BMW fórum

Diskusní fórum přátelů značky BMW a automobilů obecně

Právě je pon čer 09, 2025 6:22 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát led 14, 2011 11:15 pm 

Zdravím.
Idem si kupovať moje druhé auto v živote a tentokrát som sa rozhodol pre BMW rady 1. Teraz mám Fiat Bravo II z roku 2009 s vysoko nadštandardnou výbavou.
Na úvod len toľko, že nie som žiaden športový jazdec, aj keď pri predbiehaní výkonom nepoohrdnem. Teraz mám len 120 koní, kľudne by som s tým prežil aj ďalej, ale samozrejme nebol by som proti nejakým koníkom navyše, ale nie je to priorita. Otec má Hondu Civic 8G a ten rozdiel vo výkone (20koní) cítiť dosť.

A teraz k veci:
No som začiatočník a moje hobby je elektronika, nie autá. Tentokrát zvažujem len BMW1/Golf a chcem sa spýtať na niektoré veci, ktoré mi nie su jasné.
- Má BMW radu 1 vo výbave hill holder? Nejak som to nenašiel.
- Aká automatická prevodovka je použitá v BMW 1? Klasická, DSG alebo hydraulika? Nie že by som s manuálom nevedel jazdiť - nejaký čas som po BA jazdil s manuálom na Civicu, ale Bravo II mám s automatom a aj keď je to obyčajný automat (žiadne DSG ani hydraulika) tak už viem, že bez automatu auto nechcem.
- Aké je to obyčajné handsfree čo je tam k dispozícii (bez hlasového ovládania)? Je možné vytáčať hovory na hlasový povel? Dosť som si zvykol začať hovor hlasovým povelom v mojom súčasnom aute a obávam sa, že v BMW za túto funkciu budem musieť zaplatiť cca 3000€ (pretože hlasové ovládanie nejde aktivovať bez rádia s navigáciou).

Prikladám moju konfiguráciu. Jedno je 122koňová verzia (116i), druhá je vyšiia motorovo (118i)
BMW 116i
BMW 118i

PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 5:43 pm 

nejsem sice znalec BMW er1 ALE - 1) když už BMW tak minimálně 6tiválec. za 1,6ku to jsou zbytečně vyhozený peníze - dřív nebo později to prodáš z důvodu nedostatku výkonu :idea: Apokud tady chceš oponovat o 2 litry větší spotřebou - tak nechápu proč kupovat za nehorázný peníze 2 roky starý auto, který bude za rok zas cenově někde úplně jinde....... kor 1,6ka..... ;)

2) To co je u ostatních značek nadstandartní výbava, tak BMW má většinou v základu.......

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 5:55 pm 

Ja som sa nakoniec rozhodol pre jazdené.
BMW 1 - mobile.de

Na nové proste nemám peniaze v takej výbave, akú chcem.

PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 9:44 pm 

pěkné, ale 1,8ku ??? bude to svižný asi jako 1,3 felicie. to není moc radost z jízdy - a kor za ty prachy.... :V

jinak auto jako takový je pěkný- jen ta tragická motorizace, zvaž to - motor budeš těžko měnit..... :idea:

I´m Dj Pioneer rulezz

PříspěvekNapsal: ned led 16, 2011 9:51 pm 

Teraz mám Fiat Bravo so 120 koňmi a robotizovaným automatom.
Celkom mi to postačuje.
To čo som sem dal, má lepší motor ako teraz, tak hádam mi to postačí. Nejazdím športovo.

PříspěvekNapsal: pon led 17, 2011 1:07 pm 

Broula píše:
pěkné, ale 1,8ku ??? bude to svižný asi jako 1,3 felicie. to není moc radost z jízdy - a kor za ty prachy.... :V
jinak auto jako takový je pěkný- jen ta tragická motorizace, zvaž to - motor budeš těžko měnit..... :idea:

1,8čka to není, obsahově je to dvojlitr se 143 ps, což není taková tragédie. Auto vypadá pěkně a ta cena je taková trošku vyšší, ale zas má pěknou výbavu.

No já byl teď v pátek v německu pro auto pro švagrovou, sice je to pouze 1.6 v automatu, ale jede to vcelku pěkně http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?action=topOfPage&id=137589686&__lp=25&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=11&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=20000&customerIdsAsString=&lang=de

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]