, 2011 10:01 am 

Pokud ti neporadí kluci tady, tak zkus ještě BMWklub ČR ;)

A v sekci 3er ( kam spadá i tvoje e36 1,8 TDS) ti jistě nikdo rád poradí, zde je link :geek:

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... wforum&f=3

Naftu jsem nikdy neměl, nesmí mi do domu, proto ti neporadím, neznám to ;)

PříspěvekNapsal: pát čer 03, 2011 12:45 pm 

Auto a tekutý kytky niet :V sory mám benzín neporadím :(

I´m Dj Pioneer rulezz

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]