BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je ned čer 08, 2025 9:06 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: BMW 3 coupe
PříspěvekNapsal: sob bře 19, 2011 8:34 pm 

Zdravim, chtel bych poridit nejake trojkove BMW, coupe, benzin, man. prevod., obsah 1,8 az 2,0, cena kolem 100 tis., (max. 130 tis.) , docela uvazuju o tomhle http://auta.yauto.cz/bmw-rada-3-320ci-993838.html.
Chtel jsem se zeptat, jak je to se servisem, kdyby se na aute neco podelalo, jestli je potreba do autorizovaneho drazsiho servisu a kolik tak vse muze rocne stat? Je treba i s pouhou vymenou oleje do servisu kvuli vynulovani nejakeho toho pocitadla na vymenu oleje nebo si muzu olej vymenit i sam doma? Neni treba tenhle bavorak na ceste silnice az moc podvozkove tvrdy (aby pak nebylo nutny kazdou chvili neco na podvozku spravovat atd.)? A na co bych si mel dat pri koupy nejvetsi pozor?

Diky moc

Předmět příspěvku: Re: BMW 3 coupe
PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2011 12:35 pm 

Do autorizovaného servisu jezdit nemusíš, ročně kolik to může stát je spíš otázka pro věštce :D Olej si klidně vyměň doma, vynulovat servis jde dvěma způsoby, buď přes "zásuvku" v motorovém prostoru nebo přes palubovku. Tvrdý určo není, já mám na e46tce "empaket" podvozek (je o něco tvrdší než obyč) a jeto v poho. Na co si dej pozor při koupi je stav předních ramen, jsou hliníková a čepy vcelku odcházejí a na origo ramenech nejdou přelisovat. Jdou ale koupit ramena Meyle HD, ve kterých už jdou čepy přelisovat (komplet dvě ramena stojí cca 7tis přes ebay).

Auto vypadá dobře, ty km nevím, pokud není servisní knížka, tak bych tomu moc nevěřil.

PříspěvekNapsal: ned bře 20, 2011 9:31 pm 

Precti si tohle, ac je to psano pro jinej typ bmw, tak se to da pouzit vcelku uspesne jako kucharka pri nakupu jakyhokoliv auta.

http://www.e30.cz/kucharka-aneb-vas-pom ... pu-bmw-e30

PříspěvekNapsal: úte bře 22, 2011 1:14 pm 

paca píše:
Do autorizovaného servisu jezdit nemusíš, ročně kolik to může stát je spíš otázka pro věštce :D Olej si klidně vyměň doma, vynulovat servis jde dvěma způsoby, buď přes "zásuvku" v motorovém prostoru nebo přes palubovku. Tvrdý určo není, já mám na e46tce "empaket" podvozek (je o něco tvrdší než obyč) a jeto v poho. Na co si dej pozor při koupi je stav předních ramen, jsou hliníková a čepy vcelku odcházejí a na origo ramenech nejdou přelisovat. Jdou ale koupit ramena Meyle HD, ve kterých už jdou čepy přelisovat (komplet dvě ramena stojí cca 7tis přes ebay).

Auto vypadá dobře, ty km nevím, pokud není servisní knížka, tak bych tomu moc nevěřil.

ahoj paca :-) mas prosimte nejaky navod na e36? jak vynulovat ten olej? :-) olej se chystam menit a ztim sem hledal vsude mozne a nenasel sem zadny navod jak vynulovat palubni pocitac co se tyce oleje do servisu se mi moc nechce abych vyplazl ja nwm kolik stovek nebo dokonce tisic za toz e on to napoji na compa zmacnke 3 tlacitka a posle me domu uvital bych nejaky navod nebo neco podobneho jak bych si to mohl udelat sam popripade na garazi :-) predem diky moc :-)

BMW e36 320i Vanos Coupe, rv: 1994

PříspěvekNapsal: úte bře 22, 2011 1:34 pm 

Mě nato stačil kus drátu.

1, v motorovém prostoru je kulatá zásuvka, takže odšroubuj víčko
2, zapní klíčky do druhé polohy, aby ti svítily kontrolky
3, propoj PIN č. 7 s PINem č. 19 (kostra) cca na 3 sekundy (uslyšíš takové lupnutí) to se ti vynuluje OIL servis, pokud to necháš dýl propojený cca 10sekund, tak se ti vynuluje i Inspection (na palubce na kostečkama od oleju svítí malinké anolg hodiny)

Pokud se to nevynuluje, tak zkus propojit PIN č. 7 s kostrou někde na autě v motorovém prostoru, to byl vždycky můj připad (nešlo to přes tu 19 ctku)

PříspěvekNapsal: stř bře 23, 2011 12:31 am 

paca píše:
Mě nato stačil kus drátu.

1, v motorovém prostoru je kulatá zásuvka, takže odšroubuj víčko
2, zapní klíčky do druhé polohy, aby ti svítily kontrolky
3, propoj PIN č. 7 s PINem č. 19 (kostra) cca na 3 sekundy (uslyšíš takové lupnutí) to se ti vynuluje OIL servis, pokud to necháš dýl propojený cca 10sekund, tak se ti vynuluje i Inspection (na palubce na kostečkama od oleju svítí malinké anolg hodiny)

Pokud se to nevynuluje, tak zkus propojit PIN č. 7 s kostrou někde na autě v motorovém prostoru, to byl vždycky můj připad (nešlo to přes tu 19 ctku)

diky diky vyzkousim a snad se mi to povede :-) jen nevim kde ji mam najit :-D a ktere jsou ty piny c7 a c19 mas kdyztak nejaky nakres nebo neco podobneho nebo aspon kde najdu tu zasuvku v tom motoru? diky moc

PříspěvekNapsal: stř bře 23, 2011 9:08 am 

Obrázek
to jsem měl pěkný motor v bývalém autě :D

Obrázek

PříspěvekNapsal: stř bře 23, 2011 11:18 am 

paca píše:
Obrázek
to jsem měl pěkný motor v bývalém autě :D

Obrázek

Jo tak to vim co je to za zasuvku :-) to je elektronika motoru ze ? kdyz je auto nastartovane a odpojim to tak motor chcipne protoze do svicky nejede strum :-) zdali se nepletu :-) jestli se mylim vyved me prosim v omyl :-) diky moc :-)

PříspěvekNapsal: stř bře 23, 2011 2:10 pm 

Sekacek_Prdola píše:
Jo tak to vim co je to za zasuvku :-) to je elektronika motoru ze ? kdyz je auto nastartovane a odpojim to tak motor chcipne protoze do svicky nejede strum :-) zdali se nepletu :-) jestli se mylim vyved me prosim v omyl :-) diky moc :-)

tak tohle je jenom "zásuvka" kam se pichá diagnostika

PříspěvekNapsal: čtv bře 24, 2011 12:37 am 

paca píše:
Sekacek_Prdola píše:

tak tohle je jenom "zásuvka" kam se pichá diagnostika

a pres co to mam ukostrit mam tam dat nejaky odpor nebo rovnou na tvrdo jen vodicem spojit s kostrou nestane se nic? krom toho nulovani oil servisu?? nerad bych si nejak sam znicil auto :-D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]