Zdravím.
Idem si kupovať moje druhé auto v živote a tentokrát som sa rozhodol pre BMW rady 1. Teraz mám Fiat Bravo II z roku 2009 s vysoko nadštandardnou výbavou.
Na úvod len toľko, že nie som žiaden športový jazdec, aj keď pri predbiehaní výkonom nepoohrdnem. Teraz mám len 120 koní, kľudne by som s tým prežil aj ďalej, ale samozrejme nebol by som proti nejakým koníkom navyše, ale nie je to priorita. Otec má Hondu Civic 8G a ten rozdiel vo výkone (20koní) cítiť dosť.
A teraz k veci:No som začiatočník a moje hobby je elektronika, nie autá. Tentokrát zvažujem len BMW1/Golf a chcem sa spýtať na niektoré veci, ktoré mi nie su jasné.
- Má BMW radu 1 vo výbave hill holder? Nejak som to nenašiel.
- Aká automatická prevodovka je použitá v BMW 1? Klasická, DSG alebo hydraulika? Nie že by som s manuálom nevedel jazdiť - nejaký čas som po BA jazdil s manuálom na Civicu, ale Bravo II mám s automatom a aj keď je to obyčajný automat (žiadne DSG ani hydraulika) tak už viem, že bez automatu auto nechcem.
- Aké je to obyčajné handsfree čo je tam k dispozícii (bez hlasového ovládania)? Je možné vytáčať hovory na hlasový povel? Dosť som si zvykol začať hovor hlasovým povelom v mojom súčasnom aute a obávam sa, že v BMW za túto funkciu budem musieť zaplatiť cca 3000€ (pretože hlasové ovládanie nejde aktivovať bez rádia s navigáciou).
Prikladám moju konfiguráciu. Jedno je 122koňová verzia (116i), druhá je vyšiia motorovo (118i)
BMW 116iBMW 118i